İstanbul
04 Mart, 2026, Çarşamba
  • DOLAR
    43.97
  • EURO
    51.36
  • ALTIN
    7556.2
  • BIST
    13.346
  • BTC
    67864.105$

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlar soykırımı yeniden başlatma girişimidir


İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlar soykırımı yeniden başlatma girişimidir
Hamas, soykırımcı İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği ve en az 25 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıları, 'İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistin halkına karşı soykırımı yeniden başlatmayı amaçlayan tehlikeli bir tırmanış' olduğunu duyurdu.

Hamas'tan, İsrail ordusunun Gazze'de birliklerine ateş açıldığı iddiasıyla Han Yunus ve Gazze kentlerine düzenlediği saldırılara ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İşgalci İsrail'in Gazze ve Han Yunus kentlerinde gerçekleştirdiği aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 25'ten fazla Filistinlinin şehit düşmesine yol açan korkunç katliamı şiddetle kınıyoruz. Bunu, savaş suçlusu Netanyahu'nun halkımıza karşı soykırımı yeniden başlatmaya çalıştığı tehlikeli bir tırmanış olarak görüyoruz." ifadesi kullanıldı.

Gazze'de İsrail birliklerine ateş açıldığı iddialarının yalanlandığı açıklamada, İsrail'in bu iddialarını ateşkesi ihlal eden saldırılarını meşrulaştırmak için ortaya attığı ifade edildi.

İsrail'in Gazze'de ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girdiği 10 Ekim'den bu yana anlaşmayı ihlal eden saldırılarında 300'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğine dikkati çekildi.

Ayrıca, İsrail'in Gazze'de ev ve bina yıkma eylemlerini ve Refah Sınır Kapısı'nı kapalı tutmayı sürdürerek ateşkese garantör olan ABD ve bölge ülkelerine meydan okuduğu belirtildi.

Kaynak: TRT Haber

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!