Medipol Başakşehir'e Yan Bakılmıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Medipol Başakşehir'e Yan Bakılmıyor
Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Göztepe'yi 2-0 mağlup etti. Üst üste 5. galibiyetini alarak puanını 30'a yükselten lider Medipol Başakşehir, en yakın rakibi Kasımpaşa'yla arasındaki puan farkını 5'e yükseltti. Göztepe ise bu sonuçla 18 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın kapanış mücadelesinde Medipol Başakşehir, deplasmanda Göztepe'yi 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla üst üst 5. maçını kazanan lider Medipol Başakşehir puanını 30'a yükseltti ve en yakın rakibi Kasımpaşa'yla arasındaki puan farkını 5'e çıkarttı. Üst üste 2. mağlubiyetini alan Göztepe ise 18 puanda kaldı.

GÖZTEPE 0-2 MEDİPOL BAŞAKŞEHİR (MAÇ SONUCU)
9' Edin Visca (p)
73' Riad Bajic

GÖZTEPE İÇ SAHADA 5 MAÇ SONRA KAYBETTİ

Medipol Başakşehir mağlubiyetiyle 18 puanda kalan Göztepe, haftayı averajla 10. sırada tamamladı. İzmir'de oynadığı son 5 maçını kazanan Göztepe, Evkur Yeni Malatyaspor maçının ardından iç sahada ikinci yenilgisini aldı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR PENALTIDAN İLK GOLÜNÜ ATTI

Göztepe karşısında penaltıdan takımını 1-0 öne geçiren gole imza atan Edin Visca, bu sezon 4. golünü kaydetti. Bu sezon deplasmanda ilk golünü atan Visca, daha önceki 3 golünü iç sahadaki Akhisarspor, Antalyaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor maçlarında kaydetmişti. Bu sezon penaltıdan ilk kez gol bulan Medipol Başakşehir'de Emmanuel Adebayor, Bursaspor karşısında penaltı atışını gole çevirememişti.

RİAD BAJİC'İN 4. GOLÜ

Medipol Başakşehir'in 2. golünü kaydeden Riad Bajic geçen hafta Çaykur Rizespor maçında olduğu gibi fileleri havalandırdı. Bajic, bu sezon ligde 4. golüne ulaştı.

GÖZTEPE, PENALTIDAN İLK KEZ GOL YEDİ

Süper Lig'de bu sezon aleyhine 3. kez penaltı kararı verilen Göztepe, ilk defa penaltı vuruşunda gol yedi. Daha önce Trabzonspor'dan Burak Yılmaz, Beşiktaş'tan Oğuzhan Özyakup'un penaltı vuruşlarını kurtaran Beto, Edin Visca'nın atışında gole engel olamadı.

4 FUTBOLCU CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Göztepe'de Titi ile Lamine Gassama, Medipol Başakşehir'de ise İrfan Can Kahveci ile Manuel Da Costa bu sezon 4. sarı kartlarını görerek cezalı duruma düştü. Göztepeli futbolcular 14. haftadaki Antalyaspor deplasmanında, Medipol Başakşehirli oyuncular ise İstanbul'daki Demir Grup Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

2. dakikada Bajic'in ara pasıyla Göztepe ceza sahası içinde topla buluşan Visca'nın yaptığı sert vuruşta Beto meşin yuvarlağı ayaklarıyla çıkardı.

6. dakikada Bajic, Titi'nin müdahalesi sonucunda ceza sahası içinde yerde kaldı. Oyunu devam ettiren Bülent Yıldırım, VAR odasından gelen talimat sonucu pozisyonu izledi ve Başakşehir lehine penaltı noktasını gösterdi.

9. dakikada topun başına geçen Visca, penaltı atışını gole çevirerek takımını öne geçirdi. 0-1

30. dakikada konuk takım hızlı çıktı. Mossoro'nun pasında Göztepe ceza sahası sol tarafında topla buluşan Visca'nın şutunda top savunmaya çarparak az farkla kornere çıktı.

36. dakikada Mossoro'nun pasıyla topla buluşan Bajic, Titi'yi geçip Beto'yla karşı karşıya kaldı. Bajic'in sert şutunda Beto geçit vermedi.

43. dakikada Berkan'ın kullandığı vuruşunda Göztepeli oyuncular kafayla Castro'nun önüne indirdi. Bekletmeden vuran Castro hedefi bulamadı.

44. dakikada çalımlarla Başakşehir ceza sahasına sokulan Yasin Öztekin sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Mert topu kornere çeldi.

49. dakikada Yasin Öztekin'in ceza alanı dışından attığı sert şutta kaleci Mert topu kontrol etti.

53. dakikada Visca'nın kaleyi karşıdan gören pozisyonda attığı şutta top yandan dışarı çıktı.

73. dakikada Medipol Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan Mossoro'nun yaptığı ortada arka tarafta topla buluşan Bajic, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.

Müsabaka, Medipol Başakşehir'in 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

 

STAT: Bornova
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Mustafa Sönmez, Mehmet Kısal
GÖZTEPE: Beto, Gassama (Dk. 81 Tayfur Bingöl), Titi, Reis, Berkan Emir, Halil Akbunar, Borges (Dk. 58 Ngando), Alpaslan Öztürk (Dk. 77 Cikalleshi), Yasin Öztekin, Castro, Jerome
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert Günok, Caicara, Epureanu, Da Costa, Clichy, Gökhan İnler, İrfan Can Kahveci (Dk. 65 Emre Belözoğlu), Visca, Mossoro (Dk. 76 Kerim Frei), Napoleoni, Bajic (Dk. 84 Adebayor)
GOLLER: Dk. 9 Visca (penaltıdan), Dk. 73 Bajic (Medipol Başakşehir)
SARI KARTLAR: Dk. 8 Titi, Dk. 33 Berkan Emir, Dk. 48 Gassama, Dk. 90+1 Tayfur Bingöl (Göztepe), Dk. 15 İrfan Can Kahveci, Dk. 22 Epureanu, Dk. 27 Da Costa (Medipol Başakşehir)
www.sabah.com.tr

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenerbahçe Devre Arasında Erwin Koeman ile Yolları Ayırmayı PlanlıyorÖnceki Haber

Fenerbahçe Devre Arasında Erwin Koeman i...

Vefat Haberi AY-KA ELEKTRİKSonraki Haber

Vefat Haberi AY-KA ELEKTRİK

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar