Erse Kablo Pazarlama Müdürü Begüm Sevinç ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erse Kablo Pazarlama Müdürü Begüm Sevinç ile Söyleşi
Marka iletişim yönetiminde ve pazarlama faaliyetlerinde sektörde fark yaratmayı hedefleyerek ilerleyen Erse Kablo, 2021 yılı için pazarlamaya dair hedeflerini ve pazarlama dünyasındaki dönüşüm hakkında değerli yorumlarını Pazarlama Müdürü Begüm Sevinç bizimle paylaştı

Müşteri ilişkilerinden, kurumsal iletişim ve pazarlama çalışmalarına kadar uzanan bir iş deneyiminiz var. Erse Kablo’daki iş serüveninizden bahseder misiniz?

Öncelikle sizlerin aracılığıyla Erse Kablo’nun pazarlama iletişim perspektifini değerlendirmek üzere sektörle buluşmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. 2015 yılının son çeyreğinde başlayan bu uzun soluklu maratonda, kurumsal iletişim yönetiminden Pazarlama Müdürlüğü’ne ilerleyen bir süreçten bahsedebiliriz. Erse Kablo’nun sektördeki üretim, satış deneyimleri ve kurumsal alt yapısıyla; elektrik & elektronik sektöründe kazandığım deneyimleri ve eğitimlerimi birleştirerek Yönetimimizle beraber sürekliliği sağlamayı hedefleyerek, gelecek odaklı bakış açısına sahip olmamız pazarlama yönetimini daha güçlendirmemizi sağladı.

Erse Kablo’daki pazarlama iletişim yönetimi için yapılan ürün tanıtım faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

2017 yılında bayilerimiz ve müşterilerimiz için dağıtımına başladığımız özel tasarım kablo tanıtım stantlarımızın yurtiçinde ve yurtdışında beğenilmesi ürün tanıtımında marka imajımızı sağlamlaştırmamızı sağladı. Her yıl dönemsel olarak yurtiçinde dağıtımını gerçekleştirdiğimiz fiyat listelerimizin bayi ve müşterilerimize ulaştırmamız, Pazarlama Departmanı’nın satışı destekleyici önemli unsurlarından. Yıl içinde dağıtımı yapılan promosyonlarımızı her yıl farklılık göstererek, kaliteyi odak noktamıza alarak belirliyoruz. Bu faaliyetlerimizle beraber sosyal medyanın iletişim gücünü kullanmamız da bizim için oldukça önemli. Bu süreçte süreklilik sağlayarak sosyal medyada yerimizi sağlamlaştırdık. Yer aldığımız sosyal medya platformları doğrudan sektörümüzdeki ilgili kitleye ulaşmamızı sağlıyor.

 

"Erse Kablo Pazarlama İletişim Yönetimiyle  Geleceği Odaklıyor"

 

Erse Kablo’nun bu yıl için pazarlama amaç, hedef ve stratejileri nelerdir?

Bu yıl için LPCB ve VDE onaylı yangına dayanıklı kablolarımız için (Ervital, Ervital Fire Safe Cable, Ervital Fire Safe Gold Cable) Ortadoğu, Körfez, Kuzey Afrika ve Uzakdoğu pazarlarında markamızın kullanımının artırılmasına yönelik iş geliştirme ve pazarlama faaliyetlerimiz devam edecek.

Başta İngiltere, Almanya olmak üzere tüm Avrupa; Asya, Ortadoğu ve Körfez Bölgeleri’nde 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu noktada müşteri beklenti ve ihtiyaçlarına uygun olarak kalitemizi uluslararası belgelerle destekliyoruz. 

Uzun soluklu işbirliğine ve stratejik ortaklıklara dayanan bir müşteri ağımız var.  Son dönemde gerçekleştirdiğimiz aktivitelerin bir neticesi olarak yurtdışı pazarlarında güvenilir ve tercih edilen bir marka olmak yönünde güçlü adımlar atıyoruz. Bu durumun genel olarak, fason üretim yapmayı tercih eden sektör açısından önemli olduğu düşüncesindeyim. Geçtiğimiz yıl TET (Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği) sıralamasında 40. sırada yer aldık ve kendi segmentimizdeki liderliğimizi sürdürdük.

Özellikle son beş yılda İhracat ciromuzu iki katın üzerine çıkartırken, şirketimiz içerisindeki payı ise %60 ın üzerine çıktı. Bu yöndeki ivmeyi artırarak sürdürmek vizyonuna sahip olduğumuzdan; Üst yönetimimiz bu yıl hedeflerinde “global marka olmak” amacını birinci sıraya koymuştur.

Erse Kablo 2018 yılında Ar-Ge Merkezi unvanını aldı. Teknik faaliyetlerinizi pazarlama yönetiminize nasıl yansıtıyorsunuz?

Sektörde zayıf akım kablo üreticisi olarak, 2019 yılında ciromuzdan ayrılan %1 lik pay ile Ar-Ge faaliyetlerimizi başarıyla sürdürüyoruz. Modern tesislerimizde yerli üretimi destekleyerek T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge Merkezi unvanını sahip olarak, yenilikçi projeler üreterek, ihracatta artış hedefliyoruz.  Yeni ürün ve üretim teknolojilerimizi geliştirerek kapasite artışı, etkin kaynak kullanımı ile ürün kalitesinin yükseltilmesi, doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının ülkemize girişinin hızlandırılması önceliğimiz. Ürün gruplarımıza göre yaptığımız sunumlarla, ürünlerimizi öne çıkararak, can ve mal güvenliği için yapı malzemeleri arasında kablonun önemini vurguluyoruz. CPR (Construction Products Regulation/Yapı Malzemeleri Yönetmeliği) konusunda kurum içinde ve kurum dışında verdiğimiz teknik eğitimlerle, sektör için yayınladığımız teknik broşürlerimiz, afişlerimiz ve duyurularımızla bunu destekledik.

Erse Kablo’nun sektördeki misyonu ve bayilik sistemi hakkında pazarlama değerlendirmelerinizi paylaşır mısınız?

Erse Kablo olarak ürettiğimiz zayıf akım kablo ürünlerimizle prestijli ve önemli projelerin tercih edilen markasıyız. Bayi ve müşterilerimizin raflarında talep edilen ürünler üreterek, yurtiçinde geniş ve sağlam bir bayi ağına sahibiz. Piyasada risklerin arttığı, işlerin düştüğü bir noktada bayilik yapısının farkı ortaya çıkmaktadır. Biz Bayilerimizle riski ve kazancı beraber paylaşıyoruz. Dönemsel yapılan bayi aksiyonları hem üretim verimliliğini artırırken hem de Bayilerimize rekabet edici fiyat avantajı sağlamaktadır. 

Bayilerimizle ve müşterilerimizle birlikte kurduğumuz bir sadakat bağı var ve bu bağı pazarlama faaliyetlerimizle ve müşteri ilişkileri yönetimimizle beraber korumak, desteklemek önceliğimiz. Zayıf akım kablo sektöründeki belirleyici konumumuzu pazarlama ve satış stratejilerimizle birleştirerek hem yurtiçinde hem de yurtdışında global bir firma olma hedefimizi merkezimize alarak yatırımlarımıza bir yandan devam ediyoruz.

Son olarak, markalar iletişimimi dijital platformlardan yönetmeye başladı. Dijital ve geleneksel iletişim yönetimi arasında farkı nasıl yorumluyorsunuz?

Dijital pazarlama iletişim yönetimi ise pratik, hızlı ve esnek bir anlayış gerektirir. Geleneksel pazarlama iletişiminde, daha uzun dönem planlar, öngörü ve titizlik içeren kapsamlı hazırlık süreçleri önem taşır.

Potansiyel müşteriler kazanmak kadar markayı deneyimlemiş mevcut müşteri grubunu elde tutmak, marka sadakatinin devamlılığını sağlamak sürekliliği sağlayacak önemli bir faktördür. Hem ürün çeşitliliği hem de iletişimi ile her zaman günceli yakalayan, yeniliğe açık, alternatifler yaratan, fırsat yakalamak yerine fırsat yaratan bir marka olmayı hedeflemek ve bunlara göre ilerlemek, markanızın sürekliliğine yatırımdır. Tüm dünyada insan odaklı marka iletişiminin ön planda olduğu, B2B şirketlerinin teknolojiye, veriye ve veri analizine yatırım yaparak planlanan, uygulanan yeni pazarlama iletişim projeleri bizi geleceğe taşıyacaktır.

Erse Kablo olarak öncelikli hedeflerimiz hem yurtiçi hem de yurtdışı olarak, bayilik yapısını korumak ve geliştirmek, bununla birlikte Türkiye’de ve dünyada elit projelerle bu sistemi desteklemek ve sürdürmek.

“Pazarlamaya ait projelerimizde ve iletişim faaliyetlerimizde takım çalışması merkezimizde yer alıyor. Takım çalışmalarımızı ve proje yönetimlerimiz de sürekli gelişimi desteklememiz kilit pointleri oluşturmamızı sağlıyor. Erse Kablo’nun pazarlama iletişim hedeflerinde ilk sırada, gelecek odaklılık ve sektördeki vizyonumuz için yurtiçinde ve global pazarlarda etkin bir oyuncu olmak yer alıyor.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Dönmez: Cumhuriyetimizin 100. yılı nükleer enerji ile taçlanacakÖnceki Haber

Bakan Dönmez: Cumhuriyetimizin 100. yılı...

Günsan ile enerji israfına ‘Akıllı’ ikaz / Aydınlatma teknolojisinde tasarrufun akıllı yollarıSonraki Haber

Günsan ile enerji israfına ‘Akıllı’ ikaz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar