Koronavirüste Mutasyonu durdurulamaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koronavirüste Mutasyonu durdurulamaz
Yeni tip koronavirüsün İngiltere'de mutasyona uğradığı ve yeni oluşan türün yüzde 70 daha hızlı bulaştığı haberi “Hastalık daha ağır mı geçecek, aşılar etkisiz mi kalacak?” endişelerine yol açtı. Ancak "Bu doğal bir süreç, durduramazsınız" diyen uzmanlar, “Paniğe gerek yok. Virüs zaten birçok mutasyon geçirdi. Aşı sürecini etkilemeyecek. Biz kurallara sıkı sıkı uyalım yeter” değerlendirmesinde bulunuyor.

İngiltere’de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonu paniğe neden oldu. Değişime uğrayan yeni virüsün ilk olarak eylül ayında tespit edildiğini açıklayan uzmanlar, kasım ayında Londra’da tespit edilen vakaların dörtte birine yakınının yeni tür virüsle bağlantılı olduğunu açıkladı. Aralık ayının ortalarında bu oranın vakaların üçte ikisine yükseldiğine işaret eden uzmanlar, yeni türün çok hızlı yayıldığına işaret ediyor.

Mutasyon durdurulamaz

Kovid-19’un şu ana kadar 4 binden fazla mutasyon geçirdiğini aktaran Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, “RNA’lı virüslerin hepsinde sürekli mutasyon olur. Çoğaldıkça, insanları hastalandırdıkça bu mutasyonlar artacak. Bu doğal bir süreç, durduramazsınız” dedi. İngiltere’deki mutasyonun diğer mutasyonlara göre farkına işaret eden Öztürk, şunları anlattı:

Tedirgin olmayın

“Diğer mutasyonlarda bulaştırıcılığı ve yayılmayı artırdığı yönünde bilgi edinilemedi. Şimdi burada böyle bir öngörü var. Mutasyonların olumlu, olumsuz etkileri olabilir veya hiç etkisi olmaz. İngiltere’deki ön çalışmalarda olumsuz etki olabileceği öngörüldüğü için bu yönde tedbir alındı. Mutasyonla birlikte virüsün yayılmasıyla ilgili artıştan bahsediliyor. Tüm dünyada virüs bitene kadar korunma tedbirlerine riayet etmek zorundayız. Rehavet asla olmayacak.”

 

Yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ'daki savaşta 2 bin 802 şehit verdiÖnceki Haber

Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ'daki sa...

Elektrikte serbest tüketici limiti 2021 için 1200 kilovatsaat olacakSonraki Haber

Elektrikte serbest tüketici limiti 2021...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar