Davutoğlu, TÜSİAD'ın toplantısına katılmıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Davutoğlu, TÜSİAD'ın toplantısına katılmıyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TÜSİAD'ın 22 Ocak'taki genel kuruluna katılmayacağı öğrenildi.

 

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in "Cumhurbaşkanı devletin başıdır, TÜSİAD'ın muhatabı değildir" sözlerine bir tepki de Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Madem muhatap biz değiliz, bundan sonraki davetlerine katılacak bir muhatap bulurlar" sözlerinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da TÜSİAD'ın 22 Ocak'taki genel kuruluna katılmayacağı öğrenildi.

Haber7 Yazarı ve Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in Başbakanlık kaynaklarından aldığı bilgilere göre kararın gerekçesi şu sözlerle değerlendirildi;

“Sayın Başbakanımız göreve gelir gelmez yaptığı ilk kabullerden birinde kendilerinden gelen talebe istinaden TÜSİAD Yönetim Kurulu ile görüşmüştü. Bu görüşmede de hükümet - sivil toplum ilişkilerinin nasıl olması gerektiği konusunda gayet açık görüş alışverişinde bulunulmuştu. Ak Parti hükümetleri her zaman iş dünyası ile yakın ilişkilere önem verdi bunu da 12 yıl içinde defalarca bir çok toplantıya katılarak gösterdi. Zaten bu yakın diyalog sayesinde hükümetin başarılı politikaları sayesinde ekonomi, Türk sanayisi, ticareti tarihi başarılara imza atıldı.''

TÜSİAD'A SERT GÖNDERMELER

TÜSİAD'ın hala eski Türkiye’nin alışkanlıklarıyla hareket ettiğine vurgu yapan Başbakanlık yetkilisi  TÜSİAD yönetimiyle ilgili sert değerlendirmelerde bulundu.

''BU DÖNEM GEÇTİ ARTIK''

“TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar yeni Türkiye’yi anlamakta zorluklar yaşadığını ortaya koydu. Hala eski Türkiye’nin alışkanlıkları ile hareket edildiğini görüyoruz. 12 yıl boyunca içerden ve dışardan bir çok vesayet odağı ile mücadele edildi. Hukuk devletinin kuralları, demokratik süreçler ve halktan meşruiyetini alan iktidarın yetki kullanması üzerine kurulu bir süreç var artık. Ancak TÜSİAD hala eski alışkanlıklarını terk edemiyor. Bütün bu diyalog sürecine ve her türlü mesaj iletme kanallarının açık olmasına rağmen dışardan verilen mesajlarla Türkiye’de siyasi süreçlerin nasıl yürümesi gerektiğine dair görüşlerini dikte etmeye çalışıyor. Bu dönem geçti artık.

''HERKES YERİNİ BİLECEK''

Son tahlilde bir derneğin Türkiye’de yönetimde kimin muhatap olup olmayacağına dair çerçeve çizmeye ne hakkı var ne de yetkisi. İş dünyası örgütü olarak yürüyen hukuki süreçleri etkileyecek kanaatler beyan edilmesi kabul edilemez. Kaldı ki bu örgütün ve bazı üyelerinin başta Gezi olayları olmak üzere gerektiğinde nasıl hukuk dışı yöntemlerle ülkede siyasete şekil vermeye, siyaset mühendisliği yapmaya çalıştığını onlarca kez gördük. Artık bitti bu dönem. Herkes yerini bilecek. Kendi gündemlerini bu ülkeye artık dayatacakları dönem geçti. Sayın Başbakan da bu çerçevede daha önce katılım yönünde kanaati olmasına rağmen TÜSİAD Genel Kurulu’na katılmama kararı aldı. Anlaşılması gereken husus TÜSİAD’ın kimi muhatap aldığı değil kimin TÜSİAD’ı muhatap aldığıdır. Hala sadece kendileri merkeze koyma hastalığından vaz geçtikleri gün daha sağlıklı bir ilişki de tesis edilir.”

 

Kaynak : Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üniversite başvurularında yenilikÖnceki Haber

Üniversite başvurularında yenilik

2015'te kişi başı gelir 11 bin doları geçecekSonraki Haber

2015'te kişi başı gelir 11 bin doları ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar