Demokrasi tarihindeki yerini aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demokrasi tarihindeki yerini aldı
15 Temmuz hain darbe girişimi ve girişime karşı kazanılan demokrasi zaferinin yıldönümü etkinlikleri kapsamında, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde anma etkinliği düzenlendi. 15 Temmuz ve Demokrasi Ruhu Programı etkinliğinde, bu tarihi günün demokrasi ve özgürlük tarihinde yerini aldığı vurgulandı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi’nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Ruhu Programı, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Şehit ve gazi yakınları ile üniversite akademisyenleri, öğrencileri ve idari personelinin katıldığı anma programı; moderatör İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mim Kemal Öke’nin konuşması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 15 Temmuz için hazırlanan video izlendi. Videonun ardından Mustafa Taha Eceviş, 15 Temmuz şehitleri hatırasına yazdığı şiiri seslendirdi.

MÜCADELEYE VURGU

15 Temmuz ve Demokrasi Ruhu Programı’nın açılış konuşmalarını yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ile Mütevelli Heyet Başkanvekili Hasan Erkesim, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı, demokrasiye ve milli iradeye inanmış halkın ve güvenlik güçlerinin destansı mücadelesinin Türkiye’nin demokrasi tarihi açısından önemini vurguladılar.

MİLLET SAHİP ÇIKTI

Prof. Dr. Ekren, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin kısa sürede devletimizin, millet ve kurumların birlikteliği ile başarısız hale getirildiğini belirtti. Prof. Dr. Ekren, “Cumhurbaşkanımızın, meclisimizin, hükümetimizin, kahraman polisimizin ve ordumuzun emir ve komuta zincirine bağlı şerefli unsurları ve tüm milletimiz; dirayetiyle bu kalkışmayı kısa zamanda durdurdu, ülkemizi uçurumun kenarından döndürdü. Milletimiz; ülkemize, devletimize, demokrasiye ve ortak değerlerimize sahip çıktı. 15 Temmuz 2016 demokrasi ve özgürlük tarihimizde hem acı hem de zaferle anılan bir gün olarak yerini alacak” dedi.

UNUTTURMAYACAĞIZ

Mütevelli Heyet Başkanvekili Hasan Erkesim ise “Bu ülkede rahatça hayatımızı idame ettiriyorsak, rahatça yaşıyorsak ülke için canlarını, kanlarını feda eden şehitlerimiz sayesinde” dedi. Erkesim, Türk Milleti’nin bağımsızlığına düşkün bir millet olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Bu millet, bu devlet, hiçbir döneminde esaret altında yaşamadı. Bundan sonra da asla yaşamayacak. Bu vatanın savunmasında tarih boyunca canlarını hiçe sayan şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Hainlerin yapmak istediği 15 Temmuz darbesini unutmayacağız, unutturmayacağız. Gazilerimize de sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum.”

15 TEMMUZ ŞEHİTLER MAKAMI’NA ZİYARET

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanvekili Hasan Erkesim, Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, üniversite üst yönetimi, dekanlar, akademisyenler, idari personel ve etkinlikteki konuşmacılar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anadolu yakası çıkışında yapılan 15 Temmuz Şehitler Makamı’nı ziyaret ederek çelenk koydu.

KADINLARIN DESTANDAKİ ROLÜ

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysen Gürcan ile KADEM Başkanı İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, 15 Temmuz gecesi kadınların verdiği mücadeleyi anlattı. Her iki akademisyen de 15 Temmuz’un bilimsel açıdan araştırılması ve tezlere konu olması gerektiğinin altını çizdi.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kayıhan İçel ise 15 Temmuz darbe girişimine karşı halkın verdiği mücadelenin hukuki meşruluğunu ortaya koydu. Konferans salonundaki etkinlik; 15 Temmuz gecesi, oğlu 17 yaşındaki Abdullah Tayyip Olçak ile birlikte şehit olan Erol Olçak’ın yeğeni Fatih Olçak’ın göz yaşartan konuşması ile son buldu.

İTO Haber - Güncel

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ringde 7 MadalyaÖnceki Haber

Ringde 7 Madalya

Marka Başvurusunda Liderlik Türkiye’deSonraki Haber

Marka Başvurusunda Liderlik Türkiye’de

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar