Suriye'de 1 milyon mülteciyi alabilecek konutların yapımı devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suriye'de 1 milyon mülteciyi alabilecek konutların yapımı devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katar destekli 1 milyon mülteciyi alabilecek Suriye'de konutlar yapma çalışmaları devam ediyor. Dün İçişleri Bakanım bunun temel atma törenini başlattı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pazar günü inşallah milletimiz 14 Mayıs'ın adeta tamamlayıcısı konumunda olan bu tarihi, inşallah farklı bir oranla bu kardeşinize tevdi edecektir diye inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de Katar destekli, bir milyon mülteciyi alabilecek konutlar yapma çalışmaları devam ediyor ve dün İçişleri Bakanım bunun temel atma törenini başlattı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Suriye'de briket evler yaptıklarını söyledi.

Bunu sadece devlet olarak değil, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaptıklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Ayrıca Suriye'de Katar destekli, bir milyon mülteciyi alabilecek konutlar yapma çalışmaları devam ediyor ve dün İçişleri Bakanım bunun temel atma törenini başlattı. Bununla birlikte de biz Türkiye'deki Suriyelilerin buralara gönüllü bir şekilde gidişinin altyapısını oluşturduk, oluşturuyoruz. Yani bunları kovarak değil, bunları cebren ve hileyle göndererek değil, Almanya'sı, Fransa'sı, Amerika'sı bu tür mültecileri nasıl ülkelerine davet ediyorsa, aynı uygulamanın bir değişik benzerini biz de yapalım istedik ve bunu yapıyoruz. Çünkü yaptığımız işin insani, vicdani ve bir diğer taraftan da İslami bir yönünün olması gerekir diye inanıyoruz."

Programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şimdi isterseniz CHP Genel Başkanı'nın unutturmak istediği o skandal açıklamalara şöyle videodan bir bakalım. Kılıçdaroğlu'na PKK desteği nasıl oluyor buyurun görün." demesinin ardından salondakilere video izlettirildi.

Erdoğan, video gösteriminin ardından, "Değerli kardeşlerim, her şey ortada mı? Belge ortada mı? Deliller ortada mı? Başka bir şey anlatmaya gerek var mı? Hâlâ diyor ki, 'Bizim teröristlerle işbirliğimiz yok'. İşte ortada. Hayatın yalan hayatın. Fazla söze hacet yok. İnşallah pazar günü işte bu delillerin, bu tabloların hesabını, benim milletim, bu teröristlerle el ele, omuz omuza olanlardan soracaktır diye inanıyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tayfun füzesinin yeni test atışı Rize'de yapıldıÖnceki Haber

Tayfun füzesinin yeni test atışı Rize'de...

HDP'nin desteklediği yerde Türk milliyetçileri olmayacaktırSonraki Haber

HDP'nin desteklediği yerde Türk milliyet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar