GÜNSAN, SATIŞ KANALLARINI PAZAR ODAKLI YAPILANDIRACAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜNSAN, SATIŞ KANALLARINI PAZAR ODAKLI YAPILANDIRACAK

Pandemi Türkiye’yi tedarik zincirinin en önemli halkası yapacak

Alçak gerilim tesisatı ekipmanları sektörünün öncü şirketlerinden Günsan Elektrik, 2020 yılını sektör ortalamasının üzerinde kapatırken 2021 yılına da hızlı başladı. Satış kanalları ve üretim alt yapısıyla hedef projelere odaklanan Günsan Elektrik, satışlarını çift haneli arttırmayı hedefliyor.

Küresel tedarik zincirinde meydana gelen kopuş ve değişimlerden Türkiye’nin olumlu olarak yararlanacağını ve uluslararası ticaretin merkezine dönüşeceğini öngördüklerini söyleyen Günsan Satış Direktörü Ümit Deveci, şirket olarak yurt içi ve ihracat kanallarını güçlendirdiklerini vurguladı.

İç pazar dinamiklerine hızlı adaptasyon 
Geçen yılı sektör ortalamasının üstünde kapattıklarını söyleyen Günsan Satış Direktörü Ümit Deveci; “2020 yılı beklenmedik küresel bir salgının gölgesinde geçse de sektörün iç dinamiklerine hızlı bir şekilde adapte olduk. Salgının değiştirdiği üretim proseslerinden tüketici eğilimlerine kadar tüm süreçlerde yaşanan gelişmelere paralel olarak disiplinler arası bir çalışma prensibi oluşturduk. Bu sayede üretim mekanizması aksamadan devam etti, kapasitemizde herhangi bir kayıp yaşamadık. Distribütor düzeyinde seçici bir konsolidasyona giderek, bayi seviyesinde coğrafi yayılımımızı genişletecek şekilde büyümeye devam ettik. Fuar ve seyahat bütçelerimizi ba-yilerimiz satışlarını destekleyici yönde destek ve kampan-yalara kanalize ettik. Diğer yandan hastaneler, pandemi hastaneleri, konut ve lüks segment projelerinde tercih edilen marka olmaya devam ettik. Hedef projelerde bu yıl iki katından fazla büyüme bekliyoruz” dedi.

İhracat kanalını büyütecek yatırımlar gündemde
Elektrik-elektronik sektöründe en çok ihracat gerçekleştiren ilk 100 firma arasında olduklarını ifade eden Günsan Satış Direktörü Ümit Deveci; “Pandeminin uluslararası ticarette yarattığı tüm aksamalarına rağmen Doğu Avrupa, Türki cumhuriyetlerde büyümeye devam ettik. Özellikle bu sene piyasaya sürdüğümüz İngiliz serisi anahtar ve priz serilerimiz ile Ortadoğu ve Afrika pazarında iyi bir ivme yakaladık ki, bu ivme hala devam ediyor.

Yine son yıllarda ağırlık verdiğimiz şalt grubu ve aksesuar ürünlerimizde ortalamanın üstünde büyüme gerçekleştiriyoruz. İhracat hacmimiz toplam ciromuzun yüzde 40’ına sahip. Bu sene ihracat kanalı büyütecek yatırımları gündemimize aldık.

Dünyadaki gelişmelere paralel olarak hedef pazarlarla temasımızı güçlendireceğiz” dedi.

Pazar talebini arttıracak yeni ürün grupları geliyor
2021 yılı için satış kanallarını çok daha güçlü bir şekilde yapılandıklarını ve yeni ürünlerle sektörel farklılıklara imza atacaklarını söyleyen Deveci; “Şalt ve İngiliz tipi ekipmanlarla ürün yelpazemizi zengin-leştireceğiz. Elektrik bandı, kablo bağı gibi elektrikçi kanalına yönelik ürünler ekliyoruz. Ayrıca dijital/otomasyon çözümlerle inovatif yenilikler sunuyor olacağız. Bu yıl müşterilerimiz için en iyi deneyi-mi ve iş ortaklarımız için her yıl daha da fazla pazar talebini oluşturmaya odaklı süreçlerimiz ile satış kanalları ve üretim alt yapımızı yapılandırmaya devam edeceğiz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TET 2020 İhracat Başarı Ödülleri’nde, Erse Kablo Rakipleri Arasında Fark Yaratarak YükseliyorÖnceki Haber

TET 2020 İhracat Başarı Ödülleri’nde, Er...

Burgaz [Bulgaristan]Sonraki Haber

Burgaz [Bulgaristan]

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar