OSB'deki meslek lisesi fabrikaların eleman talebine yetişemiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OSB'deki meslek lisesi fabrikaların eleman talebine yetişemiyor
İzmir'deki Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan, 800 öğrencinin eğitim gördüğü MOPAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları, işsiz kalma kaygısı yaşamıyor.

Mopak Kağıt Karton Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kemalpaşa ilçesindeki organize sanayi bölgesinde 1997 yılında yaptırılan okulun "Elektrik-Elektronik Teknolojisi", "Bilişim Teknolojileri", "Makine Teknolojileri", "Metal Teknolojileri", "Matbaa Teknolojileri" ve "Kimya Teknolojileri" alanlarında, sanayinin ihtiyacı teknisyen ve kalifiye elemanlar yetiştiriliyor.

Mezun olan öğrencilerin çoğunluğu aynı bölgede kurulu fabrikalarda iş bulabiliyor. Bazı öğrenciler de edindikleri belgelerle, kendi iş yerini kuruyor.

Okulun iş atölyelerinde üretilen ürünlerin pazarlanması için 2019'da döner sermaye işletmesi de kuruldu.

Her geçen yıl ürünlerini geliştiren okul, Belçika'ya dezenfektan kabini, Dubai'ye bulaşık deterjanı, Libya ve Kanada'ya el dezenfektanı ihraç ederek 7 milyon liraya yakın ciro elde etti.

Döner sermayeden öğrencilere, eğitimlere devam ederken asgari ücrete kadar ücret ödeniyor.

"Açıkta kalan öğrencimiz yok"

Okulun müdürü Hamit Dursun, AA muhabirine, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 650 fabrikanın taleplerine yetişemediklerini söyledi.

Okullarından mezun olanların tümünün istihdamının sağlandığını ve tamamının mezun olduktan sonra işe girdiğini vurgulayan Dursun, şöyle konuştu:

"Açıkta kalan öğrencimiz yok. Özellikle bulunduğumuz bölge organize sanayi bölgesi ve burada bulunan 650'ye yakın fabrika sürekli bizden kalifiye eleman talep istiyor. Biz, organize sanayi bölgesinde tek okuluz, fabrikaların taleplerini tek başımıza karşılamamız mümkün olmuyor. Özellikle, 'Bize stajyer verin, bu stajyerler bizde yetişsin, daha sonra da bizimle çalışmaya devam etsin' diyorlar. Biz de buna yönelik öğrencilerimizi istekli firmalara yerleştiriyoruz. Mezun olduktan sonra da işlerine devam ediyorlar."

Kaynak:Anadolu Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin İtalya'ya ihracatı rekor seviyeye ulaştıÖnceki Haber

Türkiye'nin İtalya'ya ihracatı rekor sev...

Siirt'te 102 milyon dolarlık çinko tesisi 20 Kasım'da açılıyorSonraki Haber

Siirt'te 102 milyon dolarlık çinko tesis...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar