Emin Oto Petrol Ticaret Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Çalışması Yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emin Oto Petrol Ticaret Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Çalışması Yapacak
Emin Oto Petrol Ticaret ve San.A.Ş. Afyon Karahisar’da Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Çalışması Yapacak.

Emin Oto Petrol Ticaret ve San.A.Ş.Afyonkarahisar İli, Merkez İlçesi sınırlarında bulunan ve Afyonkarahisar K25-a3, K25-b4, K25-d2 paftalarında yer alan AR: 376 ruhsat numaralı ve ER: 3332137 eriĢim numaralı toplam 1835,85 hektarlık jeotermal kaynak alanında Y: 295652 X: 4295610 koordinatında “Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Çalışması” yapacak.


Jeotermal kaynak arama sondaj çalışmasının yaklaşık olarak iki aylık sürede tamamlanacağı düşünülmektedir. Arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacaktır. Çıkacak olan su proje sahibi tarafından seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanılacaktır. Çıkacak olan suyun hangi amaçlar için kullanılacağında çıkan suyun sıcaklık değeri belirleyici etken olacaktır.


Sondaj çalışması sonucu sıcak suyun bulunması durumunda, suyun sıcaklığına göre belirlenecek seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. faaliyet konusuna göre Çevre Kanununca çıkartılan 25.11.2014 Tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği” ve 10.09.2014 tarih ve 29115 sayılı Resmi Gazete‟ de yayımlanarak 01/11/2014 tarihinde yürürlüğe giren “Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği” kapsamında uygun görüş alınmadan faaliyete başlanmayacaktır.


Arama faaliyetinin olumsuz sonuçlanması durumunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı betonlanarak kapatılacak ve çalışma alanı eski haline yakın hale getirilecektir. Faaliyet sırasında oluşması muhtemel atıklar sahada bırakılmayacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başakşehir'den Trabzonspor'a! Dev transfer takasıÖnceki Haber

Başakşehir'den Trabzonspor'a! Dev transf...

Pioneering Spirit Türk Akım’ın İkinci Hattı İçin Yola ÇıktıSonraki Haber

Pioneering Spirit Türk Akım’ın İkinci Ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar