Sinan’ın şaheseri, öğrencilerle biraraya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sinan’ın şaheseri, öğrencilerle biraraya geldi
Mimar Sinan’ın hayatı boyunca yaptığı en önemli eser olarak ifade edilen Mağlova Kemeri, Mimar Sinan Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.

Dünyada gelmiş geçmiş en önemli mimarlardan biri olarak gösterilen Mimar Sinan’ın,  hayatı boyunca yaptığı en önemli eser olarak ifade edilen Mağlova Su Kemeri, Mimar Sinan Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle buluştu. 

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fındıklı Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Mimar Sinan Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi almakta olan Mimar ve Mühendisler katıldı. 

 

Mağlova Su Kemeri’nin işlendiği etkinliğe Mağlova Su Kemeri hakkında ilk uluslar arası belgeseli hazırlayan Yapımcı ve Yönetmen Umut Mete Soydan da katıldı. 

Etkinlikte öğrenciler Mağlova Su Kemeri belgeselini izlediler ve Mağlova Su Kemeri’nin sahip olduğu özellikler ve Mimar Sinan’ın mimari dehası ile ilgili paylaşımlarda bulundular. 

Etkinlikte konuşma yapan Umut Mete Soydan; “Mağlova Su Kemeri ülkemizin en önemli mimari, mühendislik ve kültürel miraslarının başında geliyor. Ancak bugüne kadar bu muhteşem eseri tanıtma fırsatı olmamış, olamamış. Biz bu belgesel ile dünyada bir farkındalık oluşturmak için yola çıktık. Mağlova Su Kemeri öyle bir eser ki 451 yıldır İstanbul’a su taşımaya devam eden, 36 metre yüksekliğe 258 metre uzunluğa sahip dev bir eser. 

 

Uzmanlar Mağlova Kemeri’ni şöyle tanımlıyor. Sinan Mağlova dışında başka hiçbir eser yapmasaydı yine aynı şöhrete sahip olurdu. Böylesine iddialı bir eserden bahsediyoruz. Dünyanın pek çok yerinden ilgililer sadece Mağlovca’yı yerinde görmek ve incelemek için ülkemize geliyor. Ben de bizzat bu heyetlere zaman zaman eşlik ediyorum. Böylesine bir eserin Eyfel’denve  Pisa Kulesi’nden çok daha bilinen ve turizm değeri katan bir noktada olması gerekiyor. 

İstanbul’da Sultangazi İlçesi sınırlarıda yer alan bu su yolu sistemi ve Mağlova, dünyada halen çalışan tek su yolu sistemi. Biz bu tarihi su sistemini dünyaya tanıtmak için dünya çapında bir çalışma yapmak istiyoruz. İnanıyorum ki gerekli destekleri sağladığımızda ülkemizin ve şehrimizin bu bölgesi çok büyük bir değere kavuşacak. Zira Sultangazi’de paha biçilemeyen bir tarih, bir su sistemi, bir estetik kültür var.” diye konuştu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD'de tutuklanan Reza Zarrab kefaletten vazgeçtiÖnceki Haber

ABD'de tutuklanan Reza Zarrab kefaletten...

Cameron'dan Panama itirafı!Sonraki Haber

Cameron'dan Panama itirafı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar