Elkomsan, Kilit ve Menteşe Sektöründe Ağırlığını Artırıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elkomsan, Kilit ve Menteşe Sektöründe Ağırlığını Artırıyor
Sayın Nihat Ünver, okuyucularınıza kısaca kendinizden bahseder misiniz?Teknik Elektrik Postası okuyucularına saygılarımı ileterek ve başarılı bir iş hayatı dileyerek başlamak istiyorum.
Sayın Nihat Ünver, okuyucularınıza kısaca kendinizden bahseder misiniz?
Teknik Elektrik Postası okuyucularına saygılarımı ileterek ve başarılı bir iş hayatı dileyerek başlamak istiyorum.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunuyum.1991 yılında başladığım profesyonel iş hayatımda sırasıyla Profilo Holding, Koç Holding, Sanko Holding ve Makel Şirketler Grubu bünyesindeki şirketlerde satış ve pazarlama alanında farklı görevlerde bulundum. 2014 yılı başından itibaren  Elkomsan Elektronik Komponent Sanayi ve Ticaret A.Ş. ‘de Satış ve Pazarlama Direktörü olarak çalışma hayatımı sürdürüyorum. Yaklaşık 24 yıl önce elektrik-elektronik sektörü ile başlayan iş hayatım elektriğin ulaştığı elektronik eşya, beyaz eşya, küçük ev aletleri, ısıtma-soğutma sistemleri, elektrik malzemeleri ve son olarak pano ve kabin, kilit, menteşe ve aksesuarları ve aydınlatma armatürleri ile devam ediyor. Kısaca elektrik ile maceram 24 yıldır kesintiye uğramadan sürüyor.

Nihat Bey, Elkomsan hangi alanda faaliyet göstermektedir? Faaliyet alanları hakkında bilgi verebilir misiniz?
Elkomsan olarak geçmişimizi kısaca özetlemek istiyorum:

1986 – Elkomsan A.Ş.’nin kurulması
Elkomsan, İstanbul 4.Levent’te kendi mülkiyetimiz olan binada faaliyetine televizyon ve aydınlatma sektörlerine yan sanayi olarak hizmet vermek üzere başladı.

1986 – 2008 Televizyon ve aydınlatmada güçlü Türk firmaları ile çalışma
Türkiye’nin önde gelen elektronik ve aydınlatma firmalarına yan sanayi olarak çalışılması: Türk Philips Televizyon, Beko Elektronik, Profilo Telra Elektronik, Vestel  Elektronik ve Türk Philips Aydınlatma.

2006 – İstanbul Sancaktepe’de yeni üretim tesisimize geçiş
Şirketin büyümesine paralel olarak İstanbul Sancaktepe’de 7.500 m2 üzerine kurulan yeni fabrikamıza geçtik.

2006 – Türk Philips Aydınlatma’ya elektromanyetik balans üretimi

2008 – Pano ve kabin, kilit, menteşe sektörüne yatırım yapılması
2008 yılı yan sanayici kimliğinden, marka sahibi üretici kimliğine geçiş yılımızdır. Türkiye pano ve kabin kilit, menteşe ve aksesuarları sektöründe üretici olarak yola koyulduk. Bu kararın ardında ürün grubunun elektrik-elektronik pano ve kabin, kompresör, makine, iklimlendirme, beyaz eşya, ofis ekipmanları ve metal mobilya sektörlerinin tümüne hitap etmesi önemli oldu. Tüm bu sektörler gerek Türkiye’de ve gerekse başta gelişen pazarlar olmak üzere dünya genelinde büyümesini sürdüren iş kolları. Bu bizim için bugün ve geleceğimiz adına önemli bir potansiyeli işaret ediyor ve gerekli yatırımlarımıza hızla başladık.

2009 – ELKOMSAN markalı ilk kilit ve menteşe üretiminin başlaması.
Yaklaşık 2 yıl süren bir yatırım ve hazırlık çalışması sonrası ELKOMSAN markamız ile pano ve kabin, kilit, menteşe ve aksesuarları üretimine başladık.
 
2010 – Aydınlatma konusunda önemli bir dünya markası ile işbirliği
Aydınlatma konusunda Türk Philips Aydınlatma’dan edindiğimiz deneyim bizi yine başka bir dünya markası ile işbirliğine götürdü. Bu dünya markasına kendi markası ile ürettiğimiz yüksek kaliteli ve estetik aydınlatma armatürleri Türkiye ve yurtdışında bir çok aydınlatma projesinde kullanıldılar. Bu işbirliği bugün de farklı ürünlerle sürmekte.

2013 – Aydınlatmada “MASSIMO Lighting” markamız ile üretime başlanması
Aydınlatmada geçmişten gelen tecrübe ve birikimimiz ve üretici firma kimliğimiz bizi kendi markamızı yaratmaya teşvik etti. Kaliteli, estetik ve güçlü bir ürün gamı oluşturduk. Mayıs ayından itibaren MASSIMO Lighting markasını her yerde görmeye başlayacaksınız.

2013 – ELKOMSAN markası ile Güç Dağıtım Üniteleri (PDU) üretimine başlanması

Kilit, menteşe ve aksesuarları sağladığımız pano ve kabin üreticilerinin güç dağıtım üniteleri (PDU) gereksinimlerini biliyorduk.  Elkomsan, 1990’ların başında Türkiye’de grup priz üretimi yapan ilk firmalardan biri. Deneyimimiz ve sektörümüzün kaliteli, güvenilir, hızlı teslim imkanı olan Türk Malı ürünlere talebini düşünerek çok geniş bir ürün gamı ile üretime ve satışa başladık. Bu üründe ağırlığımızı daha da hissettireceğiz.

Elkomsan olarak farklı sektörlerin ihtiyaçlarına cevap veriyorsunuz. Ağırlıklı olarak üretimini yapmış olduğunuz ürün grupları nelerdir?
Elkomsan olarak iki ana iş kolumuz var. Birincisi pano ve kabin, kilit, menteşe ve aksesuarları. Diğeri ise aydınlatma armatürleri. Aydınlatma konusunda 1980’lere kadar inen bir tecrübe ve birikimimiz var ve bu alanda zaten hazırız. Kilit-menteşe ve aksesuarlarında ise yatırımlarımızı daha da yoğunlaştırıyoruz.  Kilit ve menteşede ürün gamımızı sürekli genişleterek Türkiye ve dünya pazarlarında önde gelen firmalar arasına girmek hedefimiz var. Buna uygun olarak gerek üretimle ilgili konular ve gerekse satış, pazarlamada farklı bir yapılanmaya gittik. Her iki işkolunda da markalarımızı bundan böyle daha sık duyacağınızdan emin olabilirsiniz.

Pano ve Kabin, Kilit, Menteşe ve Aksesuarları Ürün Gamımız;

• Kollu Pano Kilitleri:
12 farklı tasarımda 120’yi aşkın kilit,
Komple Metal / Komple PA /Panel:PA ve Kol:Metal seçenekleri
Göbek tipi / Silindir tipi / 40mm profil silindir tipi seçenekleri

• İspanyolet Mekanizmalı tPano Kilitleri: 200’ü aşkın ürün
Açık Tip / Kapalı Tip seçenekleri ile 3 farklı montaj şekline olanak veren ürünler, T tipi / L tipi / Kelebek tipi  kol ve gövde seçenekleri
Komple Metal /Komple PA /Panel:PA ve Kol:Metal seçenekleri

• Menteşeler: 90’ı aşkın ürün,
Yaprak/Gizli/Kenar/Köşe Menteşeler

• Çeyrek Dönüşlü Kilitler:  100’ü aşkın ürün,
GH: 13,5/18/20/50/60 mm göbek, silindir ve asma kilitli seçenekler, sıkıştırmalı kilitler

• Kulplar:
6 farklı model,

• İklimlendirme Sektörüne Özel Ürünler,
Silindirli / Silindirsiz Tip Klima Kolları,
Komple PA / Komple Metal seçenekleri

• Paslanmaz Çelik Ürünler: 60’ı aşkın ürün
Çeyrek dönüşlü kilitler, Sıkıştırmalı kilitler, L / T / Kelebek tip kilitler, Kollu pano kilitleri, İspanyolet Mekanizmalı Pano Kilitleri, Menteşeler, Mandallar ve diğer aksesuarlar

• Mandallar ve Çeşitli Kilitler

• Aksesuarlar
 
• Contalar: 100’ün üzerinde ürün
Kendinden yapışkanlı / Kenar korumalı U tipi fitil / Cam çerçeve / Kapı profil  

• Pano Aydınlatma Armatürleri
LED, T5, PLL Ampul Seçenekleri, Soketli-Soketsiz seçenekler, •Sensörlü Ürünler

• Güç Dağıtım Üniteleri (PDU 19”1U)
Avrupa Tipi, IEC 320 C13, C19 tipi çoklu soket sayısı, B tipi 1P – 2P sigortalı, Açma-kapama ve Reset anahtarlı, Akım Korumalı, Şok Korumalı, Aluminyum gövdeli, Farklı kablo uzunluk seçenekli ürünler.

Görüleceği üzere geniş ve bol seçenekli bir ürün gamına sahibiz. Bu sektörde durmak gerçekten yok. Türk firmaları olarak bizlerin patenti bize ait ürünlere yoğunlaşmamız gerekli.

Türkiye pazarının her gün gelişen ve farklılaşan ekonomik yapısı, altyapı, üstyapı yatırımlarının artarak devam ettiği gelişmekte olan çevre ülkeler, Avrupa ve büyük potansiyel vaat eden Afrika, Orta Asya, Amerika ve Avustralya her biri bizim için ayrı bir hedef. Her hedefe özel bir satış ve pazarlama politikası oluşturuyoruz.

Amacımız pano ve kabin kilit, menteşe ve aksesuarları sektöründe kalitesi, tasarımı ve iletişimiyle güvenilir, referans alınan bir marka olmak. Deyim yerinde ise bizi zorlu ama bir o kadar da iştah açıcı, koşturacağımız, heyecan verici bir yol bekliyor.
 
Geçen hafta sektörün en önemli uluslararası fuarı Hannover 2014”e katılımda bulunduk. Dünya devleri ile aynı çatı altında piste çıktık. Dünya çapında örgütlenmiş, farklı coğrafyalarda üretim yapan, yaptıran, satış ve pazarlama ağına sahip önemli dünya markaları var. Bir kalemde onların geldiği noktaya gelmeyi düşünmek gerçekçi olmaz. Öte yandan ülkemiz insanları olarak bizler çabuk öğrenen, öğrendiğinin üzerine daha iyi bir şeyler katma becerisine sahip, teori ve pratiği çok kısa sürede birleştirip hayata geçiren ve en önemlisi doğru yönde motive edilirsek başarı için gerekli çabayı ve fedakarlığı sınırsız gösterebilen bir yapıdayız. Bu özelliklerimizi, sabır, kurum içi doğru iletişim ve araştırma - geliştirme ile aynı kapta eritirsek ulaşılamayacak hedef olduğuna inanmıyorum.

Geçmişte çalıştığım şirketlerde bunu bir ekip ruhuyla başardık, Elkomsan’da da  başaracağız. Bu ülke toprağında yoğrulmuş bizler, yüreğimizi, beynimizi ortaya koyarak girdiğimiz her işte mutlaka başarılı olduk, oluruz. Yeter ki insanımıza inanalım, güvenelim, hedeflerimizi çalışanlarımız ile birlikte ve inanarak belirleyelim, bilgimizi, birikimimizi, kazancımızı çalışanlarımız ile paylaşarak yürüyelim.

Nihat Bey, 2014 yılında sektörün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sektörün durumu öncesi, içinde bulunduğumuz Türkiye Ekonomisini de konuşmamız lazım. Bildiğiniz gibi 2013 yılında gerek dünya genelindeki ekonomik ve siyasi kaynaklı ciddi sorunlar ve gerekse ülkemize özel sıkıntılar yaşandı. Türkiye her şeye rağmen 2013 yılını % 4’e yakın bir büyüme ile kapattı. 2014 yılı için açıklanan resmi büyüme hedefi yine % 4 oldu. Dünya Bankası son raporunda Türkiye Ekonomisi’nin 2014 yılında % 2.4 oranında büyüyeceğini açıkladı. Doğrusu bu tip kuruluşlar genelde en kötü senaryoları düşünerek açıklama yapmaktalar. Ben de 2014 yılında Türkiye’nin % 3 civarı büyüyeceğini düşünüyorum. 2013 yılında iç pazardaki büyüme baş rolde idi. Bu sene ise iç pazardaki büyümenin daha düşük olacağı, ihracatın daha önem taşıyacağı bir yıl olacak. Türkiye’nin bir çok sektörde önemli ihracat pazarları olan Rusya ve Ukrayna arasındaki son gerilimin bizlere olumsuz yansıdığı bir gerçek. Umuyoruz bu gerilim bölgede başka yerleri de etkilemez. Bu konuyu çok yakından izlemeliyiz.

2014 yılında pano ve kabin kilit, menteşe sektöründe büyümenin Türkiye genelinin üzerinde olacağını düşünüyoruz. Bunu çok net görüyoruz. Sektörümüzde inanılmaz bir çalışma ve koşturmaca gözlemliyoruz. Sektörde yer alan pano, panel üreticileri yatırımlarını sürdürüyorlar. Yeni pano, panel modelleri üzerinde çalışmalarına hız veriyorlar. Daha kaliteli ve özel tasarım pano, panel tasarımları üzerinde yoğunlaşıyorlar. İç pazarın yanı sıra dış pazarlarda da başarılı anlaşmalara imza attıklarını duyuyoruz. Panel ve pano üreticilerindeki gelişme doğal olarak bizlere de bu sektöre mamul üreten firmalara da olumlu yansıyor ve yansıyacak. Hedefimiz, pano ve panel üretiminde kalite ve tasarıma önem veren, üretimlerinde ulaştığı üst düzey kaliteyi ve tasarımı, dışarıdan temin edeceği kilit, menteşe ve aksesuarlarında da görmek isteyen firmalar ile çalışmak ve bunun peşindeyiz. Bu amaçla ürün gamımıza 2014 yılı içinde bir çok yeni kilit ve menteşe katılacak.

Türkiye’de mevcut müşteri portföyümüzde gerçekten birbirinden değerli pano, panel üreticileri var. İlk aşamada bu firmalara Türkiye genelinde bölgelerden aynı yapıdaki firmaları katmak istiyoruz. Türkiye pazarındaki müşteri portföyümüzü doğru, kalıcı ve kazan-kazan anlayışında yeni firmalar ile zenginleştiriyoruz Öte yandan ihraç pazarlarında da başarılı işler peşindeyiz ve 2014 yılı içinde yurtdışında da önemli bir yayılım gerçekleştireceğiz, bazı önemli projeleri sonuçlandıracağız. İhracat bölümümüz ile yurtdışı bayi / distribütör portföyümüzü geliştirmek üzere çalışıyoruz. Geçen hafta katıldığımız Hannover 2014 Fuarı’nda bu yönde önemli görüşmeler gerçekleştirdik ve bu görüşmelerin önemli kısmını yıl sonuna kadar ticari işbirliğine dönüştüreceğiz. Elkomsan olarak 2014 yılını önemli bir büyüme rakamı ile kapatacağımıza inanıyoruz.
 
Diğer taraftan sektörümüze yabancı markaların, yatırımcıların ilgisini de gözlemliyoruz. Türkiye iç pazarının canlı ve sürekli büyüyen yapısı, ülkemizin üretim – lojistik olarak bölgedeki önemli konumu, Türk şirketlerinin ticari anlamda oldukça zor, riskli ancak bir o kadar da iştah açan çevre coğrafyalarda ticaret yapma başarısı bunda önemli etkenler diye düşünüyorum. Bütün bunlar sektörümüzün gelişerek, büyüyerek varlığını sürdüreceğine işaret ediyor. Zaman, mutlaka işini doğru yapan, kalite ve tasarıma önem veren, kurumsallığı doğru yönde benimseyen, geleceği düşünüp rekabeti ve dünyayı yakından izleyen, katma değer yaratmak için çaba gösteren ve üretim tesisinde kapalı kalmayıp dışarıyı iyi koklayan firmaları haklı çıkaracaktır.

Bu dünyanın gelişmiş tüm ekonomilerinde böyle oldu, bizde de böyle olacak. Elkomsan olarak biz de onların arasında olacağız.
 
İzninizle kısaca fabrikamızdan da bahsetmek isterim. Fabrikamız 7.500m2 kapalı alan üzerinde yer alıyor. Kısaca :
• Kalıphane (metal kesme, kıvırma, zamak enjeksiyon, plastik enjeksiyon kalıp yapımı)
• Plastik enjeksiyon Makineleri •(23 adet, 25 – 500 ton arası),
• Metal saç işleme makineleri •(26 adet, 5- 80 ton arası),
• Metal levha saç işleme makineleri
• Zamak enjeksiyon Makinesi
• Sıvı conta makinesi
• Farklı ürün üretimlerine imkan veren son montaj bantları

En büyük gücümüz metal ve plastik tüm kalıpları kendi bünyemizde kısa süre içinde yapıyor olmamız. Deneyimli kadromuz ve makine parkımız bizi müşteri taleplerine çok hızlı yanıt veren, yeni ürün geliştirmede de öne çıkaran bir rol oynuyor.
 
Kalite Laboratuvarımız her bir ürünün kalitesi ve standartlara uygun üretilmesi konusunda büyük bir ciddiyetle çalışıyor. Yenilikçi ve ergonomik ürün tasarımı, yüksek kalite malzeme ve işçilik kullanımı ve standart üzeri ürün kalitesi hedefiyle son kullanıcı memnuniyetinin en üst seviyede karşılamak değişmez ve birinci önceliğimizdir. Bu amaçla alanında dünyanın en prestijli bağımsız kuruluşlarından olan “TUV Austria” onaylı ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 Uuluslararası Kalite İşletme Sistem Sertifikaları ve ulusal, uluslararası kalite standart belgelerine sahibiz.

Fabrikamızda üretime ilişkin tüm birimler işlemlerini 2007 yılından bu yana ERP sistemi üzerinden gerçekleştirmekte. Üretim planlama, malzeme tedarik, kalite kontrol, ambalajlama – etiketleme, malzeme – mamul depo işlemleri tümüyle tek sistem üzerinden yapılıyor, kaydediliyor ve geçmişe dönük izlenebiliyor. Bu sayede her an istediğimiz bir bilgiye ulaşabiliyor ve bu bilgiyle önümüzü görüyor ve planlıyoruz.
 
Her sektörde olduğu gibi pano ve panel kilit, menteşe ve aksesuarları sektöründe de firmalar arasında kıyasıya rekabet olmakta. Rekabet aslında firmaları hep biraz daha iyiye götüren en büyük etken diye düşünüyorum. Rekabette de fark yaratan etkenler ; ürünün kalitesi, cazip fiyatlar ve müşteri memnuniyeti geliyor. Bu dengeyi korumak gerçekten zor. Neden Elkomsan diye sorsam size?

Aslında bu sorunun cevabının her sektör ve her ürün grubu için hemen, hemen aynı olduğunu düşünüyorum. Ölçeği ne olursa olsun her ticari işletme için yapılması gereken şeyler belki farklı kelimeler ve sayılarla açıklansa da özünde aynı.
 
Birincisi; Kalite ve tasarıma daha, daha fazla önem vermek. Bunu en iyi şekilde ve ticari kaygılar nedeniyle ödün vermeden yapıyoruz. Ürün gamımızdaki her bir ürün için kalite testlerimizi en üst seviyede yapmak ve en küçük bir hatayı dahi hoş görmemek, dışarıda ürünümüzün uygulaması yapılan ortamlarda bire bir bulunarak sektör kullanıcılarının sözlerine, eleştirilerine kulak vermek, beklentilerini daha iyi anlamak bize yol gösteriyor.
 
İkincisi:  Farklılaşmak. Rekabeti, teknolojiyi izlemek ama gelinen noktada ürünün nasıl daha iyi bir performans sağlayabileceği, nasıl bir forma bürünmesi gerektiği üzerinde kafa yormak. Bu da sizi zorunlu olarak ürüne yeni ve size özel bir şeyler katmaya, yeni ürünler üretmeye itiyor. Kullanıcınız, kendisinin kafasında olan, daha sizle paylaşmadığı talebi, beklentiyi karşılayacak yaklaşım ve ürün sunmanızı bekliyor. Bu konuda mevcut yeteneğimizi daha da keskin kılmaya çalışıyoruz.

Üçüncüsü: Ekonomik fiyat. Günlük alışverişimizde dahi ilk konuştuğumuz kelimeler

 ‘önce kalite’ ama beraberinde ‘en iyi fiyat’. Bu ikili bundan sonraki yaşamımızda her gün daha çok duyacağımız kelimeler olacak. Bu bizlerin doğru yönetmesi gereken bir konu. Hemen hiçbir sektörde yüksek kar marjları kalmadı. Tam rekabet piyasası bunu gerektiriyor. Zaten rekabetin üzerinde bir fiyatla da eğer çok özel bir ürün üretmiyorsanız pek şansınız olmuyor. Burada ürün tasarımı ve maliyetlerinizi iyi yönetmek öne çıkıyor. Elkomsan olarak kaliteden ödün vermeden en uygun fiyatı müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz. Kaliteden vazgeçerek, fiyat avantajı ile sağlanan satış getirisi, bu politikadaki üreticileri yeni yatırımlar için kaynak yaratmak, kendine ve yaptığı işe değer katmak konularında kısır bir döngüye sokacak ve onları kısa vadede olmasa da orta vadede büyük yarışın dışında bırakacağı defalarca yaşanmış, bilinen bir gerçek.

Dördüncüsü: İletişim hızı ve kalitesi. Her bir ticari işletmenin bir iş ortağı portföyü var. İş ortaklarımız ile ürünlerimizi her gün kullanan kişiler ile zamanında, düzenli yapılan ikili görüşmeler, ziyaretler, onlarla sektör, ürününüz, beklentileri, talepleri, eleştirileri üzerine net ve açık bir iletişimde olmak ve bunu uzun soluklu sürdürmek çok ama çok önemli. Fabrika ortamında ne yaparsak yapalım, dışarıdan nasıl göründüğümüz, ne olarak kabul gördüğümüz çok önemli. İş ortaklarımızın sarf ettiği ve bizi daha iyiye götürecek her kelimeye saygı duyuyoruz, dinliyoruz. Onlarda bize büyük katkı sağlayacak bilgiler, deneyimler oluşuyor ve bunlar bize yol gösteriyor. Bu anlayışı zamanın aşındırmasına izin vermeden, aynı hassasiyetle sürdürmek büyük önem taşıyor. Burada da satış ve pazarlama ekiplerine büyük görev düşüyor. Bu ekiplerin, yönetimi, verimliliği, aralarında, fabrika birimleri ve müşterileri ile olan iletişimin kalitesi ve bunlardan da önemli olarak iyi ve doğru yönde motive edilmeleri hayati önem taşıyor. Zira dış dünyayı bire bir yaşayan ve sürekli bilgi akışı içinde olan onlar ve süzdükleri bilgileri, hissettiklerini, düşüncelerini yönetim ile paylaşarak şirkete yolunu gösterecek de onlar olmalılar.

Günümüzde herkes istediği bir bilgiyi, sorduğu bir sorunun cevabını en kısa sürede almak istiyor. Yanıtınız her zaman olumlu da olmayabilir. Ama mutlaka ve mutlaka iletişim net, doyurucu ve hızlı olmalı.

Bütün bunların “Neden Elkomsan?” sorusunun cevapları olduğuna inanıyoruz. Bu maddeleri hakkını vererek yerine getirebilirsek bu soru yerine “Elkomsan, çünkü…” sözlerini duyacağımıza inanıyoruz.

Nihat Ünver vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederiz. Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Elkomsan olarak çok güzel bir geçmişimiz, deneyim, bilgi ve birikimimiz ve müthiş uyumlu ve kalifiye bir işgücümüz var. Bugüne kadar koruduğumuz çizgiden ödün vermeden, kaliteli, ekonomik fiyatlı, güçlü tasarıma sahip ürün yelpazesi ile müşterilerimizin tüm taleplerini karşılama gayretindeyiz. Doğruların peşinde koşan, daha iyi bir ürün sağlamak için uğraş veren, şeffaf, dürüst ve yeniliklerin peşinde koşan anlayışımızdan ödün vermeyeceğiz.

Amacımız pano ve panel sektöründeki firmaların güvenilir bir iş ortağı ve kalite konusunda referans markaları olmak. Bunu başarmak için doğruları yapmaya, Elkomsan markasını yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda daha yukarılara taşımayı hedef aldık ve bu hedefe doğru yürüyüşümüze her gün daha da güçlenerek devam edeceğiz.

  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrik’in Türkiye ve Azerbaycan’daki Satışlarından Sorumlu Tülay Aşmaz ile SöyleşiÖnceki Haber

Elektrik’in Türkiye ve Azerbaycan’daki S...

AYTEN ALPMAN İLE GEÇMİŞTEN BUGÜNESonraki Haber

AYTEN ALPMAN İLE GEÇMİŞTEN BUGÜNE

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar