Galata Kulesi Yeni Aydınlatma Tasarımıyla Geceleri İstanbul'u Süslüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Galata Kulesi Yeni Aydınlatma Tasarımıyla Geceleri İstanbul'u Süslüyor
Nergiz Arifoğlu Lightstyle tasarımı ile yeniden aydınlatılan Galata Kulesi'nin üst bölümünde Philips Lighting Color Kinetics ürünleri tercih edildi. İstanbul'un en önemli simgelerinden kabul edilen kule, yeni aydınlatmasıyla her mesafeden keyifli görüntüler sergiliyor.

İstanbul'daki konumu itibarı ile hem yerli, hem de yabancı turistlerin vazgeçilmez uğrak mekanı haline gelen Galata Kulesi'nin üst bölümü Philips Lighting ürünleri seçilerek yeniden aydınlatıldı. Tasarımı Nergiz Arifoğlu Lightstyle Aydınlatma Tasarımı Ofisi tarafından çalışılan kule, profesyonel bir aydınlatma tasarımı ile İstanbul'un marka imajına katkı sağlıyor.

 

Galata Kulesi 5'inci yüzyılda Bizanslılar tarafından bir fener olarak inşa edildi. 13'üncü yüzyılda Cenevizliler tarafından Galata surlarına dahil edilen sembol yapı, daha sonra Osmanlılar tarafından da onarılmaya devam edilerek günümüze kadar ulaştı. Bu özellikleri ile kent kültürü içindeki konumu titizlikle incelenerek, kule içindeki ve çevresindeki sosyal alanlardaki hareketliliği ve seyir keyfini etkilemeden yeniden aydınlatma planlaması yürütüldü.

 

Philips Aydınlatma Türkiye Genel Müdürü Eran Görgen konuyla ilgili olarak; "Philips Aydınlatma olarak İstanbul için bu kadar önemli bir sembolün yeniden aydınlatılmasında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Galata Kulesi'nin şehre kimlik kazandıran ve İstanbul'un medeniyetlerin beşiği olması özelliğini her gün yansıtan bir sosyal dokusu var. Philips Aydınlatma ürünlerinin en ileri teknoloji sayesinde eserin dokusuna elverişli tekniği, estetik formu ve maliyet verimliliği ile kulenin silüetteki yeni görünümüne katkı sağlamak bizim için gurur verici" yorumunda bulundu.

 

Nergiz Arifoğlu Lightstyle Mimari Aydınlatma Tasarımı ve Danışmanlık Ofisi, tasarım kriterlerinde; kültür ve sanatın merkezi olan Beyoğlu bölgesinin, İstanbul siluetinde kulenin geceleri bir referans noktası olarak kendini ifade etmesine olanak sağlayabilecek, formu ve mimari özelliklerini vurgulayan, hatırlarda kalıcı bir tasarım hedeflerken; yapılan proje ve hesapların yanı sıra kulede yapılan testlerde, teknik ve estetik açıdan en uygun ürünleri seçmeyi amaçladı.

 

15 asırlık kule yeni ışıklarıyla İstanbul gecelerine değer katıyor

 

Proje, esere zarar vermeden, kent ölçeğinden-insan ölçeğine kadar düşünülmüş, kulenin mevcut fonksiyonlarını da destekleyecek ve ona yeni bir çehre kazandıracak şekilde kurgulandı. Kule silüet görüntüsünün yanı sıra, sokak mesafesinde de düşünülerek, çevresinde vakit geçirenler tarafından da estetik, güvenli ve keyifli algılanması için düşeydeki katmanları ile ele alınırken, üst bölüm ve külah kısmında Philips Aydınlatma Color Kinetics ürünleri tercih edildi. Galata Kulesi, İstanbul kent sakinleri kadar, turistler için de çok önemli bir yapı. Bu nedenle tasarımcılar kule için, silüette öne çıkacağı şekilde özel bir renk karışımı seçerek, İstanbul'un gece siluetine ve renklerine uygun bir görünüm tasarladı.

 

Proje Künyesi

Proje: Galata Kulesi 

Yer: İstanbul 

İşveren: İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Enerji A.Ş. 

Aydınlatma Tasarımı: Nergiz Arifoğlu Lightstyle Mimari Aydınlatma Tasarımı ve Danş.

Danışman: Prof. Dr. Rengin Ünver 

Uygulanan ürünler (Kule üst kısmı ve külah): PhilipsColorKineticsColorGrazePowercore, EwGrazePowercore, ArchipointIColor, EW BlastPowercore, EW BurstPowercore 

Philips Destek: Sevim Kösem, İzlen Yaylalı

Philips Sistem Kurulumu: LightApp Aydınlatma
www.enerjihaber.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Füze Deneyen Kore'ye Türkiye'den Çok Sert Tepki!Önceki Haber

Füze Deneyen Kore'ye Türkiye'den Çok Ser...

Xcel Enerji, 7 Ülkede 11 Yeni Rüzgar Santraline Yatırım YapacakSonraki Haber

Xcel Enerji, 7 Ülkede 11 Yeni Rüzgar San...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar