Kış yeni geliyor...Böyle giderse İstanbul'un başı belaya girebilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kış yeni geliyor...Böyle giderse İstanbul'un başı belaya girebilir

Beklenen kar yağışı ne zaman gelecek, ne kadar sürecek. Bu gece dolu ile karışık epey bir yağmur yağdı İstanbul'a. Yeter mi, elbette elbette yetmez. Öyle bir kurakık yaşıyoruz ki barajların su seviyesi bile alarm veriyor. O yüzden İstanbul'a daha fazla yağmur ve kar yağması lazım. Ancak en azından Meteoroloji'nin uyarılarına göre hafta sonu bir kar geliyor. Peki tam anlamıyla İstanbul'a kar ne zaman yağacak, ne kadar sürecek? 6 şubat 2023 pazartesi açılacak olan okullar kar nedeniyle yarıyıl tatilini uzatır mı? Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel kar yağışı tahmini beklentilerin üzerinde tuttu ve böyle giderse 'İstanbul'un başı belaya girebilir' dedi.

Doğu Anadolu'da başlayan kar beklentilerin de üzerinde olunca Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, gelecek hafta için uyardı ve 'İstanbul'un başı belaya girebilir' dedi. Bu da demek oluyor ki  kar beklenen de şiddetli bir şekilde İstanbul'a geliyor. Gök gürültülü kar yağışına hazır olun! İstanbul'da yarıyıl tatili uzayabilir... Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak, ne kadar sürecek? Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel tarih vererek açıkladı

İstanbul'un ilçelerinden de bahseden Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Şehir içinde mesela Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş gibi yerlerde pazar pazartesi günü havada da olsa yerde ince örtü yapan da olsa mutlaka kar görür. Ama bu sırada Sarıyer'in yükseklerinde, Arnavutköy'ün iç kesimlerinde araçlar kayıyor olarak görebiliriz. 

SU HAVZALARINA 1 METREYE YAKIN KAR
İstanbul'a çok yakın ve onu besleyen su havzalarına yoğun yağış olacağını aktaran Öztel, bu noktalara 1 metreye yakın kar yağabileceğini de aktardı. Hala kış lastiğini taktırmayan araç sahipleri varsa bir an önce kar lastiklerini taktırmaları konusunda da uyardı. Yağışların beklenen oranda yağması halinde yüzde 8 ile 10 arasınd baraj doluluk seviyesinin de artacağını belirtti.

Kaynak:TGRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Umudunuzu asla kaybetmeyinÖnceki Haber

Umudunuzu asla kaybetmeyin

Cumhur İttifakı'na iki parti daha mı katılıyor?Sonraki Haber

Cumhur İttifakı'na iki parti daha mı kat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar