TÜBİTAK Marmara Teknokent, 70 ülkeye 65 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜBİTAK Marmara Teknokent, 70 ülkeye 65 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 2003'ten bu yana faaliyet gösteren TÜBİTAK Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, bünyelerindeki firmaların geçen yıl 70 ülkeye 65 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi.

Türkiye'nin bugün 100'e ulaşan teknoparkları içerisinde ilk kurulanlardan biri olduklarını aktaran Mandal, "Türkiye'de hem teknoloji geliştirme hem de teknoloji serbest bölgesinin olduğu tek yerde bulunuyoruz. Teknoloji geliştirme bölgeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla ilgili bir altyapı. Yine teknoloji serbest bölgemiz de hem Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız hem de Ticaret Bakanlığımızla ilgili. Türkiye'deki ender noktalardan bir tanesiyiz." diye konuştu.

"Teknopark'ta hedef birincilik"

Mandal, 8 kilometrekarelik araştırma kampüsünün içinde bulunduklarını belirterek, burada birçok alanda tasarım, ticarileşme ve üretim yapıldığını, ihracatın teşvik edildiğini bildirdi.

Teknokent'teki teknoloji geliştirme bölgesinde yüzde 100 doluluğa sahip olduklarını aktaran Mandal, teknoloji serbest bölgesinde de yüzde 95 doluluk bulunduğunu söyledi.

Marmara Teknokent'te 175 firmada 3 bin 500'e yakın AR-GE ve destek personelinin faaliyette bulunduğunu dile getiren Mandal, şöyle devam etti:

"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın değerlendirdiği her yıl teknoparkların sıralandığı endeks var. Geçen aralık ayında İzmir'de yapılan 9. AR-GE ve Tasarım Merkezi ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi ve Ödül Töreni'nde 100'e yaklaşan teknopark içinde 8. sırada yer almak bizim için heyecan verici ve başarı ama bize yetmez. Hedef elbette birincilik, içinde bulunduğumuz avantajları da kullanarak en iyi yerde yer almak."

Kaynak:Dünya Gazetesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dükkan ve işyeri kiralarına sınırlandırma istiyorÖnceki Haber

Dükkan ve işyeri kiralarına sınırlandırm...

Gabar Dağı'ndaki petrol üretim çalışmaları hızla devam ediyorSonraki Haber

Gabar Dağı'ndaki petrol üretim çalışmala...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar