İHA ve SİHA'larımız için ülkeler sıraya giriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İHA ve SİHA'larımız için ülkeler sıraya giriyor
Bakan Varank'tan dikkat çeken açıklamalar: İHA ve SİHA'larımız için ülkeler sıraya giriyor

Türkiye'nin savunma sanayideki gelişimini sürekli gündeme getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "7. Tematik Kış Kampları" kapsamında düzenlenen bir etkinlikte yine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Türk Uzay Ajansı'nın programıyla ilgili detayları aktaran Varank, İHA-SİHA'larımıza duyulan yoğun ilgiyi bir kez daha vurguladı.

'ÜLKELER SIRAYA GİRİYOR'
Türkiye'nin 254 milyar dolar ihracat yapabilen bir ülke olduğunun altını çizen Varank, İHA'lar konusunda dikkat çeken açıklamalara yer verdi:

"İHA ve SİHA'larımızı satın alabilmek için ülkeler sıraya girmiş durumda. Her gelen uluslararası heyet, 'Bizi BAYKAR'ın fabrikasına götürün.' diyorlar. Neden? Biz sahada oyun değiştirici bir teknolojiyi Türkiye olarak geliştirdik. Bunu üretiyoruz, bunun etkilerini de her alanda görebiliyoruz. Ülkeler, İHA alanıyla ilgilenmezken, biz, Türkiye olarak İHA alanına yatırım yapmaya başladık. Yani doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yapmaya başladık. Eğer doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yaparsanız emin olun başarısız olma şansınız yok. Biz doğru zamanda İHA teknolojisine yatırım yaptığımız için dünyada İHA'larda bir numaralı ülke konumuna geldik.

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla Türkiye'yi büyük bir değişim ve dönüşümle bölgesinde önemli bir güç haline getirmek istiyoruz. Türkiye'nin Otomobili'nin elektrikli bir araç olacağını ilan ettiğimizde bize gülenler oldu. Dediler ki, 'Önce siz içten yanmalı motorlu bir otomobil yapın. Daha bunlar için erken.' Bugün geldiğimiz noktada bütün dünya elektrikli otomobillerde 'Eyvah geç kaldık.' diyor. İşte biz her alanda doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yapmak için gayret ediyoruz. İHA'lar, uzay, biyoteknoloji bunların tamamında uyguladığımız projeler var."

'BAYKAR'IN YAŞ ORTALAMASI 27'
İHA ve SİHA üretiminde önemli bir noktaya gelen Baykar Teknolojiyle ilgili konuşan Varank, şirketin yaş ortalamasının 27 olduğunu belirterek şu ifadeleri dile getirdi:

"Teknoparklara gittiğinizde 20'li yaşlardaki gençlerin müthiş işler yaptığını görebiliyorsunuz. Onun için biz gençlerimize güveniyoruz. Bizim bütün gayemiz sizin gibi gençlerin önünü açabilmek. Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek gençlerimize katkı sağlayabilmek. Bu Türkiye Yüzyılı'nı sizin gibi gençler sayesinde göreceğiz. Biz seçilme yaşını 18'e indirdik. Muhalif partileri ne dedi? 'Siz bu parlamentoyu çoluk çocukla mı dolduracaksınız?' dedi. Elbette amaç 600 milletvekilinin tamamını 18 yaşında gençlerden yapmak değil. Eğer ülkenin kaderini belirleyecek çalışmalar TBMM'de yapılıyorsa 18 yaşındaki bir gencin fikrini dinlemek önemli değil mi? İşte biz bu vizyonu ortaya koyduk."

Kaynak:Anadolu Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aday gösterilirsem itiraz etmemÖnceki Haber

Aday gösterilirsem itiraz etmem

Türkiye’nin sosyal medya kullanıcı sayısı açıklandıSonraki Haber

Türkiye’nin sosyal medya kullanıcı sayıs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar