Kimin ihmali varsa yargı önünde hesap verecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kimin ihmali varsa yargı önünde hesap verecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Adalet Bakanı Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Adıyaman'da K-1 Altınşehir Konteyner Kenti'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, "Soruşturmaların ucu kime uzanırsa uzansın sonuna kadar devam edecek, adalet yerini bulacak" ifadelerini kullandı. Bakan Nebati de, "Girdilerle ilgili maliyet artışının gerçekleşmemesi için hükümet olarak her türlü tedbiri alıyoruz. İş dünyası da girdilerde artış olmadığı sürece fiyatları sabitleme kararı aldı. Böyle acıların yaşandığı ortamda kimse kısa günün çıkarı konusunda hesap yapmasın. Gereken tedbirleri aldık, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı ifade edeyim" açıklamasında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Adalet Bakanı Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Adıyaman'da K-1 Altınşehir Konteyner Kenti'nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından bazı satırbaşları:
"Adıyaman Adalet Binamızı ziyaret ettik. Yerinde görme ve gözlemleme imkanı bulduk. Adıyaman Adalet Binası hafif hasarlı ama görev yapmaya devam ediyor. Ülkemizin değişik yerlerinden gönüllülük esasına göre görevlendirdiğimiz başsavcı, savcılar, adli tıp uzmanları burada görev yapıyor. Yaklaşık 5 bin civarında geçici ve gönüllü görevlendirmeler yapıldı ki adalet hizmetleri yürüsün. Defin, kimliklendirme, delillendirme işlemleri için her türlü tedbiri aldık. Adıyaman'ımızda bu hizmetler aksamadan yerine getirilmektedir.


Bölgenin tamamında adalet hizmetleri aksamadan yürümektedir. Adalet hizmetleriyle ilgili beklentileri karşılanmaya aynı şekilde devam edecektir. Barınma sorunlarının geçici çözüm çalışmalarını konteyner kentte gördük. Milletimize verdiğimiz bütün taahhütleri gecikmeksizin yerine getirdiğimiz gibi vatandaşların barınma ve diğer sorunlarını çözme konusunda verdiğimiz sözleri bir yıl içinde yerine getireceğimizden kimsenin tereddütü olmasın.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;
"Şehirlerimizde meydana gelen hasarların, can kaybı, yaralanma ve maddi hasarların tespitinde her birimiz farklı şehirlerde görev aldık. 23 gündür uzaktan ya da bir araya gelerek organizasyonun en iyi şekilde gerçekleştirilmesi konusunda birbirimize destek veriyoruz. Böylesine bir ortamda gerek Deprem bölgelerinde özellikle Adıyaman, Maraş, Hatay gibi illerde vatandaşların ihtiyaçlarının hızlı şekilde giderilmesi ve psikolojik destek sağlanması, tüm taleplerin karşılanması sonrası barınma için ilgili bakanlıklar hassasiyet göstererek adımlar atıyor. Konteyner kentler ve ardından da temeli atılmaya başlanacak konutlar da 1 yıl gibi kısa sürede konut ihtiyacı giderilmiş olacak. Gerek parasal gerek mali koşullara ilişkin hangi tedbirleri alacağımıza ilişkin çalışmalar yapıyoruz. Bütçede elbette yük oluştu. Kaynakların doğru kullanılması gerekiyor.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları;
Şehrimizin 15 bölgesinde konteyner alanlarının planlamasını yaptık. Şehrin doğu kısmında otogar ve hastanenin bitişiğinde 2400 konteyner alacak alanın çalışmasını bitirmek üzereyiz. Önümüzdeki hafta sonu onları da hizmete alıp vatandaşları misafir etmeye başlayacağız. İnşallah kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Yoğun çalışma var. Böyle zorlukların üstesinden devlet-millet kenetlenerek aşacağız bunları. Moral motivasyonumuz son derece iyi. Bu üzüntü ve acıları yaşayan vatandaşlara nefes aldırmak. Buradaki hayatı olağan hayata döndürmek için yoğun çaba sarf ediyoruz.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk demokrasi tarihinin kara lekesi 28 ŞubatÖnceki Haber

Türk demokrasi tarihinin kara lekesi 28...

1,5 milyon riskli konutu taşıyacağızSonraki Haber

1,5 milyon riskli konutu taşıyacağız

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar