Cemdağ Aydınlatma, İskandinav Devi Noral’ı Satın Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cemdağ Aydınlatma, İskandinav Devi Noral’ı Satın Aldı

İskandinav aydınlatma devi Noral’ı satın alan Cemdağ Aydınlatma Grubu;  Türkiye ile birlikte Avrupa’da da büyümesini sürdürecek

Türkiye iç ve dış aydınlatma sektörünün lider firmalarından biri olan Cemdağ Aydınlatma Grubu, İskandinavya merkezli Avrupa’nın önde gelen aydınlatma markası Noral’ı satın aldı. Kuruluşu 1968 yılına dayanan, dört farklı üretim ve lojistik tesisinde faaliyet gösteren Cemdağ Aydınlatma Grubu, Noral’ı satın alması ile Batı Avrupa’da büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. Cemdağ Aydınlarma Grubu satın alma ile beraber, premium ürün segmentine yönelik akıllı direk, sokak/yol armatürleri ve tünel armatürleri tarafındaki faaliyetlerinde marka bilinirliğini üst seviyeye taşımayı planlıyor.

TÜRKİYE dışında 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirerek 5,5 milyonun üzerinde CEM markalı ürünleriyle 250’nin üzerinde şehri aydınlatan Cemdağ Aydınlatma Grubu, Avrupa’da ismini en üst sıralara taşıyacak önemli bir satın alma girişimini gerçekleştirdi.  Hollanda’da rafineri, Avusturya’da konser alanı, Almanya’da havalimanı, Cezayir ve Irak’ta tünel aydınlatma gibi birçok uluslararası projeyi başarıyla tamamlayan Cemdağ, İskandinav markası Noral’ı bünyesine katarak büyüme faaliyetlerini sürdürmeyi planlıyor.

Noral, İskandinavya coğrafyasının 24 milyar dolar piyasa değerine sahip SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) bankasının iştiraki olan Aura Light grubunun önemli bir markası olması ile biliniyor. Aura Light dış aydınlatma ve direk üretimi operasyonlarının büyük bir bölümünü Noral markası ile yürütüyordu.

Cemdağ, dünyanın dört bir yanında projelere imza atmaya devam ediyor
Cemdağ Aydınlatma Grubunun bünyesine kattığı İskandinav premium segment üreticisi Noral, 74 yılı aşkın İskandinavya pazarında faaliyet gösteren, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, Belçika, Danimarka, Kanada, Singapur, İsveç, Amerika gibi Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra Ortadoğu ülkelerinde de ciddi projelere imza atan bir marka. 

24 Mayıs 2022 Stockholm’da düzenlenen imza töreninde Aura Light adına firmanın CEO’su Peter Mannhart ve CFO’su Marie Lantz, Cemdağ Aydınlatma Grubu adına Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Süha CEM, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Süheyl CEM ve CEO’su Sina Cem tarafından atılan imzalar ile Aura Light’a ait olan tüm Noral mülkiyeti Cemdağ Aydınlatma Grubu tarafından satın alındı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Schneider Electric, Metaversedeki İlk İnovasyon Merkezi’ni AçtıÖnceki Haber

Schneider Electric, Metaversedeki İlk İn...

Türk Prysmian Kablo, Prosumer2022 Fuarı’na KatıldıSonraki Haber

Türk Prysmian Kablo, Prosumer2022 Fuarı’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar