Şöhreti Sınırları Aşan Engin Kavutlar Namı-ı Diğer ‘‘Dönerci Engin usta’’ İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şöhreti Sınırları Aşan Engin Kavutlar Namı-ı Diğer ‘‘Dönerci Engin usta’’ İle Söyleşi

Sizi tanıyabilir miyiz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve okurlarımıza aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 

Merhabalar, ben Engin KAVUTLAR 1969 Erzurum doğumluyum. 3 kız babasıyım. Nesilden nesile geçen bu mesleği babam dedemden, ben de babamdan devraldım. 

Bu işe temelden başladım. Daha 15 yaşındayken bu işe gönül verdim ve Erzurum’da çıraklık yaparak bu mesleğe adım attım. Sonrası Beyoğlu-Şişhane… 32 senedir Şişhane’de aktif olarak dükkânımızı işletiyoruz ve buradan başka da şubemiz bulunmamaktadır.

 

Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?  

Şu anda dönerimizin adı ve tadı birçok kesim tarafından biliniyor ve rağbet görüyor. Yeni şubeler açmak planlarımız dâhilinde mevcut. Talepten dolayı Beşiktaş ve Fatih ilçeleri, Nişantaşı semti şu anda şube açmayı düşündüğümüz öncelikli yerler.

Franchising (bayi) vermek gibi bir düşüncemiz yok. Bu tat bize has ve samimi bir tat olduğu için bu geleneğin bozulması taraftarı değiliz. Başka isimle bizim dönerimizi kullanmaları için gelen tekliflere de açık değiliz. Pazarlamamızı kendi adımızla, kendi tadımızla, kendi imzamızla yapmaya devam edeceğiz…

Dönerinizin sınırlıları aşan bir tadı var. Peki, nedir bu dönerin sırrı ve özellikleri?

Dönerimiz Dede’den kalma tarifiyle bugünlere kadar ulaşmış ve isim yapmıştır. Dönerimizin %30’u Koyun %70’i Dana etinden yapılmaktadır ve biftek ağırlıklıdır. Kesinlikle sinir, kıyma, karışım yağı ve sağlığa zarar verecek hiçbir katkı maddesi kullanılmaktadır.

Geleneksel olarak kullandığımız ve Osmanlı baharatları olarak adlandırdığımız baharatları kullanıyoruz. Bu da dönerimize bize has olan o tadı veriyor. 

‘‘Et yemeyen insanlar bile bu döneri yemek için bilhassa dükkânımıza gelip bu etin tadına varmak istiyorlar.’’

Ayrıca yeşil soğan ve belirli aylarda (sonbahar-kış) turp bizim vazgeçilmez lezzetlerimizdendir. Bizi özel kılan tatlardan bir tanesi de yeşil soğandır. Yeşil soğanımızı yemek için özellikle gelen müşterilerimiz var. Ve bu babam tarafından dönerle bütünleştirilmiş bir tattır.

Birçok gurme ve birçok ünlü ismin bize gelip dönerimizi tattığını da belirtmek isterim. Metre kare olarak küçücük bir dükkândan kocaman bir şöhrete varmamızın sırrı; ‘‘Özenle ve özel tariflerle hazırlanmış olduğumuz dönerimizi yine özenle ve güleryüz’le verdiğimiz hizmetin neticesidir.’’

Bu sektöre yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir? 

Bu sektörde tecrübeli olmayan başarılı olamaz. Kolay gibi gözükmüş olsa bile çok ayrıntılı çok zor bir sektördür. Müşteri diyaloğu, iletişim ve güleryüz bu sektördeki olmazlardandır. Bu sektör temelden yetişmiş insanların yapabileceği bir sektördür. Sadece para kazanmak için yapılacak bir iş değildir ve zaten bu şekilde piyasada tutunmaları da hiç kolay değildir. Çıraklıktan yetişip bu işin mutfağında pişmek bu işin hamuruyla yoğrulmak bu işin birinci kuralı ve püf noktasıdır. 

Ben de bu işin mutfağında pişen elemanlar yetiştirip bu hizmeti bir sonraki nesillere taşımanın gayreti ve gururu içerisindeyim.

 

Sayın Engin KAVUTLAR, bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı? 

Bizler de 32 senedir Türkiye’nin kalbi olan bu elektrik piyasasına hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Bizim de görüşlerimizi dile getirmemiz adına verdiğiniz fırsat için Teknik Elektrik Postası ailesine şahsım ve firmam adına teşekkür ediyorum.

Okurlarınıza sağlıklı günler ve bereketli kazançlar diliyorum…
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rüzgar ve güneşten elektrik üretimi ithal kömürle üretimden ucuz hale geldiÖnceki Haber

Rüzgar ve güneşten elektrik üretimi itha...

Prysmian Group, Yeni Sosyal Planı ile Hedeflerini GüncellediSonraki Haber

Prysmian Group, Yeni Sosyal Planı ile He...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar