Toprak böyle yuttu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprak böyle yuttu
Erzincan’daki “Çöpler Altın Madeni”nde toprak altında kalan 9 işçiyi metal radarlarıyla arama çalışması dün de devam etti. 10 milyon metreküp toprağın aktığı facianın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni sahasında önceki gün yaşanan toprak kaymasının yankıları sürüyor. Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Aralık 2010’dan bu yana altın üretimi yaptığı maden sahasında yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, 200 metrelik yamaçtan hızla aşağı doğru aktı. Geniş bir alanın altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 kişiden 5' inin bir konteynır içinde, 3'ünün aynı bölgede bir araç içinde, diğer 1 kişinin ise farklı bölgede bir araç içinde olduğunu değerlendirdiklerini söyledi. Acı olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, maden ocağını işleten şirkette yönetici ve idareci pozisyonunda çalıştığı öğrenilen 7 şüpheli gözaltına alındı.

 

AİLELER HABER BEKLİYOR

Sabahın erken saatlerinde ise toprak altında kaldığı tahmin edilen işçilerin aileleri de maden sahasına gelmeye başladı. Onlardan biri de Uğur Yıldız'ın kayınvalidesi oldu. İsmini açıklamak istemeyen Yıldız'ın kayınvalidesi, "1,5 senedir kızımla evliydi. Evdeydim, yakınlarımız toprak kayması olduğunu söyledi. Aradık, ulaşamadık. Telefonu kapalıydı. Çok üzgünüm. Yardımcı olun kurtarın. 8 senedir burada çalışıyor" dedi.

 

AKIŞ DEPOLAMA BARAJINA GİDECEK

Çalışmalar sırasında olası yeni bir toprak akışı durumuna için de gerekli tedbirlerin alındığını açıklayan Bakanlık, toprakların atık depolama barajına verilmesi için bir sistem oluşturulduğunu belirterek, bölgede 10 uzmanın çalıştığını açıkladı.

Olaya ilişkin araç kamerasına yansıyan görüntüler, facianın boyutunu gözler önüne serdi. Görüntülerde, yamaçtan aşağı büyük bir toz bulutuyla adera nehir gibi akan toprak yığını, kara yolunda ilerleyen kamyonlarından 1'ni adeta yuttu. 2 hafriyat kamyonu ise toprak altında kalmaktan son anda kurtuldu.

 

FIRAT NEHRİ TEHLİKEDE Mİ?

Olayın bir çevre felaketine dönüşmemesi için önlem alan yetkililer, kayma sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmaması için Sabırlı Deresi’nin nehre ulaştığı menfez kapaklarını kapattı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sabırlı ve Çöpler dereleri ile Fırat Nehri boyunca belirlenen noktalardan anlık numune alınarak incelendiğini duyurdu. Yapılan incelemede şu an için kirliliğe rastlanmadı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem bölgesine 2,8 milyar dolarlık dış kaynak sağlandıÖnceki Haber

Deprem bölgesine 2,8 milyar dolarlık dış...

Hastaneden çıkanı vuruyorSonraki Haber

Hastaneden çıkanı vuruyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar