Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Savunma Sanayii Akademi tarafından Milli Yetkinlik Hamlesi doğrultusunda düzenlenen Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi'nin ikincisi Sheraton Hotel'de devam ediyor.
Moderatörlüğünü Savunma Sanayi Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş'ın yaptığı zirvenin ilk oturumu, "Değişime Yön Veren Liderler" başlığı altında ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) Genel Müdürü Özgür Güleryüz ve TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit'in katılımlarıyla gerçekleşti.
Murat İkinci, oturumdaki konuşmasında, büyüme hedeflerini kalıcı hale getirebilmek için tüm ekosistemin fayda sağlayabileceği bir vizyon kurmak gerektiğini ifade etti. İkinci, "Sadece kendi kurumunuz veya ülkenize odaklanan değil, dünyaya açılmış ve entegre olmuş ekosistemlere dahil olabilen yönetici profili başarılı olacaktır. Sadece mikro olarak kendi kurumunu büyütmeye odaklanmış bir yönetici profilinin gelecekte yeri yok." dedi.
İkinci, geleneksel yöneticilik ve liderlik anlayışlarının günümüz dünyasında yeterli kalmadığını vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Eski dönemlerdeki ihtiyaç, kendi kurumunuz içindeki takım arkadaşlarınızı ve çalışanları belirli bir yere yönlendirebilme ve o liderliği sergilemekti. Elbette teknik bilginiz olmadan böyle bir süreci yönlendirme şansınız yoktu. Kurumun içerisinde kendi içerisindeki beklentileri en optimuma çıkarmak için stratejik planlar oluşturmak, bir liderin sergilemesi gereken özelliklerdi.
Ancak geldiğimiz noktada bir kurum içi sistemden değil, bir ekosistemden bahsediyoruz. Şu anda ROKETSAN yüzde 50'nin üzerinde hem ihracat hem de kendi üretimlerimiz tarafında hızlı bir büyüme trendi içinde. Bunun temel nedeni, ürünlerimizi dünyada rekabetçi olabilecek seviyede zamanında üretip kullanıcılarımıza teslim edebilme kabiliyeti. Bunu ROKETSAN olarak tek başımıza yapamayız, bizler artık bir ekosistemin sorumluları haline geldik. ROKETSAN'ın zamanında üretim ve teslimat yapabilmesi için iş ortakları ve tedarik zincirimizin bize destek olması, onların da aynı vizyonla büyümesine destek olmamız gerekiyor."
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.