Türkiye’deki En Önemli Enerji Kaynağı: Verimlilik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’deki En Önemli Enerji Kaynağı: Verimlilik
EPİAŞ Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa Karahan, enerji piyasaları ve enerji verimliliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Bir televizyon programına konuk olan EPİAŞ Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa Karahan enerji piyasaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Emtia fiyatlarında, özellikle enerji emtia tarafındaki artışın sebeplerinin, bu döneme özel bir şekilde Avrupa özelinde anomali olarak tanımlanabileceğini söyleyen Karahan şu ifadeleri kullandı:

“Ertelenmiş talebin bir anda ortaya çıkması, hızlı büyüme vb. bununla birlikte artan enerji talebine anlık cevap veremeyecek bir altyapı olması, enerji kuruluşlarının genelde hızla kurulabilen şeyler olmaması dolayısıyla da yansımasının fiyat olarak karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Bütün piyasalarda olduğu gibi enerji piyasalarında da önemli tek gösterge; fiyat! Fiyatın yüksek ya da alçak olması değil, adil olması kavramı burada çok önemli. Türkiye’de şu anda spot piyasada -vatandaşa yansıyan fiyattan bahsetmiyorum- fiyatın adil olması ile ilgili beklenti büyük. Burada eğer maliyetler fiyatlara yansırsa herkes ona göre pozisyonunu alacak. Üretici de tüketici de ona göre kendini pozisyonlamaya çalışacaktır diye düşünüyorum.”

Hibrit yatırımlar hızlandırılmalı…

Karahan, elektrik tarafında yapılabilecek her MW yenilenebilir kapasiteye ihtiyacımız olduğunu belirtti. Karahan “Bunu her şekli ile desteklemek gerekiyor. Doğal gaz, kömür ve hatta nükleer dengeleyici unsurlar olarak bir tarafta olmalı. Çünkü COP26’nın temel konularından bir tanesi de yine nükleerden elektrik üretimi konusuydu. Karbon emisyonu açısından tek avantajlı baz yük santraller nükleer santrallerdir, bundan vazgeçme şansımız da yok.” dedi. Karahan yenilenebilir enerji tarafında şu anda özellikle hızlanması gereken konunun hibrit yatırımlar olduğunu belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği DeğiştirildiÖnceki Haber

Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmel...

Fenerbahçe derbide Galatasaray'a konuk olacakSonraki Haber

Fenerbahçe derbide Galatasaray'a konuk o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar