Prysmİan Group’tan Yayıncılık Teknolojisinde Çığır açacak Yeni Fiber Optik Kablolar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prysmİan Group’tan Yayıncılık Teknolojisinde Çığır açacak Yeni Fiber Optik Kablolar
Kablo sektörünün dünya çapındaki lideri Prysmian Group yeni geliştirdiği SMPTE ST 2110 standardına uygun Draka IP MediaLine Fiber’i ilk defa Hollanda’da düzenlenen Uluslararası Yayın, Görüntü ve Televizyon Teknolojileri Fuarı IBC’de tanıttı. Prysmian Group’un yeni fiber optik kabloları, yüksek bant genişliği ve zor şartlara dayanıklı yapısı ile, sinema ve televizyon yapımlarının yüksek performans gerektiren taleplerini ve beklentilerini karşılayacak özelliklere sahip.

Prysmian Group, Hollanda ve Amsterdam’da düzenlenen Uluslararası Yayın, Görüntü ve Televizyon Teknolojileri Fuarı IBC’ye katıldı. Yaklaşık 1700 katılımcı ve 60 binin üzerinde uluslararası ziyaretçisiyle yayın dünyasının en prestjili fuarlarından olan IBC’de son teknoloji fiber optik kablolarını tanıtan Prysmian Group, yayıncılık dünyasına en son yeniliklerini sundu. Prysmian’ın yeni nesil kabloları; iç mekan yayın uygulamaları için 2- 24 fiberli, metal olmayan, jel dolu fiber optik merkezi tüp kablolar; dış mekan mobil uygulamaları içinse patentli BendBright® teknolojili fiber optik kablolardan oluşuyor.


Prysmian Grup Multimedya Çözümleri İş Kolu, Yüksek Mühendis ve Stüdyo Yayını Ürün Müdürü Marc-Oliver Hentschel yeni ürünle ilgili olarak şunları söyledi; “Yayın teknolojisi her gün biraz daha fazla fiber optiklere yaklaşıyor. Geleneksel bakır kablolarla karşılaştırıldığında, fiber optik kablolar daha yüksek bant genişliği ve veri transferinde daha az kayıp olmasını sağlıyor. IP ağları arasında yüksek hızlı veri transferi için tasarladığımız yeni IP MediaLine Fiber’i ilk defa IBC 2019’da kalabalık bir uzman gruba sunmaktan son derece gururluyuz.”


Yangına, kemirgenlere dayanıklı ve bükülme performansı daha yüksek ve daha hızlı!

Yeni ürün grubu 2- 24 fiber içeren merkezi tüp kablodan oluşuyor. FireRes® dış kılıfı ile, metalik olmayan, jel dolu bu kablolar iç mekan uygulamaları için ideal bir çözüm sunuyor. CPR Cca sınıfında olan kablolar, kemirgen direnci için yalıtkan cam iplik zırha ve yüksek su geçirmezlik özelliğine sahip olup, yüksek derecede alev geciktirici performansıyla da öne çıkıyor. Yeni IP MediaLine Fiber kablo çeşitleri arasında yer alan, mobil kullanım için üretilmiş MFC OS2 fiber optik kablolar da 9/125 SM fiber özelliklerinin yanı sıra patentli BendBright® teknolojisiyle donatıldı. Bu teknoloji kabloların hem performansını artırıyor hem de bükülmeye karşı daha fazla direnç sağlıyor. BendBright® teknolojisi; düşük makro-bükülme hassasiyeti, Draka ColorlockXS teknolojisi ile fark yaratıyor. Bu teknoloji tüm bağlantı uygulamaları için ideal fiberi sunarak, şirketlere ölçülebilir teknik, ekonomik ve çevresel fayda olarak katkı sağlıyor.


Sıkıştırılmamış formatla gelen esneklik

Yeni Draka fiber optik kablolar, dijital video sinyali transferini (video akışı) bir IP ağı üzerinden gerçek zamanlı olarak yapılmasını tanımlayan SMPTE 2110 standardı ile uyumlu olarak üretildi. Önceki IP video standartlarının aksine, aktarım sıkıştırılmamış formatta gerçekleştiriliyor. Her veri seti (video, ses ve ek veriler) birbirini etkilemeden senkronize olabiliyor. Bu da ayrı ayrı yönlendirilip kurgulanacak verilerin, meta data (zaman kodları, altyazılar ve telemetin) de dahil olmak üzere, veri setleriyle ilişkilendirilmelerine imkan tanıyor.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erse Kablo, A-Tech Fuarı’nda Yoğun İlgi GördüÖnceki Haber

Erse Kablo, A-Tech Fuarı’nda Yoğun İlgi...

Türk Prysmian Kablo CEO’su Farisè: “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz”Sonraki Haber

Türk Prysmian Kablo CEO’su Farisè: “Türk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar