Yazı Arşivi

Yazı Arşivi

Mail: arsiv@teknikelektrik.com

Bedenimiz Mabedimizdir

Evet, bedenimiz bizim mabedimizdir gerçekten de, ona çok ama çok iyi bakmalıyız. O bize kendimizi gerçekleştireceğimiz, aydınlanmış insan, kâmil insan olma yolunda ilerleyeceğimiz bu bedenli dünyada, bedenli diyorum çünkü ruhsal alemden dünya planına indiğimizde beden alıyoruz, sınırlar içine giriyoruz ve dünyadaki yaşamımızda bu bedenimizi kullanıyoruz. Bu nedenle biz burada bedenimize ne kadar dikkat eder onu bedensel ve evrensel / kozmik yasalara uygun olarak korur ve kollarsak kişisel menkibemizi yazdığımız yaşamımızda o kadar fiziksel ve zihinsel / ruhsal sağlıga sahip oluruz yani yolculuğumuz daha konforlu geçer, daha çabuk yol alırız, fiziksel ve zihinsel / ruhsal  kapasitemizi daha iyi kullanırız, daha mutlu oluruz en önemlisi yolculuğu keyifli hale getiririz.

Bedenimize dikkat etmeliyiz dedim; çünkü beden zihni, zihinde bedeni direkt etkiliyor ve zihin-beden uyumu ve dengesi olmazsa olmaz. Evren, evrensel yasalarla yönetiliyor, her alemin, her düzeyin yasası ayrı ve kendine göre çalışıyor. İşte bu nedenle yeryüzünde bizim bedenimizde bazı yasalara tabi olduğu için onun beslenmeyle ilgili alanında hangi saatte neler oluyor, hangi saatte yemeği sonlandırmalı vb. önemli noktaları bilmekte yarar var diye düşünüyorum. Tabi beslenme ayrı ve geniş bir konu ona bu sayıda girmeyeceğim belki ilerki sayılarda bende kendi penceremden bu konuda bir şeyler paylaşırım sizlerle, nasip-kısmet.
 
Aşağıda vereceğim tablodaki saatlere göre günlük programınızı ayarlamaya çalışın, bir deneyin ve sonucu görün bakalım!. Sonra da kulaklarımı çınlatırsınız bol bol

06-07. Kortizol salgısı maksimum. Metobolizma uyarılıyor kan şekeri yükseliyor.
07-08. Organizma uyanıyor. Tüm doğru besinler enerjiye dönüşüyor.
08-09. Ağrılara en duyarlı zaman.
09-10. Organizmanın röntgen ışınlarına en duyarlı zamanı
10-11. Beden ısısı maksimum. İş yapma kapasitesi •(zihin + beden) maksimum. Hatırlanma oranı %94
11-12. En dinç ve canlı olunan saat, kan şekerinde düşme oluyor (kendine uygun bir şey atıştır). Matematik kapasite maksimum (16:30 / 18:00 ‘de de aynı şekilde). Kalp en randımanlı çalışıyor.
12-13. Öğle yemeği saati, yemek sonrası kısa dinlenme (20-30) dk. faydalı.
13-14. Enerji düzeyi düşüyor.
14-15. Kan basıncı ve hormon düzeyi düşüyor. 10 dk. dinlen. Diş tedavisi için en uygun zaman.
15-16. Canlanma tekrar  başlıyor. Sempatik sinir sistemi doruk noktasına çıkıyor. Kavga saati.
16-17. Sindirim tamamlanıyor. Kan basıncı normale geliyor. Mide asiditesinin en iyi kontrol edilebileceği zaman.
17-18. Böbrek ve idrar yolları maksimum çalışıyor. Çay ve kahve molası, biraz diyafram nefesi egzersizi yapılmalı. Nefes egzersizleri inanılmaz kozmik enerjilere neden olabiliyor. Doğru nefes almak çok önemli (genellikle yanlış nefes alıyoruz, daha doğrusu doğduğumuzda doğru nefes alıyor iken sonra unutuyoruz bunu, nefes tekniği eğitimi almanızı öneririm, çok güzel sonuçlar alırsınız yaşamınızda). Sabahları 1.5 dk. (koltukta oturarak) yapmak bedenimizi 1 günlük dengeleyebiliyor.
18-19. Vücut gevşemeye, organlar dinlenme hazırlığına başlıyor. Düşük randıman saati başlıyor. Vucut ısısı düşüyor, tansiyon düşüyor. Pankreas çok aktif, karaciğer alkole karşı maksimum toleraslı.

Akşam yemeğini;18.30-19.00‘da (güneş batmadan) ye!. 19.30 ‘da yemeğe son ver ki 21.00’e kadar hazmet, sindirim sistemi 21.00’de kontağı kapatır.
19-20. Kan basıncı ve nabız düşüyor.
20-21. Astım ve allerji hastaları için en uygun şifa alma saati.
21-22. Gece uykusuna başlangıç. 21.00’dan sonra yenen yemekler ertesi sabaha kadar sindirilemiyor, zehirlenme, gaz, koku vb. oluşuyor midede.
22-23. Çocukların en geç yatağa girmesi gereken saat. Önemli salgılar bu saatlerde salgılanıyor. Çocuklarda uyku saati geciktirilmemeli.
Güneş batışından 24.00’a kadar uyunan uyku 24.00-07.00 arasındakine göre 2 kat yararlı !.
23-24. Metabolizma kan basıncı minimum, kortizol salgısı duruyor, ağrı artışı ve rüyalarda artış oluyor.
00-01. Yatakta anne karnındaki duruş pozisyonunu alınıyor. Uyanık kalınırsa sıkıntı, bunalım vb. şeylere neden olur. Organizma bu saatte dinlenmede.
01-02. Dikkatin en az olduğu saat.
02-03. Optik körlük dönemi. Öldürücü kazaların en çok olduğu saat, beden ısısı  düşük. Karaciğer fazla mesaiye başlıyor, cilt kendini yeniliyor.
Kritik ameliyatlardan sonra cam göbeği yeşiline bakmak veya bulundurmakta fayda var. Hemşireler ve doktorlar genelde ameliyathaneler de ve hastanelerde cam göbeği yeşili önlük giyiyorlar.
03-04. Bedensel ve zihinsel en düşük potansiyel, deliksiz uyku saati. İnsan organizması en güçlü enerjiyi bu saatlerde algılamaya başlıyor .
Bu saatler arasında 1÷2 sn.’lik kozmik enerji dozu var ve bu saatte uykuda olmamız gerekiyor . Astımlılar için problemli saatler başlıyor.
04-05. Kortizol bol miktarda salgılanmaya başlıyor. Maksimum kalp krizi saati .
05-06. Böbreklere sıvı gitmesi duruyor ve idrar kesesine idrar aktarılıyor.

İlk tuvalet ihtiyacı sabah oturarak yapılmalı !. (Erkeklerde prostat problemi yaşanmaması için)

Sevgiyle kalın, sağlıklı kalın…

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar