Yazı Arşivi

Yazı Arşivi

Mail: arsiv@teknikelektrik.com

Sorun Çözme

Yöneticilik faaliyetlerinin önemli bir bölümünü, insanların hedeflerine ulaşmaktan alıkoyan sorunların üstesinden gelme çabalarını oluşturur.
    
Sorunlar, iş hayatında yolumuzu tıkayan engellerdir ve hiçbir zaman kendiliklerinden çözülmezler. Bir sorun ortaya çıkar çıkmaz bir şeyler yapılmazsa, iyice dallanıp budaklanır ve içinden çıkılmaz hale gelir.

Sorun çözmede ilk karar vermek önemlidir. Bir karar vermek zorundayız. Hiçbir şey yapmazsak, bir şeyler kendiliğinden gerçekleşecek ve ortaya çıkan sonuçlar da, bizim istediğimiz sonuçlar olmayacaktır.

Mantıklı ve sezgisel kararlar eşit değerdedirler. Sorun hakkında ne kadar çok bilgi edinirseniz edinin, karşımıza çıkacak tablonun bütününü kavrayıp kavrayamadığı konusunda şüphelerimiz her zaman olacaktır. Tereddüt ediyorsanız sezgilerinize güvenin.

Karar vermek başlı başına olumlu bir sonuçtur. Size büyük bir rahatlama sağlayacaktır.

Bir kararın çözüme dönüşmesi için harekete geçmek, kararı uygulamak gerekir. Kararımızı uygulayabilmemiz için de plan şarttır. Çözüme katkı sağlayacak herkes, olup bitenleri, ortaya niçin bu sonuçlar çıktığını ve sorunun çözülmesinde neler elde edeceklerini iyice bilmelidir. Harekete geçmek, sorunu çözme yolunda iyi adımlar attığımızı gösterir. Bu durumda kendimize duyacağımız güven, bizi çözüm bekleyen yeni sorunlar bulunup bulunmadığını aramaya sevk edecektir.

SORUN ÇÖZMENİN YARARLARI
* Sorunları cesaretle göğüslemeyi öğreniriz.
* Çıkabilecek sorunları önceden kestirebiliriz.
* Sorun çıkacağı belli olur olmaz, yaratıcı fikirler üretebiliriz.
* Çözüm bulmada daha başarılı oluruz.
* Karar verirken kendimize güveniriz.
* Tartışmayı bırakıp, harekete geçeriz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar