MAKEL’DEN KUTSAL TOPRAKLARA ZİYARET

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MAKEL’DEN KUTSAL TOPRAKLARA ZİYARET
11 – 20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen İslam aleminin kutsal toprakları olan Mekke ve Medine’de misafirlerini ağırlayan Makel 2019 seyahat kampanyasına hız kesmeden devam ediyor.

Mukaddes diyara yolculukta 305 misafirini, Makel Berat Kandili Umre programı kapsamında kutsal topraklarda ağırladı. 9 gece 10 gün süren programda iş ortaklarına Makel yetkililerinden Kayseri Bölge Satış Temsilcisi Volkan BAYAR, Güneydoğu Anadolu Bölge Satış Temsicisi Bekir YALGIN ve Antalya Bölge Proje Satış Temsilcisi Erman ERTAŞ eşlik etti.


Umre programının ilk günü Mescid-i Nebevi’de grup hocaları rehberliğinde Peygamber Efendimiz (s.a.v) kabri şerifleri ziyaret edildi. Sabah namazı kılındıktan sonra Cennet-ül Baki kabristanlıgı, Gamame Mescidi, Hz. Ebubekir Mescidi, Hz. Ali mescidi, Hz. Ömer Mescidi, Uhud şehitliği, Kıbleteyn Mescidi, Hendek Savaş Bölgesi ve Kuba Mescidi ziyaret edildi. Medine ziyaretlerinde aynı zamanda Ecdad yadigarı Osmanlı Tren garı ve Medine Kur’an müzesi ziyaretleri gerçekleştirildi. 


Misafirlerin Mekke’ ye yola çıkmadan önce Medine’de hurma bahçesinde İlahiyatçı Yazar Ömer DÖNGEOĞLU’nun katılımları ile Umre bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminere katılan tüm misafirler duygu dolu anlar yaşadı.


Mekke’ye varışın ardından otellerine yerleşen misafirler belirlenen saatte Kâbe’de tavaf ve say yaparak umrelerini tamamladı. Sabah namazını Kâbe’de kılan misafirler hac güzergâhı olan Arafat, Müzdelife, Mina Bölgesi, Sevr Dağı, Nur Dağı, Akabe, Cennet-i Mualla kabristanlığı ve Cin Mescid-i ziyaretlerini rehber hocalar eşliğinde gerçekleştirildi.

Hac güzergahı olan Müzdelife’de Makel misafirlerine özel Piknik organizasyonu düzenledi. Organizasyon İlahiyatçı yazar Ömer DÖNĞELOĞLU’nun Konferası ile devam etti. Dinleyenler göz yaşlarını tutamadılar.

19 Nisan da Müslüman Alemi için en mübarek gecelerden biri olan Berat Kandilini duygu dolu anlar ile Kabe’de Tavaf ederek ve rehber hocalar eşliğinde ibadet ederek geçirdiler. 

20 Nisan tarihinde ise Kutsal topraklardan ayrılmanın hüznü ve umre ibadetlerini yapabilmenin huzuru ile ülkemize dönüş sağladılar.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Prysmian Kablo yetkilileri Dubai Middle East Electricity Fuarı’ndaydıÖnceki Haber

Türk Prysmian Kablo yetkilileri Dubai Mi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım Mutlusan’ı ziyaret ettiSonraki Haber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar