Türk Prysmian Kablo, Doğru Kablolamayı CableApp İle Destekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Prysmian Kablo, Doğru Kablolamayı CableApp İle Destekliyor
Kalitesiz ve eski kablo tesisatları, elektrik israfına neden olduğu gibi evdeki elektronik cihazların ömrünü de kısaltıyor. Uzmanlara göre kurulu sistemlerden ve cihazlardan maksimum verimi almak için kullanıma uygun ve doğru kablolama önem arz ediyor. Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapındaki lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, doğru ve güvenli kablo seçimine yönelik uygulamalarıyla bu konunun önemine dikkat çekiyor.

Hızla artan sanayileşme ve kentleşme nedeniyle, doğru kablo kullanımı hem güvenliği hem de proje değerini artıran çok önemli bir unsur olmuş durumda. Ancak standartlara uygun olarak üretilmeyen kabloların piyasada bulunması sadece verimsizlik ve israfa değil, ciddi güvenlik zafiyetine de neden oluyor. Doğru kablo seçiminin her anlamda hayati önem taşıdığını vurgulayan Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, “Her Kablo Aynı” algısının değişmesi ve kullanıcıların bilinç düzeyinin artırılması gerektiğinin altını çizdi. Özcan, ”Her şeyden önce, merdiven altı olarak tabir edilen, belgesiz olarak üretilen, kalitesiz, can ve mal güvenliğimizi riske atan kablolardan veya belgeli olduğu halde standartlara uygun olarak üretilmeyen kalitesiz kablolardan kaçınmak gerekiyor. Bu nedenle, kablo satın alımlarının güvenilir üretici veya yetkili satıcılar gibi kaynaklardan yapılması kritik önem taşıyor” diye konuştu.  

Güvenilir ve kaliteli kablo üreticisi tercih edilmeli
Bir kablonun kaliteli olup olmadığını anlamak için öncelikli olarak kablonun dış kısmının kontrol edilmesi gerekiyor. Kablonun dış kılıf renginde veya yüzey kalitesinde herhangi bir problem olmamalı. Kaliteli bir kabloda; üreticinin adı, markası, ürün rumuzu, damar ve kesit bilgisi, gerilim seviyesi, üretim standardı bilgilerinin yanı sıra CE işaretinin bulunması ve eğer kablo CPR (Yapı Malzemeleri Yönetmeliği) uyumlu ise ürüne ait yangına tepki performansının (Euroclasses) belirtilmesi gerekiyor. 

CableApp ile doğru kablo kullanımı yaygınlaşıyor
Sektörde doğru kablolama konusunda öncü projelere imza atan Türk Prysmian Kablo, CableApp uygulaması ile güvenli ve doğru kablo kullanımının yaygınlaşması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. “Türk kablo sektöründe imza attığımız ilklerle gurur duyuyoruz” diyen Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, kullanıcıların emniyeti için yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Günsan, Yaşam Alanlarınıza Pratik Çözümler SunuyorÖnceki Haber

Günsan, Yaşam Alanlarınıza Pratik Çözüml...

Alkanlar Elektrik Çamlıca'yı AydınlatıyorSonraki Haber

Alkanlar Elektrik Çamlıca'yı Aydınlatıyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar