Sigma Elektrik Ara Eleman Sorunu İçin Hareket Birliği Çağrısı Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sigma Elektrik Ara Eleman Sorunu İçin Hareket Birliği Çağrısı Yaptı
Sigma Elektrik Genel Müdürü Özgür Ünlü, pandemi sonrası yaşanan talep artışının elektrik malzemeleri sektörünü olumlu yönde etkilediğini belirterek ara eleman yetersizliğine dikkat çekti.

Piyasaya yerli ve milli alçak gerilim şalt ürünleri sunan Sigma Elektrik, elektrik malzemelerin üretiminde ara eleman açığını kapatmaya çalışıyor. Arz-talep dengesini kurmak için üretim yapmak gerektiğini söyleyen Sigma Elektrik Genel Müdürü Özgür Ünlü, üretim için ise ara elemana ihtiyaç duyduklarını belirterek “Yüksek işsizlik oranlarına rağmen ara eleman bulmakta zorlanıyoruz, çünkü kalifiye eleman yetişmiyor” diye konuştu.

Özgür Ünlü piyasadan artarak gelen talebi karşılamak için daha fazla ara eleman istihdamının şart olduğunu vurguladı. “Sigma Elektrik olarak gelişen üretim teknolojilerine hızla uyum sağlıyoruz ama bu teknolojiyi kullanabilecek eleman bulmakta zorluk yaşıyoruz” diyen Ünlü sözlerine şöyle devam etti: “Bu sorunun altında Türkiye imalat sektörünün genelinde yaşanan işçinin vasfı ile işin vasfının örtüşmemesi yatıyor. Alaylı elemanlar yeni teknolojilere kolayca uyum sağlayamıyor. Üretimde yer alabilecek gençler ise tercihlerini ‘beyaz yaka’ olmaktan yana kullanıyorlar.”

2021’de yaklaşık yüzde 90 büyüme kaydeden şirket, halihazırda 300 kişi istihdam ediyor ve 2022’de yüzde 100 büyümeyi hedefliyor.

“EĞİTİM PROGRAMLARINA AĞIRLIK VERİLMELİ”
Özgür Ünlü, Sigma Elektrik olarak hızlı çözümler bulmaya yöneldiklerini belirtti ve devletin ara eleman açığı sorununa çözecek eğitim programlarına daha fazla ağırlık verilmesi için sektöre çağrıda bulundu. 
Özgür Ünlü konuya ilişkin şunları söyledi: “Ara eleman ihtiyacımızı karşılamak için insan kaynakları politikalarımızı daha etkin bir şekilde kullanmaya başladık. İşkur’un işçiye iş yerinde verilmesi gereken eğitimin maliyetlerini karşıladığı özel programı da halihazırda gözden geçiriyoruz. Ülkemizin daha hızlı ve sağlam şekilde büyümesi için üretime, üretimin yetişmiş insan gücüne ve ara elemana ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyacı gidermek için el birliğiyle çalışmamız gerektiğini aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şiddetli Yağmurlarda Tüm Cihazlarınızı Güvenceye AlınÖnceki Haber

Şiddetli Yağmurlarda Tüm Cihazlarınızı G...

İştipSonraki Haber

İştip

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar