Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Hazar'ın doğusunu ve batısını birleştirmeliyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Hazar'ın doğusunu ve batısını birleştirmeliyiz
Bakan Dönmez, Türk devletleri arasında daha fazla elektrik, petrol ve doğal gaz enterkoneksiyonu oluşturulması yönünde çalışılması gerektiğini ve Hazar Denizi'nin doğusu ile batısının atılacak iş birliği adımlarıyla birleşebileceğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kazakistan'ın Almatı şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Enerji Bakanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yaklaşık 3 yıldır enerji piyasaları açısından son derece kritik dönemden geçildiğini söyledi.

Salgın sonrası toparlanma süreci ve içinde bulunulan jeopolitik gelişmelerin enerji sektörü üzerinde baskı oluşturduğunu dile getiren Dönmez, "Artan fiyatlar ve olağandışı hava koşulları nedeniyle enerji güvenliği endişeleri sürüyor. Jeopolitik gerilimler de bu endişeleri tetiklemekte, piyasalarda istikrarsızlığa ve fiyat artışlarına neden olmakta. Bu nedenle dengeli, uzun vadeli ve akılcı bir planlama gerektiren enerji arz güvenliğimiz açısından kaynakların ve güzergahların çeşitlendirilmesi büyük önem arz etmekte." dedi.

Dönmez, küresel anlamda yüksek petrol ve aşırı maliyetli gaz fiyatlarına tanık olunduğuna işaret ederek, ithalata bağımlı ülkelerin çoğunun mevcut fiyatlar karşısında tüketicilerini korumak adına adımlar attığını ifade etti.

Türkiye'nin sürekli büyüyen enerji talebi ve yüksek ithalat bağımlılığı ile gelişmekte olan bir ülke olduğunu aktaran Dönmez, "Bu nedenle sürdürülebilir kalkınmanın bizim için önemi büyüktür. Bizler yerli petrol ile gaz arama ve bunların üretimini artırmak, petrol ve gaz tedarik kaynaklarını ve ilgili altyapıyı çeşitlendirmek, yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırmak, enerji karışımımızı çeşitlendirmek için nükleer santraller kurmak ve enerji verimliliğini artırmak amacıyla büyük çabalar sarf ediyoruz." diye konuştu.

"Yeni rezerv bulmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor"

Türkiye'nin, yenilenebilir enerjide önemli bir ilerleme kaydettiğini ve yenilenebilir enerji kapasitesinin toplam kurulu güç içindeki payını yüzde 54'e çıkarttığını vurgulayan Bakan Dönmez, rüzgar enerjisi sektöründe Türkiye'nin öncü ülkelerden olduğunu söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupa'daki enerji krizi gübre üretimini vurduÖnceki Haber

Avrupa'daki enerji krizi gübre üretimini...

İnşaat Projelerinde Günsan Şıklığı Referans Bahçeşehir ve Kiler GYO Projelerinde Modüler Seri Yer AldıSonraki Haber

İnşaat Projelerinde Günsan Şıklığı Refer...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar