Türk Prysmian Kablo’nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu, 12 yıldır yükselişini sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Prysmian Kablo’nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu, 12 yıldır yükselişini sürdürüyor
Türk kablo sektörünün tek halka açık şirketi Türk Prysmian Kablo’nun 2020 “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu” açıklandı. Kurulduğu günden bu yana faaliyetlerini kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem çerçevesinde hayata geçiren Türk Prysmian Kablo’nun “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu” 2020 yılında 94,03 olarak güncellendi.

Kurumsal yönetim ilkelerine uyumu her sene Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yetkilendirilmiş derecelendirme kuruluşları tarafından incelenen Türk Prysmian Kablo’nun, 2020 yılı “Kurumsal Yönetim Derecelendirme” notu açıklandı. Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından hazırlanan çalışmada Türk Prysmian Kablo’nun “Kurumsal Yönetim Derecelendirme” notu, 0,74 puanlık artış ile 100 üzerinden 94,03 olarak güncellendi. 

Kurumsal Yönetim Endeksi’ne ilk dahil olduğu 2009 yılından bugüne, “Kurumsal Yönetim Derecelendirme” performansında üst üste 12 yıl boyunca gösterdiği artış ile istikrarlı çalışmalarının karşılığını alan Türk Prysmian Kablo, 94,03 notuyla Borsa İstanbul A.Ş. Kurumsal Yönetim Endeksi’nde en üst düzeydeki yerini korudu. Türk Prysmian Kablo, kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem ve bu doğrultuda sürdürdüğü iyileştirme çalışmaları kapsamında, değerlendirme yapılan dört alanda da yüksek not alarak başarısını bir kez daha kanıtladı. ‘Pay Sahipleri’ değerlendirmesinde 95,36; ‘Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık’ değerlendirmesinde 97,66; ‘Menfaat Sahipleri’ değerlendirmesinde 92,92 ve ‘Yönetim Kurulu’ değerlendirmesinde 90,97 alan Türk Prysmian Kablo, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne üst düzeyde uyum sağladığını, tüm politika ve önlemleri uygulamaya aldığını, şirketin yönetim ve iç kontrol mekanizmalarının etkin bir işlediğini gözler önüne serdi.

“12 yıldır yükselmeye devam ediyoruz”
Türk Prysmian Kablo’nun CEO’su Cinzia Farisè elde ettikleri bu başarıyla ilgili şunları söyledi; “Kurumsal Yönetim Endeksi’ne katıldığımız 2009 yılından bu yana, Kurumsal Yönetim Derecelendirme performansımızda gösterdiğimiz istikrarlı yükselişin temeli, kurumsal yönetim ilkelerine verdiğimiz öneme ve bu süreci devam ettirmeye dair kararlılığımıza dayanıyor. Geçmiş yıllardaki notlarımıza baktığımızda, derecelendirme notumuzun grafiğinin tutarlı bir şekilde yükseliş gösterdiğini görebiliriz. Sektörümüzün tek halka açık şirketi olarak faaliyetlerimizi adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirmekten son derece mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Yeni ve geçmiş yıllara ait Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporları’nın tam metnine Türk Prysmian Kablo’nun web sayfası www.prysmiangroup.com.tr içerisinde yer alan “Kurumsal Yönetim” başlığından ulaşabilirsiniz.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ERSE KABLO TÜRKİYE’NİN İLK 1000 İHRACATÇI LİSTESİ’NDEÖnceki Haber

ERSE KABLO TÜRKİYE’NİN İLK 1000 İHRACAT...

DEKORASYONDA MAKSİMUM ESTETİK, OPTİMUM KONFOR: THEA OPTIMA…Sonraki Haber

DEKORASYONDA MAKSİMUM ESTETİK, OPTİMUM K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar