Mesele 'Arınç' meselesi değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mesele 'Arınç' meselesi değil
Ülke TV'de yayınlanan programa katılan AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Bülent Arınç'la ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Ülke TV'de yayınlanan programa konuk oldu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Turan, Bülent Arınç sorusuna da cevap verdi.

Turan, Esra Elönü'nün 'Bülent Arınç KHK ile ilgili açıklama yaptı. Damadıyla ilgili dava süreci oldu. ''Siyasi ayakta FETÖ temizliği sağlandı mı?'' sorusu bana göre aslında doğru bir soru. Nasıl olacak bu yani. Halka nasıl samimi olacaksınız?'' sorusuna cevap verdi.

Turan'ın açıklamalarından ilgili bölüm şu şekilde;

"Mesele Bülent Arınç meselesi değil"

Bülent Bey ve ya başkası bunları tekrar polemik konusu yapmayı doğru bulmuyorum. Çünkü ben tavrımı ilk koyan insanlardan bir tanesiyim. Mesele Bülent Arınç meselesi değil. Partinin kurumsal duruşu dışında iş yapan varsa tepki gösterme meselesi. Her ne kadar Bülent Bey bizi 'boyu küçük' falan diye şahsileştirse de, çok bize yakışmayan ifadeler kullansa da, ben meseleyi Ahmet, Mehmet olarak değil tam aksine partinin kurumsal bir duruşu var. Liderin yürüdüğü bir yol var! Bunu sabote eden kim varsa 'Hadi oradan' dedim, yine aynı şeyi söylüyorum. Ben Grup Başkanvekiliyim. Bunu söyleyecek kişilerden bir tanesiyim. bu bir kibir değil. Görevimin hakkından bahsediyorum. Ama ben bunu söylediğimde 'senin boyun kaç yaşın kaç' tarzı edebe aykırı, ahlaka ayrkırı ifadeler sahibine yakışır veya yakışmaz. Bunu kamuoyuna bırakıyorum.

"Ne Arınç'ı, Arınç kim..."

Yürüdüğümüz bir yol var. FETÖ ile mücadele bunlardan bir tanesi. Büyük bedeller ödeniyor. Bu bedel ödenirken bizim duruşumuzu hırpalayan kurumlarımızı üzen, bunların hepsini zan altında bırakan söylemin kimseye faydası yoktur. Ne Arınç'ı, Arınç kim? Siz de benim partime, liderime olumsuz yanlış iftira atan şeyler söylerseniz, size de 'Hadi oradan' derim. Bunu alıp da şahsi bir meseleymiş gibi kullanmayı doğru bulmuyorum. Altını bin defa çiziyorum. Arınç değil babamın oğlu da olsa yanlış yapanı söyleyeceğim. Kamuoyu nezdinde artık kimin ne yaptığı ortaya çıktı diye düşünüyorum.

 

Yeniakit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD-İran gerginliğinin azaltılması için çok ciddi gayretler gösteriyoruzÖnceki Haber

ABD-İran gerginliğinin azaltılması için...

MİT Libya'da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyorSonraki Haber

MİT Libya'da üzerine düşen görevleri hak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar