Murat Ülker 'Hoca'yı kırmadı, rektör değişti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Murat Ülker 'Hoca'yı kırmadı, rektör değişti
Şehir Üniversitesi'nin fikir babası olan Başbakan Davutoğlu, Salı günü üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Murat Ülker'le görüşerek üniversitedeki rektör tartışmasını bitirmesini istedi. Murat Ülker de 'Hoca'yı kırmadı ve bugün Ali Atıf Bir'in yerine rektör olarak Prof. Dr. Cengiz Kallek atandı.
Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı Murat Ülker'in yaptığı İstanbul Şehir Üniversitesi'ne Paralel devlet yapılanmasına açıkça destek veren ''YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye şeriatla savaşı kaybeder'' diyerek başörtüsü karşıtlığını gizlemeyen Ali Atıf Bir’in rektör yapılmasına tepkiler her geçen gün artarken önemli bir gelişme yaşandı.  

İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Cengiz Kallek atandı.

Atamayı, üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Murat Ülker, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan duyurdu. Ülker, "Müjde, Şehir Üniversitesi mütevelli heyet ve rektör seçimi yenileniyor. Ben de yanlış anlaşılmaktan kurtuluyorum. Haklarınızı helal ediniz. Ali Atıf Bir beyefendi vekaletten ayrılıyor. Asaleten kadim dostum Cengiz Kallek beyefendiyi atadım. Yanlış anlaşılma olmasın" ifadelerini kullandı.

PERDE ARKASI

Rektör değişikliğinin perde arkasında ise Şehir Üniversitesini fikir babası olan Başbakan Davutoğlu'nun ricası yatıyor.  Salı günü üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Murat Ülker'le görüşen Davutoğlu, Ülker'den üniversitedeki rektör tartışmasını bitirmesini istedi. Murat Ülker de 'Hoca'yı kırmadı ve değişiklik gerçekleşti.

ALİ ATIF’IN GELİŞİNE ‘İSTİFA’ TEPKİSİ

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Öğretim Üyeleri de yeni atanan rektöre tepki göstermişti. Geçtiğimiz günlerde Şehir Üniversitesinin  Öğretim Üyeleri arasında yer alan Prof. Dr. Burhanettin Duran, Doç. Dr. Fahrettin Altun, Prof. Dr. Medaim Yanık, yeni atanan Rektör Ali Atıf Bir'e tepki olarak istifa ettiklerini duyurmuşlardı.
 
PARALEL MEDYADA YAZARLIK YAPIYORDU
 
FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen Bugün Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan ve en son 1 Ekim'de Murat Ülker'den aldığı teklifle köşe yazarlığını bıraktığını yazan Atıf Bir, yazısını "İpek Medya Grubu'nun sahibi Akın İpek'e saygısı, Medya Grup Başkanı Ayhan Yurttaş'a sevgisi, Genel Yayın Yönetmenim Erhan Başyurt'a bıraktığı özgürlük alanı için gönülden teşekkür ederim. Tarık Toros, Murat Uzun TV programlarıma büyük destek verdiler hepsi sağ olsun." diyerek bitirmişti.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte AK Parti'ye en çok ulaşan istekÖnceki Haber

İşte AK Parti'ye en çok ulaşan istek

A Milli Takım kadrosu açıklandıSonraki Haber

A Milli Takım kadrosu açıklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar