Türk Prysmian Kablo Ceo’su Cinzia Farisè ile söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Prysmian Kablo Ceo’su Cinzia Farisè ile söyleşi

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektöründe dünya lideri olan ve müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamayı her daim ön planda tutan Prysmian Group, 140 yılı aşan bilgi birikimi ve tecrübesi ile köklü bir geçmişe sahip. 50 ülkedeki 106 fabrikası, 25 Ar-Ge Merkezi ve yaklaşık 30.000 çalışanı ile yüksek teknoloji gerektiren pazarlara odaklı şekilde çalışmalarını sürdüren Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olarak 57 yıldır tüm müşterilerimize benzeri olmayan ve üstün hizmetler vermeye devam ediyoruz. 

Merkezi 1964 yılından bu yana Bursa’nın Mudanya ilçesinde yer alan Türk Prysmian Kablo olarak 180.000 m²’lik açık ve 79.000 m²’lik kapalı alan üzerinde faaliyet gösteriyoruz. Prysmian Group bünyesindeki 106 fabrika içerisinde; aynı anda enerji, haberleşme ve fiber optik kabloları üretimi yapabilen 16 tesisten biri olarak öne çıkıyoruz.

Türk Prysmian Kablo olarak “Türkiye’yi Sürdürülebilir Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuzdan aldığımız ilhamla ülkemizin geleceği için büyük öneme sahip ve alanında en prestijli projelere imza atıyor; yenilikçi çözümlerle sektörümüze öncü oluyoruz. Türk kablo sektörünün “Ar-Ge için en çok harcama yapan şirketi” olarak zorlu coğrafya, çevre ve kullanım şartlarına uygun yenilikçi, rekabetçi, yüksek performanslı çözümler geliştirirken, Türkiye’de pek çok sektörün gelişimine de katkı sağlıyoruz. 

“Göbeklitepe’den, İstanbul Havalimanı’na kadar Türkiye’nin mega projelerine hayat verdik”
Türkiye’nin devrim niteliğindeki mega projelerine kablo çözümlerimizle destek olmanın gururunu taşıyoruz. Yarım asrı geçen deneyimimiz ve yetkinliğimizle ürettiğimiz kablo ve çözümlerle, Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projeler doğrultusunda; İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Marmaray, Ilgaz ve Avrasya Tüneli gibi Türkiye’nin mega projelerinin yanı sıra sağlık sektörünün dev projelerine de kablo ve çözümlerimizle hayat verdik. Eskişehir Şehir Hastanesi, yatak kapasitesi ile dünya sıralamasında 3. sırada yer alan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Tekirdağ Şehir Hastanesi ve Bursa Şehir Hastanesi projelerinde kablolarımız ile yer aldık. Gaziantep Panorama Müzesi’ne CPR (Yapı Malzemeleri Yönetmeliği) ile uyumlu C sınıfı kablolar ile hayat verdik. Ayrıca 12 bin yıllık tarihiyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin de kablo tedarikini üstlenerek, hızlı ve güvenli enerji iletişimini sağladık. Son olarak pandemi döneminde yapımına başlanarak tamamlanan İstanbul’daki sahra hastaneleri olan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi ve Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi gibi önemli projelerin de kablo tedarikçisi olduk.

“Ürettiğimiz kabloların yüzde 40’ını ihraç ediyoruz”
Ülkemizin coğrafi konumu gereği Türk kablo sektörünün ne kadar önemli bir konumda olduğu ortada. Yıllık kablo ihracat rakamımız 2 milyar dolar civarında ve ürettiğimiz kabloların yaklaşık yüzde 40’lık bir kısmını Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere; ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, bugün çok geniş bir coğrafyayı kapsayan 40’dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Ülkemizdeki kablo üreticilerinin eriştiği teknoloji, dünyadaki diğer üreticilerle yarışabilecek ve hatta 

birçok gelişmiş ülkeden daha ileri seviyededir. Türk Prysmian Kablo olarak bir yandan ürettiğimiz kablo ve çözümlerle kablo sektöründe inovasyon ve gelişime öncülük ediyor; bir yandan da çevreye duyarlı yeni ürün ve sistemler üzerinde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Mudanya’daki fabrikamızda yeraltı, hava ve özel uygulamalarda kullanılan yüksek performanslı fiber optik kablolar üretebiliyoruz ve tasarladığımız yeni nesil kabloların iletişim ve telekomünikasyon gibi hızla gelişen, dinamik sektörlere ilham vermesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. 

“Türkiye, tüm dünya ülkelerine ihracat yapabilecek seviyeye geldi”
İnşaat, enerji ve iletişim sektörlerindeki gelişmelere paralel olarak büyüyen Türk kablo sektörü, bugün uluslararası standartlardaki üretim teknolojileri, eğitimli işgücü, Ar-Ge çalışmaları ve giderek artan kalite bilinci ile dünya kablo sektöründe rekabet edebilecek ve tüm dünya ülkelerine ihracat yapabilecek seviyeye gelmiştir. Son yıllarda yapılan çalışmalar ve istatistiklere göre, Türk kablo sektörünün yurt içi ve yurt dışı satışları toplam büyüklüğü 3-4 milyar dolar civarındadır ve Türkiye’deki kablo üreticilerinin toplam üretim ve cirosunun yaklaşık yüzde 80-90’lık payını, ilk sırada bulunan 20 firma gerçekleştirmektedir. 

Ülkemizde faaliyet gösteren kablo üreticilerinin toplam üretiminin yarısından fazlasının ihraç ediliyor olması; ülkemizin coğrafi konumu gereği özellikle Avrupa, Afrika ve Orta Doğu ülkelerine yakınlığı dolayısı ile kablo sektörümüzün bölgede ne kadar önemli olduğunun en büyük göstergesidir. Öte yandan, Ar-Ge’yi destekleme alanında yapılan teşvik çalışmalarının artması ve yurt içi projelerde yerli ürün kullanımı ve yerlileşmeye verilen önemin artması, yurt içi pazarı da olumlu etkilemektedir.

Türk kablo sektörü, pandemi sürecinden diğer tüm sektörler gibi etkilendi. Ancak sektörümüz hızlı aksiyon alarak, zorlu şartlara çabuk adapte olabildiğini gösterdi. Bu dönemde hızlı karar alma ve aksiyona geçebilme kabiliyetinin firmalar için ne kadar önemli olduğunu gördük, görmeye de devam ediyoruz. Artık rekabet koşullarını da hız, inovasyon ve teknoloji belirleyecek. Bu doğrultuda, geleceğe dönük teknoloji ve inovasyon yatırımı yapan firmalar, rekabet şartları ne olursa olsun büyümelerine devam edecek.

“Sektörün ilk Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandık”
Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olarak çalışma alanlarını daha güvenli ve iyi bir yer haline getirmeyi taahhüt eden “Sıfır ve Ötesi” vizyonu ile iş güvenliğinin önemini sadece iş yerinde değil, hayatın her alanında vurgulamayı amaçlıyoruz.

Çalışma arkadaşlarımızın, müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın refahı ve güvenliği bizim en önemli önceliğimiz. 2020 Mart ayı itibarıyla Türkiye’de baş gösteren koronavirüs salgınına karşı Türk kablo sektörünün öncü markası Türk Prysmian Kablo olarak aldığımız önlemlerle koronavirüse karşı savaş açtık. Fabrika ve ofislerimizde, akıllı çalışma, olağanüstü hijyen ve sanitasyon önlemlerini alarak, tüm ekibimiz için güvenli çalışma koşullarını her daim göz önünde bulundurmaya en yüksek özeni gösterdik.

Aldığımız yüksek düzeyli önlemler kapsamında TSE Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı’nda yer alan tüm şartları titizlikle yerine getirerek sektörün ilk Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandık.

Bizler, Türk Prysmian Kablo olarak toplumsal sorumluluk bilincimiz ve “Türkiye’yi Sürdürülebilir Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuzdan aldığımız güçle ülkemizi sürdürülebilir geleceğe taşıyacak her projenin destekçisi olmaya 2021 ve gelecek dönemde de hız kesmeden devam edeceğiz. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MULTİTEK AKILLI EV ÜRÜN PORTFÖYÜ GENİŞLİYORÖnceki Haber

MULTİTEK AKILLI EV ÜRÜN PORTFÖYÜ GENİŞLİ...

Günsan e-ticaret satışlarını artırmaya devam ediyor 2020 yılında satışlar 2,5 kat arttıSonraki Haber

Günsan e-ticaret satışlarını artırmaya d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar