Daire başı 6 Lira Vererek Hayatta Kaldılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Daire başı 6 Lira Vererek Hayatta Kaldılar
Güçlendirme yaşattı! Daire başı 6 bin TL

Antakya’da Belediye Kooperatif Evleri’nde bulunan 3 bloktan birisi göçüp diğeri ağır hasar alırken, 14 yıl önce site sakinleri tarafından güçlendirmesi yapılan A2 Blok dimdik ayakta kaldı. A2 Blok sakinlerinden Hatice Nakip, “Daire başı 6 bin TL ödemiştik. Burada 24 daire var. Hiç can kaybı yok. Yıkılan A3 Blok’tan sadece 2 kişi sağ çıkabildi” dedi.

Antakya’da biri 8 2’si 13 katlı 3 bloklu sitede bloklardan biri depremde yıkıldı, bir diğeri ağır hasar alırken, 14 yıl önce yapı güçlendirilmesi yapılan A2 blok ayakta kaldı. Yıkılmayan blokun apartman sakinleri tarafından 14 yıl önce daire başı 6 bin TL vererek yapı güçlendirmesine müracaat ettikleri, güçlendirme çalışmasının da duvarlarda lifli karbon polimer kullanılarak yapıldığı öğrenildi.

Güçlendirilen blokta yaşayan bir kadın deprem sonrası çektiği videoda, gözyaşları içinde güçlendirme çalışmasını yapan bilim ekibine teşekkür ederek, 55 kişiyi ölümden kurtardıklarını söyledi. Güçlendirme ekibinin ODTÜ öğretim üyelerinden oluştuğu, ekibin başında da Prof. Dr. Güney Özcebe’nin bulunduğu öğrenildi.

14 YIL ÖNCE YAPILDI
Belediye Kooperatif Evleri’nde A2 Blok’ta evi bulunan bina sakinlerinden Hatice Nakip Milliyet’e konuştu. Nakip, şunları söyledi:
“Hatırladığım kadarıyla 14 yıl önce A2 Blok’ta yapı güçlendirilmesi yapıldı. A1 ve A3 Blok’ta güçlendirme yapılmadı. Ben A2 Blokta oturuyordum. Bina yönetimi olarak yapı güçlendirme kararı aldık. Binanın temelinde bir sorun görüldü hatta kolonlarda düz olması gerekirken kaymalar görüldü. O dönem daire başı 6 bin TL gibi bir para ödemiştik. 4 taraftan bina askıya alındı. Zaten yıkılmamasının en büyük sebebi de o çalışma. Burada 24 daire var ve hiç can kaybı yok. Sadece yöneticimiz kalp krizinden vefat etti. Yıkılan A3 bloktan ise sadece 2 kişi sağ çıkabildi maalesef. Orası 34 daireydi. A2’de de ağır hasar var. Eşimin amcası, kızı, teyzesi hepsinin cansız bedenleri A3’ten çıkarıldı. Onlar her halde yapı güçlendirmesine yanaşmadılar” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ne sandıktan kaçarız ne demokrasiyi yok sayarızÖnceki Haber

Ne sandıktan kaçarız ne demokrasiyi yok...

Çözüm yenilenebilir enerjideSonraki Haber

Çözüm yenilenebilir enerjide

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar