Ülkü Özcan, Türkiye’nin Sürdürülebilirlik Liderleri arasında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülkü Özcan, Türkiye’nin Sürdürülebilirlik Liderleri arasında
Daha yaşanabilir bir dünya için yaptığı sürdürülebilirlik çalışmalarıyla sektörde fark yaratan Türk Prysmian Kablo yeni bir başarıya imza attı. Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, bu yıl ikincisi açıklanan “Sürdürülebilirlik Liderleri 2022” listesindeki 50 iş insanından biri oldu.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları ile sektöründe öncü konumunu sürdürüyor. Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, Fast Company Dergisi tarafından hazırlanan “Sürdürülebilirlik Liderleri 2022” listesine girerek Türkiye’nin lider isimleri arasında yer aldı. Türk Prysmian Kablo, CEO’su listeye giren tek kablo firması olarak öne çıktı.

Sürdürülebilirlik konusuna öncülük eden, bu alanda şirketinde ve toplumda fark yaratan 142 yöneticinin aday gösterildiği çalışmada; “yürütülen projeler, alınan sonuçlar ve gelecek planları” gibi somut kriterler bazında değerlendirme yapıldı. 

Türkiye’nin yanı sıra çeşitli ülkelerden iş insanı ve uzmanların yer aldığı 35 kişiden oluşan seçici jürinin nihai değerlendirmesiyle 2022’ye damgasını vuracak olan 50 sürdürülebilirlik lideri belirlenmiş oldu. Seçici jüri üyeleri arasında özel sektör, akademi ve STK’ları temsilen Türkiye’den birçok önemli ismin yanı sıra biyoçeşitlilik, çevre ve yönetişim gibi alanlarda çalışmalarıyla öne çıkan uluslararası isimler de yer aldı.

“Daha yaşanabilir bir dünya için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”
Türk Prysmian Kablo’nun faaliyetlerine başladığı 1964 yılından bu yana her zaman öncü bir rol üstlenerek sektöre liderlik ettiğini ifade eden Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, şirket vizyonunda önemli bir yer alan sürdürülebilirlik konusunda böyle bir listede yer bulmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. 

Özcan, “Tüm süreçlerimize entegre ettiğimiz ve somut çıktılarını düzenli olarak kamuoyuyla paylaştığımız sürdürülebilirlik çalışmalarımız, 2021 yılında da yoğun biçimde devam etti. Türk Prysmian Kablo olarak, 2021’de sürdürülebilirlik alanında toplam 22 proje hayata geçirdik. 2030 yılına kadar karbon ayak izimizi 59 bin ton azaltmayı hedefliyoruz. Bu alana yaptığımız yatırımlarımız ile hayata geçirilen bu projeler sayesinde, 2021’in yıl sonunda yaklaşık 1000 ton CO2 emisyonunu önledik. Bunu, doğal gaz tüketimini yaklaşık 56,2 bin Sm3, elektik tüketimini yaklaşık 1.351 bin kWh ve motorin tüketimini yaklaşık 89,3 bin litre azaltarak başardık. ‘Türkiye’yi Sürdürülebilir Yarınlara Bağlıyoruz’ misyonumuzdan aldığımız ilhamla, daha yaşanabilir bir dünya için döngüsel kaynak kullanımına yönelik çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ovivo’dan Türkiye’de Bir İlk!Önceki Haber

Ovivo’dan Türkiye’de Bir İlk!

Alçak Gerilim Şalt Sektörünün Kriterleri Sigma Elektrik’e EmanetSonraki Haber

Alçak Gerilim Şalt Sektörünün Kriterleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar