Prysmian Group, Son Teknoloji Ürünlerini FTTH 2021’de Tanıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prysmian Group, Son Teknoloji Ürünlerini FTTH 2021’de Tanıttı
Dünya kablo sektörünün lideri olan Prysmian Group, Eve Kadar Fiber (FTTH) Konferansı’na katıldı. Konferansta, fiber optik kablo teknolojisine dair tüm paydaşlar bir araya gelirken 150 konuşmacının yer aldığı toplam 12 oturum ve panel düzenlendi. Panelde konuşan Prysmian Group Telekom Operasyonları Dünya Başkan Vekili Philippe Vanhille, fiber optik kablo çözümlerinin hem artırılmış güvenlik hem de maliyette sağladığı avantajlar açısından çok önemli bir teknoloji olduğunu vurguladı.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya lideri Prysmian Group, 15-16 Eylül’de gerçekleştirilen Eve Kadar Fiber (FTTH) Konferansı’na katıldı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da konferansın ana sponsorları arasında yer alan Prysmian Group, konferans kapsamında, “Sürdürülebilir Stratejiler: Fiber bir çözüm mü yoksa sorunun bir parçası mı?” başlıklı bir panel düzenledi. 

16 Eylül’deki panelde konuşan Prysmian Group Telekom Operasyonları Dünya Başkan Vekili Philippe Vanhille, fiber optik kablo çözümlerinin hem artırılmış güvenlik hem de maliyette sağladığı avantajlar açışından çok önemli bir teknoloji olduğunu söyledi. 

Fiber optik kablo, üretim sırasındaki kazanımlarıyla enerji tüketimini azaltıyor ve iletişim omurgasında ve yerel ağ bağlantılarında devreye alındıkça da bu verimlilik süreklilik kazanabiliyor. Ayrıca fiber optik kablo çözümleri, rakipleri olan ADSL, PSTN ve mobile kıyasla da daha yüksek enerji verimi sağlıyor.

“Daha yeşil bir gelecek için”

“Sürdürülebilir Stratejiler: Fiber bir çözüm mü yoksa sorunun bir parçası mı?” başlıklı panelde fiber optik kablo teknolojisinin avantajlarını sıralayan Prysmian Group Telekom Operasyonları Başkan Vekili Philippe Vanhille, karbonsuz geniş bant teknolojisine sahip FTTH eko-sisteminin iklim değişikliği savaşında nasıl etkili olduğunu ve daha sürdürülebilir bir dünyaya giden yolda nasıl yardımcı olabileceğini anlattı.

Fiber optik kablo teknolojilerin, daha yeşil bir geleceğe ulaşmak için kritik öneme sahip olduğunu söyleyen Vanhille, şöyle konuştu: “Fiber optik kablo teknolojileri gelişmiş sabit performans, güvenlik ve daha uzun ağ ömrü sunuyor. Dolayısıyla maliyet tasarrufu sağlamakta ve ek olarak daha az malzeme kullanıldığından dolayı çevre üzerindeki olumsuz etkisi de daha düşük olmaktadır. Uzun yıllar üzerinde çalıştığımız ürün geliştirme projelerimiz, daha yüksek enerji verimliliği sağlayan fiber optik kablo çözümlerine ek olarak iletişimin kesintisiz devam ettiği bir dünya için gerekli, sağlam iletişim altyapısını sunmaya da devam ediyor” dedi.

Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan ise konuyla ilgili; “Biz de Türk Prysmian Kablo olarak, üyesi olduğumuz dünya kablo sektörünün lideri Prysmian Group’un gerçekleştirdiği, odağında sürdürülebilirlik olan tüm çalışmaları yakinen takip ediyoruz. Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda da bu yönde bir bakış açısı geliştirmeye ve enerji verimliliğine yönelik olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

En yeni ürünler sergilendi

Konferansta, “eve kadar fiber” anlamına gelen Fiber to the Home (FTTH) teknolojisine dair en yeni ürün ve teknolojiler ziyaretçilere tanıtıldı. Prysmian Group da kaliteli ve değişime uyum sağlayan altyapılarayönelik son yeniliklerini sergiledi ve 576 fiberli optik kabloyu da içeren mikro boru kablolardan oluşan Sirocco HD serisini görücüye çıkardı. 

Sirocco HD kablolar; 9,5 mm çapta mm2 başına 8,1 fiber yoğunluğu ile mikro boru kablolar arasında bir dünya rekoru olan çap ve fiber yoğunluğa sahip. Bu ürün hem toplam maliyette şebekede sağladığı maliyet tasarrufu hem de çevresel ayak izi açısından fayda sağlayarak 12 mm’lik borulara da döşenebiliyor.

Eve Kadar Fiber (FTTH) Konferansı kapsamında iki gün boyunca toplam 150 konuşmacının yer aldığı, 12 oturum ve 20 çalıştay gerçekleştirildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Günsan Elektrik Genel Müdürü Erhan Kaya İle SöyleşiÖnceki Haber

Günsan Elektrik Genel Müdürü Erhan Kaya...

Mutlusan Akademi Hız Kesmeden Devam EdiyorSonraki Haber

Mutlusan Akademi Hız Kesmeden Devam Ediy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar