Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e 'adaylık' resti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e 'adaylık' resti

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine yaklaşık 5 ay kaldı. Ancak muhalefetin 6’lı masası halen Cumhurbaşkanı adayını netleştiremedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına mesafeli duran İYİ Parti, adayın anket yoluyla belirlenmesi önerisini masaya getirmeyi planlıyor. Ancak Ankara kulislerine göre Kılıçdaroğlu’nun ankete mesafeli baktığı, İYİ Parti’nin İBB Başkanı İmamoğlu’nun adaylığında ısrar etmesi durumunda ‘Aday yapabilirsiniz’ diyerek çoklu aday restini çekeceği iddia ediliyor. 

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine kısa bir süre kalmasına rağmen 6’lı masa Cumhurbaşkanı adayını netleştiremedi. İktidarın seçim tarihiyle ilgili 14 Mayıs’ı işaret etmesiyle birlikte 6’lı masada da adaylık sürecinin de hızlanması bekleniyor. Bu yüzden 6’lı masada yer alan siyasi partiler, 26 Ocak’ta İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in ev sahipliğinde yapılacak toplantıda, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için masaya oturacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına mesafeli bakan İYİ Parti lideri Meral Akşener’in adayın “halka ve partilerin tabanlarına sorularak” belirlenmesi önerisini masaya getirmeyi planladığı iddia ediliyor. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, Ankara kulislerinde muhalefetin aday belirleme süreciyle ilgili çok konuşulan iddiaları paylaştı. 

KILIÇDAROĞLU ÇOKLU ADAY RESTİ ÇEKEBİLİR 
26 Ocak’ta yapılacak olan toplantının kritik bir eşik haline geldiğinin altını çizen Gürses, Akşener’in anket yaparak adayı belirleyelim önerisine ilişkin Ankara kulislerinde konuşulan iddiaları şöyle paylaştı: “Bu önerinin CHP tarafında kabul görmesi çok zor. Burada belli zorluluklar var. CHP hangi anket şirketlerine yaptırılacak diye soracak, anket şirketleri de bölündü. Birkaç anket şirketine yaptırıp, ortama çıkarıp buna göre adayı belirleyebilirler. Bize şöyle bir bilgi de geldi. Kılıçdaroğlu, Akşener’in anket önerisini ısrar ettiği takdirde ‘Ben adayım, eğer siz başka birinin, mesela Ekrem İmamoğlu’nun aday olmasını istiyorsanız bunu gerçekleştirin, CHP’den istifa etsin, aday olsun’ diyebilir. Kılıçdaroğlu çoklu aday restini kullanabileceği yönünde kulisler söz konusu. Bana kalırsa CHP’nin anket yoluyla adayımızı belirleyelim fikrine sıcak bakmadığını söyleyebilirim.” 

Kaynak:TGRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaftancıoğlu-İmamoğlu krizi büyüyor...  Önceki Haber

Kaftancıoğlu-İmamoğlu krizi büyüyor...  

Başyazarımız Mustafa Albayrak bu akşam Ulusal Kanal ekranlarında sizlerle olacakSonraki Haber

Başyazarımız Mustafa Albayrak bu akşam U...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar