Türkiye’de Motor Sporları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’de Motor Sporları
Motor sporları denildiği zaman akıllara araba yarışları, motosiklet yarışları, kamyon yarışları gibi yarışlar gelmektedir. Bu yarışlar içinde araç sınıflarına göre oldukça farklı yarış tipleri bulunur. Off Road yarışları, Ralli yarışları, Motosiklet yarışları gibi birçok yarış bulunmaktadır. Aslında bu yarışların temelinde otomotiv firmalarının birbiriyle rekabeti, gelmektedir.

Türkiye’de motor sporları için ideal ülkelerden biridir. Geliştirdiği sistemleri pilotların başarısına ve becerisine bırakan firmalar, Türk sporcular için de önemli başarılar kazandırmıştır. Bugün motosiklet alanında ipi göğüsleyen ve ülkemizi gururla temsil eden Kenan Sofuoğlu dahil yetişmekte ve gelişmekte olan birçok sporcumuz bulunmaktadır. Peki Türkiye’de ne gibi motor sporları bulunur? İmkanlar nasıl?

Türkiye’de Ne Gibi Motor Sporları Var?

Türkiye’de motor sporları 1972 yılında yapılan Vebofset yani Günaydın Ralli’si ile başlamıştır. Ülkemizde gelişme gösteren motor sporları F1, WRC, Off Shore, Dtm, Le Mans, Wttc, Motosiklet Grand Priks gibi yarışlarla yapılmaktadır. Keza motor sporlarında da başarı gösteren onlarca sporcumuz bulunmaktadır. Özellikle Kenan Sofuoğlu Motor sporlarında adından sıkça söz ettiren dünya şampiyonlukları yaşayan önemli sporcularımızdan biridir.

 

Türkiye’de motor sporlarında isim yapmış bazı sporcularımız ; Renç Koçibey ( İlk balkan ralli şampiyonu ve Dakar’a katılan ilk sporcumuz ), Nejat Avcı ( F2’de Avrupa şampiyonluğu ), Ercan Kazaz ( 1999 Balkan şampiyonu )Serkan Yazıcı ( FIA’da dünya üçüncülüğü ) Kenan Sofuoğlu ( Motosiklet sporunda dünya şampiyonlukları ) Görüldüğü gibi bu spor dallarında edindiğimiz başarılar azımsanmayacak kadar fazla, özellikle motor sporlarına sonradan dahil olan bir ülke olarak gösterdiğimiz başarılar azımsanmayacak derecede iyi. Motor sporcularının halen ülkemizde gerekli eğitimleri ve başarıları için imkanlar oluşturan bir federasyonu var. Özellikle imkanların gelişmesi ile bu sporların ülkemizde daha iyi başarılar getireceği de yadsınamaz bir gerçektir.

 

Motor Sporları Hakkında Detaylı Bilgiler

Türkiye’de Motor Sporları Gelişimi

Türkiye’de motor sporları için mücadele veren sporcularımız birçok spor dalında en iyi imkanlar ile yarışlara katılıyorlar. Özellikle Türkiye’de motor sporları için oluşturulan alt yapının ve imkanların fazlasıyla sunulması Motor Sporları Federasyonu’nun bu spor dalları için gerekli özeni gösterip sporcularımıza imkanlar sunması bir Mcrae, Alanso, gibi isimler çıkmasına olanak tanıyacaktır.


Özellikle motor sporlarında hızlı adımlarla mesafe kat eden bir ülke olarak Motor sporlarında yeni başarılar göreceğimizden emin olabilirsiniz. Bunun en iyi örneklerini de yakın zamanda başarı kazanan sporcularımızdan görebiliriz. Halen bazı alanlarda eksikler olması bu alandaki eksiklerin giderilmesi ve imkanların genişletilmesi ile son bulacaktır. Motor sporları için yeni nesil oldukça şanslı olacak diyebiliriz. Türkiye’de motor sporlarının gelişimi için gerek bakanlık desteği gerekse yetkili merceklerle incelenen ve planlanan girişimlerin tamamlanması ile sporcuları daha da geniş imkanlar sunulacak ve bununla birlikte motor sporlarında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacağımızı söyleyebiliriz.

 

http://www.andreaperego.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hakan Bilal Kutlualp'tan Bomba Paylaşım! Serdar Aziz'de işlem TamamÖnceki Haber

Hakan Bilal Kutlualp'tan Bomba Paylaşım!...

Motor Sporları Federasyonu TOSFEDSonraki Haber

Motor Sporları Federasyonu TOSFED

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar