Sorunlarımıza Çözüm Bulana Kadar Her Kapıyı Çalacağız ! Elektrik Malzeme Satışı S.O.S Veriyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sorunlarımıza Çözüm Bulana Kadar Her Kapıyı Çalacağız ! Elektrik Malzeme Satışı S.O.S Veriyor!
Ne satabiliyoruz, ne kazara sattığımızı tahsil edebiliyoruz. Zaten kazara satmak için de bu kez kalitesiz uzakdoğu malları ile rekabet ediyoruz.Piyasa tıkanma noktasında diyebiliriz. Her taraftan tehlike sinyalleri alıyoruz.Başta, Sayın Enerji Bakanımız olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz ki; sorunlarımız önemli ve hassas. Bu gidişle sektörün küçülmesi maalesef kaçınılmaz.

EMSİAD (Elektrik Malzeme Satıcıları ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Ahmet Soylu;  Elektrik  Malzeme Satıcılarının en önemli  4 sorununu basın açıklaması ile  duyurdu . 


Ahmet  Soylu şunları söyledi:

“Tüm kamuoyuna duyururuz ki , sekötrümüz S.O.S veriyor . Bir çok sorunumuz var ancak özellikle ana sorunlarımız şöyledir:


1. Satış

2. Tahsilat

3. Çek yasası  

4. Kalitesiz  uzakdoğu ürünleri

 

Ne satabiliyoruz, ne kazara sattığımızı tahsil edebiliyoruz. Zaten kazara satmak için de bu kez kalitesiz uzakdoğu malları ile rekabet ediyoruz.

Piyasa tıkanma noktasında diyebiliriz. Her taraftan tehlike sinyalleri  alıyoruz.

Başta, Sayın Enerji Bakanımız olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz ki; sorunlarımız önemli ve hassas. Bu gidişle sektörün küçülmesi maalesef kaçınılmaz.

Çözüm için ise; yine sırasıyla;        

1. Elektrik Sektörünün üyelerine, bir devlet bankası kanalıyla  uzun vadeli, ileri tarihli, geri ödemeli ve düşük faizli kredi  imkanı. Yatırım kolaylıkları. Yeni iş yeri veya şube açan sektör oyuncularına destek.   

2. Çek yasasının değişmesi. Şirketlere kredi kartı gibi net, kesin, garanti ödeme çözümü olacak proje geliştirilmesi. Çeke güven ve itibar kalmadı. Zaten çekin olası ödenmemesi durumunda yaptırım gücüde yok.

3. Ucuz ve kalitesiz Uzak Doğu malları için, kalite normları belirlenmesi, kısıtlama, kota, engel, vb. tedbirlerin yanı sıra yerli üreticiyi teşvik edici ve destekleyici, yatırım indirimi, ucuz kredi, vergi kolaylığı vb. destekler ile gelinmesi.

Bunların yanı sıra, rekabet, düşük kâr marjları vb. sorunlarımız da var. Ancak en temel sorunlarımız, zaten atar damarlarımız gibi ve bu damarlarımızda ciddi kanamalar başladı. Bize destek veren kim olursa bulup desteğini alana kadar çalışacağız. Her kapıyı çalacağız.  EMSİAD bu sektörün tek temsilcisi olarak, üyelerinin işlerinin artması için üzerine düşeni yapacaktır. Sektör  dişlilerinin tıkır tıkır işlemesi için gereğini her fırsatta dile getireceğiz.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Makel’den Muhteşem Yaz KampanyasıÖnceki Haber

Makel’den Muhteşem Yaz Kampanyası

Kölelere Özgürlük Veren İlk Eyalettir: MISSOURISonraki Haber

Kölelere Özgürlük Veren İlk Eyalettir: M...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar