Elektrik’in Türkiye ve Azerbaycan’daki Satışlarından Sorumlu Tülay Aşmaz ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elektrik’in Türkiye ve Azerbaycan’daki Satışlarından Sorumlu Tülay Aşmaz ile Söyleşi
Çeşitli endüstriyel sektörlerde faaliyet gösteren bir güç yönetim şirketi olarak, şirketinizi açıklayın.
Çeşitli endüstriyel sektörlerde faaliyet gösteren bir güç yönetim şirketi olarak, şirketinizi açıklayın. Okuyuculara bundan biraz bahsedebilir misiniz?
İşimizin tümü müşterilerin elektrik gücünü, hidrolik/akışkan gücünü ve mekanik gücü içeren gücü daha güvenilir, verimli, emniyetli ve sürdürülebilir bir biçimde yönetmelerine yardımcı olmaktadır. Eaton Technology’nin bulunabileceği örnekler şunlardır:  veri merkezlerini sürekli ve verimli bir biçimde çalışır tutan UPS Sistemleri ve soğutma ekipmanı; tarım araçlarına yönelik aktarımlar ve denetleyiciler; uçak yakıt ekonomisini ve güvenliğini arttıran yüksek basınçlı hidrolik sistemler; aydınlatma enerji verimliliğini ve dayanıklılığını arttıran LED teknolojisi; motor verimliliğini yükselten süper şarj ediciler ve valf de-aktivasyon sistemleri, hibrid aktarım organları. Sürdürülebilir teknolojilerimiz maliyetlerin arttığı zamanda ve güç kaynakları doğal olarak kısıtlı olduğunda artan enerji taleplerine hitap etmektedir.

Bizler, elektrik ve enerji sektörüne odaklanan bir dergiyiz. Elektrik ve enerji sektöründeki projelerinizden bahsedebilir misiniz lütfen?
Müşteriler, bizleri mühendislik, enerji yönetimi, devre koruma, ölçüm, aydınlatma ve kontrol ile kablolama aygıtları dâhil olmak üzere, orta ve düşük voltajlı güç dağıtım çözümlerindeki pazar lideri deneyimimiz için istemektedir. Ayrıca, yüksek verimlilikteki UPS sistemlerimiz elektrik portföyümüzde çekirdek bir rol oynamakta olup, özellikle veri merkezlerindeki önemli bir talebi karşılamaktadır.   
 
Enerji gereksiniminin her gün arttığını ve öte yandan da yer altı enerji kaynaklarının 10 yılda tüketileceğini gösteren araştırma sonuçları nedeniyle, artık yenilenebilir enerji kaynaklarına hızlı bir dönüş var. Eaton bu konuya ilişkin olarak hangi adımları atmaktadır?
Eaton’un kendisi, çevre ve enerji verimliliğinde kararlı olan ve sadece “işini doğru yapan” bir şirket olarak tanınmaktadır. Daha da önemlisi, Eaton’ın teknolojileri yenilenebilir enerji üretimini kolaylaştırmaktadır, Eaton dünya lideri rüzgâr türbini üreticileriyle çalışmakta olup, kurulum, devreye alma, bakım, güçlendirme yükseltmeleri ve trafo inşasında destek ve danışmanlık vermektedir. Eaton üretilen enerjinin elektriğe çevrilmesi ve onun şebekeye taşınmasına yönelik elektriksel çözümler sağlamaktadır. Eaton’ın orta voltaj şebeke bağlantısı çözümleri rüzgâr parklarını (uzak) ve rüzgâr çiftliklerini elektrik şebekelerine bağlamaktadır. Ayrıca, Eaton konvertör üreticileri ve hatve kumanda sistemi üreticileri de dâhil olmak üzere, stratejik uygulama inşaatçılarıyla birlikte çalışmaktadır.
       
Eaton ayrıca güvenilir, uygun maliyetli ve işletmesi güvenli olması gereken sistemler olarak güneş enerjisi sistemleriyle de yakından ilgilenmektedir. Boyutları ne olursa olsun, ekipmanın aşırı sıcaklıklara, elektriksel geçişlere, güç dalgalanmalarına, mekanik şoklara ve titreşimlere dayanabilir olması gerekmektedir.
 
Eaton, üretilen güneş enerjisinin şebekeye dağıtımına ilişkin anahtar teslim güneş enerjisi çözümleri sunmakta olup, tam çözüm sunan tekli bir konvertör sağlayan; AC ve DC konvertörlerinin dünya çapında bir üreticisi olarak tanınmaktadır.
   
Güneş enerjisi kaynaklarından gelen değişken ve kestirilemeyen güç çıkışı sebebiyle, güvenlik açısından Eaton voltaj stabilitesine ve regülasyonuna, reaktif güç kompensasyonuna ve elektrik sistemindeki diğer etkilere hitap etmek için iyi donanımdadır. Güneş enerjisine özel çözümler, 1000V’ye kadar olan voltajların üretilebilecek olduğu PV kurulumlarına yönelik bir emniyetli bağlantı kesme aygıtı olarak hareket eden, endüstri lideri bir PV itfaiyeci anahtarını içermektedir.       

Artık, tüm dünyadaki enerji verimliliği konusunda özel tasarruf önlemleri var. Bu türden bir farkındalık artışı çalışmaları Türkiye’de de artış göstermekte. Sizce bu yeterli mi?  
Herhangi bir enerji verimliliği bilinci şeması takdir görürken, her zaman yapabilecek olduğumuz bulunmakla birlikte, yeterince yaptığımız konusunda asla kayıtsız kalmamamız gerekmektedir. İklim değişikliği, artan enerji fiyatları ve sonlu fosil yakıtı kaynakları tüm dünyada yenilenebilir enerjiye geçiş önceliği tanımaktadır. Küresel olarak çalıştığımızdan, yeni enerji kaynaklarını kullanmak zorundayız, gerekli geçişe yardımcı olan çözümleri araştırmak, geliştirmek ve uygulamak için özel olarak konumlandırılmış bulunmaktayız. Tüm müşterilerimizin çıkarı adına, işbirlikçi yaklaşımımız öğrenimin tüm organizasyon tarafından paylaşıldığı anlamını taşırken, hizmetler portföyümüz güç yönetiminin tüm yönlerini kapsamaktadır.
    
Yenilenebilir enerji dağıtımına ve otomasyona yönelik ürünlerin ve hizmetlerin lider bir tedarikçisi olarak, yenilenebilir enerji sistemlerinin ve tesislerinin birçok fonksiyonunun kontrol edilmesinde ve güvenli biçimde izlenmesinde önceden beri aktifiz.
Programlanabilir mantık denetleyicilerimiz dünya çapındaki fotovoltaik güç tesisleri düzenlemektedir. Rüzgâr enerjisi tesislerinde, Eaton ana şalteri elektriksel güç üretim sistemlerini emniyetli ve güvenilir bir biçimde anahtarlamakta ve korumaktadır.
Ayrıca, güç şebekesine sorunsuz bir biçimde bağlantıyı garanti eden kontaktörler geliştirdik. Çevresel performansı iyileştirirken, elektrik gücünü daha verimli bir şekilde oluşturmak ve kullanmak için yeni çözümler sağlayarak ve müşteriler ile birlikte çalışarak, yenilenebilir enerji teknolojilerinde ön planda çalışmaya devam ediyoruz.
    
Türkiye dünyanın en dinamik ve gelişen ekonomilerinden birine sahip. Türkiye’deki faaliyetlerinize ilişkin olarak, gelecek hedefleriniz nelerdir?
Türkiye Eaton için önemlidir, çünkü dünyadaki en dinamik ve hızla büyüyen ekonomilerden biridir ve iki dönüştürücünün satın alımıyla, Türkiye’deki varlığımızı önemli ölçüde genişlettik. Veri merkezleri, makine inşası, petrol ve gaz, araç, tarım, havacılık ve inşaat dâhil olmak üzere, geniş bir endüstriyel sektör yelpazesinde bazı müşterilerimizin en acil güç yönetimi zorluklarını karşılamak için artık iyi bir konumdayız. Hedefimiz, yeni ve mevcut müşterilere yönelik Eaton tekliflerinin tam kapsamını vitrine çıkarmak ve gelişimimizi daha da hızlandırmaya yardımcı olmaktır.   

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Eklemek istediğiniz başka bir şey var mıdır?
Eaton, geçen yıl iki dönüştürücünün satın alımının tamamlanmasını müteakip, Türkiye’deki varlığını önemli ölçüde genişletmiştir. Kasım 2012’de, Eaton elektriksel çözüm tekliflerini önemli ölçüde genişletmiş olan Cooper Industries’i satın almıştır. Haziran 2012’de Eaton, SEL markası altında satılan hidrolik ve endüstriyel hortumların bir Türk üreticisi olan, Polimer Kauçuk’un satın alımını tamamlamıştır. Birlikte, iki iş yaklaşık olarak 1.700 Eaton çalışanını Türkiye’ye katmıştır, böylelikle şirketin AG&GE, dağıtım ve satış yeteneklerini önemli ölçüde derinleştirmiş ve genişletmiştir. Bu yılın başlarında Eaton, bir dizi lider yerel müşteriye tedarikte bulunan Türkiye’deki genişlemiş Elektrik işinin Ülke Yöneticisi olarak, Tülay Asmaz’ı atamıştır.          

TÜLAY AŞMAZ HAKKINDA
Tülay Aşmaz, Eaton Elektrik’in Türkiye ve Azerbaycan’daki satışlarından sorumludur. Bu görevinden önce Cooper Türkiye ve Azerbaycan Ülke Müdürü olan Aşmaz, Cooper tarafındaki görevini de sürdürmektedir.

Cooper Türkiye ofisini 3 yıl önce kuran, son kullanıcılar ve Türk inşaat şirketleriyle ortaklıklar geliştirerek çift rakamlı büyümeyle şirket faaliyetlerini artıran Aşmaz, Eaton’a Cooper satın almasıyla 2012 yılı sonunda katılmıştır. Cooper’dan önce Hitachi Industrial Equipment – Ülke Müdürü görevini yürütmüştür.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Brother International Türkiye’ de P-touch Ürün Müdürü Başak Ayhan İle SöyleşiÖnceki Haber

Brother International Türkiye’ de P-touc...

Elkomsan, Kilit ve Menteşe Sektöründe Ağırlığını ArtırıyorSonraki Haber

Elkomsan, Kilit ve Menteşe Sektöründe Ağ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar