Elektrikli araç ve yenilenebilir enerji teknolojilerine 3 milyar dolarlık altyapı yatırımı planlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elektrikli araç ve yenilenebilir enerji teknolojilerine 3 milyar dolarlık altyapı yatırımı planlanıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, 2030'a kadar elektrikli araçlar ile dağıtık üretim ve yenilenebilir enerji teknolojileri için toplamda 3 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapılacağını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 14. Sektör Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bugün özellikle doğal afet zamanında dağıtım şirketlerinin atacağı adımları ele alacaklarını ifade etti.

Elektrik dağıtım sektörünün 2021'de yaşanan küresel tedarik sorunlarına rağmen yatırımlarını büyük oranda gerçekleştirdiğini vurgulayan Dönmez, "2016-2020 arasında yani 3. uygulama döneminde toplam 74,3 milyar liralık elektrik dağıtım yatırımı yapıldı. 2021-2025 yıllarını kapsayan 4. uygulama dönemi için bu rakam 124 milyar lira olarak belirlendi. Halihazırda 16 milyar lirası şebeke, 4 milyar lirası da diğer yatırımlar olmak üzere toplam 20 milyar liralık yatırım hayata geçirildi." diye konuştu.

Bakan Dönmez, planlı bakım için de yüzde 99,3'lük gerçekleşme oranına ulaşıldığına dikkati çekerek, burada daimi rehabilitasyon, yenileme ve geliştirmenin önemli olduğunu anlattı.

Elektrikte kayıp oranının 2000'li yılların başında yüzde 20'den fazla olduğunu kaydeden Dönmez, "Bugün ise neredeyse yarı yarıya bir düşüş görüyoruz. 2021'de elektrikte kayıp oranını yüzde 11,9'a düşürdük." ifadesini kullandı.

- Resmi ve dini bayramlarda borçtan kaynaklı kesinti yapılmayacak

Dönmez, müşteri memnuniyeti kapsamında çağrı merkezlerine gelen aramaların da önemine değinerek, şirketlerin çağrı merkezlerine ulaşılabilirlik oranının yüzde 99,5 olduğunu aktardı.

Şirketlerin bakım zamanı, içeriği, kullanılan malzeme ve tutanaklar gibi verilerin raporlandığı Bakım Yönetim Sistemi'ni kuracakları bilgisini veren Dönmez, "Acil durumlara ilişkin bir yönetim planları olacak. Gerekiyorsa İHA'ları ve dronları envanterlerine dahil etmelerini arzu ediyoruz. Yine olası bir durumda mobil jeneratörlerin sahada hazır bulunmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın aldığı hizmetin kalitesi ve hızlı olması kadar kolay erişilebilir olması da bizler için önemli bir husus." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupa'da doğal gaz fiyatları son 1 haftada yüzde 52 arttıÖnceki Haber

Avrupa'da doğal gaz fiyatları son 1 haft...

Türkiye deniz üstü rüzgar enerjisinde tedarik zinciri merkezi olabilirSonraki Haber

Türkiye deniz üstü rüzgar enerjisinde te...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar