“EOS Türkiye’nin En Büyük Dijital Platformu Olacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“EOS Türkiye’nin En Büyük Dijital Platformu Olacak”
EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, EÜAŞ Otomasyon Sistemleri (EOS) projesiyle Türkiye’de uzun yıllar konuşulacak bir devrimin gerçekleştirildiğini söyledi.

EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, EÜAŞ Otomasyon Sistemleri (EOS) projesiyle Türkiye’de uzun yıllar konuşulacak bir devrimin gerçekleştirildiğini söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı‘nın desteği ve Akkuyu Nükleer-Rosatom ana sponsorluğunda düzenlenen 14. Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF) ziyaretçilerine kapılarını açtı. Antalya Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen fuara 52 ülkeden çok sayıda firma katılırken, enerji kaynakları ve enerji piyasaları tüm boyutları ile değerlendiriliyor. 

Fuarın ilk gününde düzenlenen “Türkiye ENERJİ Piyasalarının Değerlendirilmesi” oturumunda konuşan EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, EÜAŞ Otomasyon Sistemleri (EOS) Projesine değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Enerji üretiyoruz, elektrik üretiyoruz ama elektriğin dışında başka şeyler de yapıyoruz. Biz elektrik üretiminde, mühendisliğinde lideriz, elektrik üretim santrali özelinde uzmanız. Otomasyon konusunda da biz Türkiye’de uzun yıllar konuşacak bir devrimi gerçekleştirdik. Termik santrallerde de uygulamaya başladığımız dijital kontrol sistemi platformu var. Dünyada sadece 5 ülkede bu üretim var. Biz altıncısı olduk. Yüzde yüz EÜAŞ’ın mühendisleriyle ürettik. EOS Türkiye’nin en büyük dijital platformu olacak.” 

“Bizim ana görevimiz santrallerimizi emre amade tutmak”

Elektrik üretimi kadar santrallerin bakımının da önemini vurgulayan Alagöz şunları söyledi:

“Mühendislik noktasında da varız, bakım yönetim sistemi konusu da. Bizim ana görevimiz santrallerimizi emre amade tutmak, ayakta tutmak bakımlarını düzenli yapmak. Biz devlet adına devletin sahip olduğu santralleri işletmekle görevliyiz. Burada önemli olan kestirici yöntemlerle bu işi yapmak. Yani arıza olduktan sonra değil, arıza olmadan bakımları organize etmek lazım.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’in de açılış konuşmasını gerçekleştirdiği 3 gün sürecek olan Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF) Enerji Sektör temsilcilerinin sunumlarıyla devam ediyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Enerji Bakanı Fatih Dönmez: Doğal Gaz Talebi KarşılanacakÖnceki Haber

Enerji Bakanı Fatih Dönmez: Doğal Gaz Ta...

Yüzer Nükleer Santral, Enerji Sektöründe Yeni Bir Sayfa AçtıSonraki Haber

Yüzer Nükleer Santral, Enerji Sektöründe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar