Provokatörlere asla fırsat verilmeyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Provokatörlere asla fırsat verilmeyecek
Bahçeli'den Fatih Camisi' ndeki saldırıya sert tepki


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fatih Camisi imamı ve hafıza yönelik bıçaklı saldırıya tepki gösterdi. Bahçeli, "Alçak saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasının yanı sıra, karanlık bağlantılarının aydınlatılacağına, provokasyon iklimi oluşturmanın arayışında olan mihraklara asla fırsat verilmeyeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Fatih Camisi'nin imamına bıçaklı saldırı gerçekleştirilmesine tepki gösterdi.


Bahçeli, Fatih Camisi imamına yönelik bıçaklı saldırıya "Alçak saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasının yanı sıra, karanlık bağlantılarının aydınlatılacağına, provokasyon iklimi oluşturmanın arayışında olan mihraklara asla fırsat verilmeyeceğine yürekten inanıyorum" dedi.


Bahçeli, imam Galip Usta ile Bilal Erdem'e acil şifalar diledi.


Saldırgan tutuklandı
Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişiye yönelik bıçaklı saldırının ardından gözaltına alınan şüpheli, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.


Fatih Camisi'nde dün akşamki bıçaklı saldırının ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak polis ekiplerine teslim edilen şüpheli Ö.S'nin İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.


Şüpheli Ö.S. polis ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.


Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alınan Ö.S, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Şüpheli çıkarıldığı hakimlikçe "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.


Bahçeli'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla da açıklama yaptı.


Bahçeli, "Mesleğinin ahlaki ve etik ilkelerine bihakkın riayet eden, sorumluluk şuuruyla çalışmalarını sürdüren bütün gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevini icra ederken hayatlarını kaybeden gazetecilerimize Cenabıallah'tan rahmetler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, bilgi ve haberin doğrusunu öğrenmenin hem vatandaşlık hem de insan hakkı olduğunu belirterek, "İnsan, kitle iletişim araçları vasıtasıyla devamlı surette kendisini ilgilendiren veya ilgilendirebilecek konularda ya bilgi ya da haber almak ister. Bilgi ve haberin doğrusunu öğrenmek hem vatandaşlık hakkı hem de insan hakkıdır. Gaflara, çarpıtmalara, dezenformasyonlara, kasten atlanılan gerçeklere, yalan iddialara ve yanlış yönlendirmelere tevessül ve teşebbüs etmeyen gazeteciler her zaman saygıyı hak etmektedir. Mesleğinin ahlaki ve etik ilkelerine bihakkın riayet eden, sorumluluk şuuruyla çalışmalarını sürdüren bütün gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevini icra ederken hayatlarını kaybeden gazetecilerimize Cenabıallah'tan rahmetler diliyorum. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana geçen 94 gün içinde, İsrail'in Gazze'deki seri katliamlarında can veren 112 gazetecinin de acısını paylaşıyor, ailelerine taziyelerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elimiz piyasanın üzerinde, denetlemeye devam edeceğizÖnceki Haber

Elimiz piyasanın üzerinde, denetlemeye d...

MİT'ten nefes kesen operasyonSonraki Haber

MİT'ten nefes kesen operasyon

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar