Yerli yazılımla ilk e-genel kurul toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerli yazılımla ilk e-genel kurul toplantısı

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen, İçişleri Bakanlığı onaylı yazılım ile ilk kez bir genel kurul toplantısı elektronik ortamda gerçekleştirildi.
Türk mühendisleri, geliştirdikleri teknoloji çözümüyle Türkiye'de bir ilke daha imza attı. Sivil toplum kuruluşlarının fiziksel olarak yaptıkları genel kurul toplantılarını dijitalleştirerek elektronik ortama taşıyan bir e-genel kurul yazılımı geliştirildi.

BİTES Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri tarafından geliştirilen ve "BizBize E-Genel Kurul" ismi verilen platformla ilk e-genel kurul toplantısını da 17 Kasım'da Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Dayanışma Derneği düzenledi. 228 üye sayısına sahip dernek, genel kurulunu dijital ortamda yaptı.

117 üyenin katıldığı e-genel kurul toplantısı yaklaşık 3,5 saat sürdü. e-Genel kurula katılan üyelerin yoklamaları otomatik olarak alındı. Toplantıda katılımcı listesi otomatik oluşturuldu ve bilgiler toplantı sonrası hazırlanan rapora yine otomatik olarak eklendi.

BizBize E-Genel Kurul'da bulunan "divan kurulunu seçme" özelliğiyle kurul oluşturuldu. Asil ve yedek olmak üzere yönetim ve denetim kurullarına ait üyeler ise yine sistem üzerindeki oylama özelliğiyle belirlendi. Ayrıca sistemin sunduğu "serbest oylama" ve "çoktan seçmeli oylama" özellikleriyle yönetim giderlerinin ibrası, noter ve kırtasiye harcamalarına ilişkin toplam giderler oylanarak fikir birliğine varıldı.

Divan kurulu üyeleri, genel kurul sonunda otomatik oluşturulan rapor ile birlikte e-imza sertifikalarını kullanarak imza işlemini gerçekleştirdi. Oylamaların tamamı gizli gerçekleştirilirken sistem içinde bulunan "dilek ve temenniler" özelliğiyle üyeler duygu ve düşüncelerini paylaşabildi.

Yerli yazılımla ilk "e-genel kurul" toplantısı

Dünyanın her yerinden genel kurula katılım

Güvenli teknik altyapısı ve fonksiyonel özellikleriyle sivil toplum kuruluşlarının genel kurullarını elektronik ortama taşıyan BizBize E-Genel Kurul, zaman ve mekan kısıtlamalarını ortadan kaldırırken kullanıcılarına eksiksiz ve güvenli bir hizmet sunuyor.

Yüz yüze gelmeye gerek kalmadan düzenlenen e-genel kurullar sayesinde bulaş riski de ortadan kalkıyor. Efektif zaman yönetimi, kaynak tasarrufu ve maliyet etkin özellikleriyle ön plana çıkan e-genel kurul platformu, kullanıcılarına ekonomik bir olanak sağlıyor.

Mobil cihazlarla uyumlu çalışabilen sistem sayesinde yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın her yerinden anlık çevrim içi genel kurullar düzenlenebiliyor.

"e-Genel kurul ile maliyetimizi azalttık"

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Dayanışma Derneği Başkanı Mevlut Bahçevan, Derneğin Hakkari'den Edirne'ye kadar tüm kamu üniversitelerini kapsadığını söyledi.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alman gazetesinden Erdoğan’a övgülerÖnceki Haber

Alman gazetesinden Erdoğan’a övgüler

Osmanlı arşivlerine yapay zeka desteğiSonraki Haber

Osmanlı arşivlerine yapay zeka desteği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar