Makel Uluslararası Akıllı Şebekeler Fuarı’na Katıldı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Makel Uluslararası Akıllı Şebekeler Fuarı’na Katıldı.
Elektronik sayaç sektörünün lider şirketlerinden Makel Şirketler Grubu Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı’na platin sponsor olarak destek verdi.

Makel Ar-Ge Direktörü Ünal Küçük, Gelişmiş Sayaç Alt Yapısı, Sayaçlar, Enerji Verimliliği ve akıllı binalar konusunda ülkemizde ve dünyada durumu anlatan bir sunum gerçekleştirdi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Haliç Kongre Merkezi'nde UGETAM'ın (İstanbul Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri Araştırma Mühendislik Sanayi ve Ticaret AŞ.) himayesinde, Makel Şirketler Grubu’nun da destekleriyle düzenlenen "3. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı"na katıldı. Programa bakanların yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, UGETAM Genel Müdürü Serkan Keleşer, UGETAM Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Doğay Arınç, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Mehmet Fahrettin Önder, TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. Genel Müdürü Saltuk Düzyol ve çok sayıda davetli katıldı.

HHB Expo Fuar Şirketi tarafından gerçekleştirilen fuarda konuşan Bakan Fikri Işık, "Günümüzde hayatın her alanında olduğu gibi enerji alanında da büyük bir teknolojik dönüşüm yaşanıyor. "Bugün 12 yıl öncesine göre 2 kat daha fazla enerji tüketiyoruz" diyen Bakan Fikri Işık, "Ancak hala kişi başına elektrik tüketimiz kilovat saat olarak 3 bin 237 kilovat saat ile 6 bin kilovat saat olan Avrupa Birliği ortalamasının altında bulunuyor. Buda ülkemizin elektrik tüketiminde hala doyuma ulaşmadığını gösteriyor. 


"TÜRKİYE BÜYÜYOR"

Türkiye'nin büyüdüğünü kaydeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye büyüyor. Büyürken değişmek son derece önemli bir konu dedi. Taner Yıldız, siber saldırıya dikkat çekerek, "Türkiye'yi bir sanayi içinde turluyor, Edirne'den Kars'a 160 kere gidip geliyor. Onun için bu şebekeler mikro saniyeler mertebesinde kontrol edilmeli. Role ve kombinasyonların, korelasyonların sürati budur. Onun için akıllı şebekelerin teknik dünyada, iletişim alanında çok iyi kontrol edilmesi gerekiyor. Kontrol dediğinizde, proses dediğinizde karşınıza şifrelemeler çıkıyor, cep telefonları ve maillerde olduğu gibi. Şifreleme demek deşifreleşmeyi de barındıran bir kavram. Bunu dizayn ederken birtakım hackerlar bunu dakikalar mertebesinde deşifrelime yapıyor. Siber saldırının arttığı, bilişim dünyasının ilerlediği bir ortamdayız. Bizler bunu yaparken aynı zamanda akıllı şebekeler yapacağız ama ihtiyatlı, tedbirli olacağız" diye konuştu.

" DOĞU'YA TAKTIĞIMIZ 310 BİN SAYAÇ SÖKÜLDÜ"

"Biz siyasi yüklerden arınmış bir sektör değiliz" diyen Taner Yıldız, "Yalnızca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 310 bin takılan sayaç şu ve ya bu gerekçeyle 90 gün içinde yerinden söküldü. Mahkeme kararlarıyla birlikte bizim şeffaflaşmaya çalıştığımız faturalarda bir takım düzenlemeler yapma ihtiyacı tekrar hissedeceğiz" ifadesini kullandı.

Programın ardından, 3. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre Başkanı UGETAM Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Doğay Arınç'a Bakan Yıldız tarafından plaket takdim edildi. 


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nilson Seebbre 2015 Fuarına KatıldıÖnceki Haber

Nilson Seebbre 2015 Fuarına Katıldı

Erse Kablo Bayilerini St.Petersburg’da AğırladıSonraki Haber

Erse Kablo Bayilerini St.Petersburg’da A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar