Salgın azaldı diye gevşersek ikinci dalga gelir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Salgın azaldı diye gevşersek ikinci dalga gelir
Bahar ayının yüzünü gösterip havaların ısınmasıyla birlikte sokaklarda bir hareketlilik başlarken, sağlık uzmanlarından “Vaka ve ölüm sayısındaki azalışa bakarak gevşemek büyük hata olur. Rehavete kapılmadan tedbirlere uyalım. İkinci dalgaya yakalanmayalım” uyarısı geldi.

Havaların ısınmasıyla birlikte küçük çaplı olarak sokakların hareketlenmeye başlamasına karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, koronavirüs salgınının Türkiye’de etkisini kaybetmeye başladığını vurgulayarak “ikinci dalga” uyarısında bulundu.

Koronavirüs salgınına karşı devlet-millet olarak başarıyla mücadele veren ülkemizde pandemide düşük seyir dönemi başlarken, uzmanlar, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tedbirlere uyulması gerektiğini belirttiler.  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefik Arıca, “Ufacık bir gevşemeye ikinci ve üçüncü dalgalar gelebilir. Bunun dünyada örnekleri var” uyarısında bulunuyor.

 

Almanya’da ikinci dalga

Akit’e konuşan Prof. Arıca, şunları dile getirdi: “Sıcaklıkların artmasıyla beraber ve verilerin iyi gelmesi üzerine ülkemizde vatandaşlar sokağa çıkmaya ve tedbirleri azaltmaya başladı. Kovid 19 ile savaşta övünen ve dünya ülkelerinin örnek gösterdiği Almanya, vaka sayısı ve ölüm hızının en düşük olduğu ülkeler arasında iken sosyal yaşamda gevşemeler tam başlamışken tekrardan büyük bir hızla vaka ve ölüm hızı artmaya başladı. Pandeminin mevsim tanımadığı unutulmamalı. Dünyada bir koronavirüs vakası varsa bile ülkemiz dahil tüm insanlık gerekli önlemleri ve tedbirlere devam etmeli. Çünkü yüksek bulaştırıcılığı ve mutasyona uğrayabilmesi nedeniyle bu virüs ikinci ve üçüncü dalga şeklinde karşımıza çıkabilir. Vaka sayıları 100’lü, hatta 50’li rakamları görmeden tedbiri elden bırakmayalım. Unutmayalım ki bu sayıları görmemiz çok yakındır. Yeter ki kurallara sabırla uyalım.”

 

yeniakit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
24 gayrimenkulü olanlar bin TL’lik yardıma başvurduÖnceki Haber

24 gayrimenkulü olanlar bin TL’lik yardı...

Günsan’dan çok fonksiyonlu anahtar ve priz serisiSonraki Haber

Günsan’dan çok fonksiyonlu anahtar ve pr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar