Canan Karatay'dan pilotlara: Zeytin yiyin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Canan Karatay'dan pilotlara: Zeytin yiyin
Sık sık doğal zeytinin yararlarına dikkat çeken Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de pilotlara seslendi...

Türkiye Havayolu Pilotları Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (PİLVAK), Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda düzenlediği sağlıklı beslenme konferansına pilotlar, çalışanlar ve bazı davetliler katıldı.


Davetliler arasında sağlıklı beslenme konusunda çalışmalar yapan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay da vardı. Prof. Karatay, yine şekerin zararlarına dikkat çekti ve paketlenmiş, rafineri gıdalardan uzak durulmasını tavsiye etti:

"Şeker bütün dokularda tahribat yapar. Serbest oksijen radikalleri dediğimiz bütün dokuları harab eder. Vücut, pankreasta insülin hormonu salgılatır. Çünkü dolaşımda bulunan şeker dokularının harap etmeden bir an evvel uzaklaştırılması gereklidir." 

Kan şekerini yükselten gıdanın ekmek olduğuna dikkati çeken Karatay, "İnsülin, şekeri trigliseritli hale çeviriyor. Trigliseritleri vücutta depo ediyor. Karaciğer yağlanması, göbeğin yağlanması, meme ve gıdığın yağlanması, küçük dilin yağlanması, bacakların yağlanması, hanımların selülit problemlerinin hepsi trigliseritin oraya depo edilmiş olmasından kaynaklanır." değerlendirmesinde bulundu.

"EN KÖTÜ EKMEK TÜRKİYE'DE ÜRETİLİYOR"

Karatay, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2006 yılında İstanbul'da yaptığı bir toplantıda rapor yayımlandığını, bu rapora göre Türkiye'de kişi başına 200 kilo ekmek tüketildiğini belirtti.

Raporda dünyada en çok ekmek tüketilen ülkenin Türkiye olduğuna dikkati çeken Karatay, "İkincisi, Türkiye'de en kötü ekmek üretiliyor. Üçüncüsü 'Türkiye'de ekmek tüketimi azaltılırsa bütün hastalıklar da yüzde 30 azalır' diyor. Bu Dünya Sağlık Örgütü'nün raporu... Bulup okuyabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"İSTEDİĞİNİZ KADAR ZEYTİN YİYİN, YANINIZDA TAŞIYIN"

Karatay, zeytinin en bereketli gıdalardan biri olduğunu dile getirerek, "İstediğiniz kadar zeytin yiyin. Yanınızda zeytin taşıyın. Pilot arkadaşlara söylüyorum. Alın doğal zeytini, ilaçlanmış falan değil. Koyun yanınıza leblebi gibi yersiniz" şeklinde konuştu.

Kaynak : AA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tatlı bağımlılığına dikkatÖnceki Haber

Tatlı bağımlılığına dikkat

54 hakim ve savcı müebbetle yargılanacaklarSonraki Haber

54 hakim ve savcı müebbetle yargılanacak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar