Led Elektrik Sayın Nevzat Kont ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Led Elektrik Sayın Nevzat Kont ile Söyleşi

Sizi tanıyabilir miyiz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve okurlarımıza aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 


1966 yılında Gaziantep Oğuzeli ilçesi Yakacık köyünde dünyaya geldim. 1977 yılında ortaokulu okumak için Gaziantep’e geldim. Bu süre içerisinde birkaç farklı meslek dalında başarısız çalışmalarım oldu. 1994 yılının ocak ayında hiç bilmediğim ve yabancısı olduğum elektrik malzemesi satış piyasasına atıldım. Aynı yıl içerisinde Mustafa beyle, ÇAĞLAYAN ELEKTRİK adı altında pazarlama firmasını kurarak sektöre giriş yaptık. Tek bir kamyon ile doğu ve güney doğu bölgesine toptan elektrik malzeme dağıtımını yapan sayılı firmalardan biri olduk.


Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz? 

1999 yılında Gaziantep ÇAĞLAYAN ELEKTRİKTEN ayrılarak İstanbul’da IŞIK ELEKTRİK adı altında toptan elektrik malzeme satışına başladık. 2004 yılında Gaziantep’te bir şube açmaya karar verdik. Eski çalışanlarımızdan olan kardeşimiz Beşir Demir ile KONT ELEKTRİK olarak 2. şubemizi açtık. Gaziantep’in yetki ve sorumluluğunu Beşir beye verdik. 2012 yılında DKY AYDINLATMA adı altında İstanbul Küçükköy’de avize imalatına başladık ve elektrik malzemesi satışı ile devam ettik. 2016 yılında IŞIK ELEKTİK’İ kapatarak sadece avize imalatına devam ettik ve bu arada Gaziantep’teki yerimizi ana cadde üzerine taşıyarak toptan ve perakende satışına başladık.


Gaziantep’teki firmamızı perakende satışta ve ileriye dönük zamanlarda aydınlatma sektöründe ve inşaat elektrik sektöründe daha üst seviyelere taşımak için çalıştık. İstanbul’daki firmamızda avize imalat sektöründe kendi imkânlarımızla dışa bağlılıktan kurtulmak amacıyla yerli üretime geçtik. Gerekli sabrı ve azmi göstererek firmamızı daha üst seviyelere taşımak için elimizden gelen bütün imkânları kullanarak bugün ki konumumuza ulaştık.


Sektörümüzde yeni girmiş olan yada sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir?

Genel piyasada, sektörümüzün sıkıntısı tüm sektörlerde olduğu gibi gerek dışa (Çin’e) bağlı olduğundan gerek doların yükselmesinden gerek ise devletimizin gümrük vergilerini artırmasından dolayı zorluklar yaşıyor. Elektrik sektöründe ve aydınlatma sektöründe dışa bağımlı olmaktansa iç piyasada kendi üretimimizi yapmak için büyük gayret göstererek elimizden gelen bütün imkânları kullanmaktayız. Bu piyasaya girecek olan girişimci arkadaşlara ilk tavsiyemiz yerli ve milli üretim yapmaları olacaktır.


Sayın Nevzat Kont bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Teknik Elektrik ailesine güler yüzlü yaklaşımlarından ve bize vakit ayırdıkları için teşekkür ediyorum. Bu piyasayı ayakta tutan şey samimiyet ve güler yüzlülüktür. Başta piyasamız olmak üzere tüm meslektaşlarıma hayırlı bereketli işler dilerim. 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksa, Middle East Energy 2020 Fuarı’na katıldıÖnceki Haber

Aksa, Middle East Energy 2020 Fuarı’na k...

Bilge Aydınlatma Sayın Neslihan & Mustafa BAŞYURT ile söyleşiSonraki Haber

Bilge Aydınlatma Sayın Neslihan & Mustaf...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar