Büyümeye Finans Katkısı Bekliyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyümeye Finans Katkısı Bekliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kimseden zararına bir iş yapmasını istemiyoruz ancak bankalardan kredi şartlarını ve faiz oranlarını makul seviyelerde tutarak ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamalarını bekliyoruz. Parayı değerli kılan bankaların kasasında yatması değil; esnafın, sanatkarın, girişimcinin tezgahında bulunmasıdır” dedi.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarp Sınır Kapısı’ndan itibaren çeşitli şehirleri kapsayan Karadeniz turunda, önemli siyasi mesajlar verirken; ekonomi ve iş dünyasının büyümesiyle ilgili gündem konularına da dikkate çekti.

Bankaların kâr oranlarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kimseden zararına bir iş yapmasını istemiyoruz ancak bankalardan kredi şartlarını ve faiz oranlarını makul seviyelerde tutarak ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamalarını beklemek de hakkımızdır diye düşünüyorum” dedi.

DESTEK SÜRECEK

Erdoğan, iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, finansman maliyetine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Hükümetimiz tarafından hayata geçirilen birçok teşvik paketleriyle genç girişimcilerimiz, esnaf ve sanatkarlarımıza işini büyüterek istihdam üretmesi noktasında heyecan veriyoruz. Ayrıca ticaret erbabından uluslararası yatırımcılara kadar her kesime çok önemli destekler verdik, vereceğiz.”

RANT ARACI OLDU

Piyasaya asıl finans desteği sağlaması gereken kurumların bankalar olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Faizlerin düşmesi gerektiğini söylüyoruz. Bankalar ise vatandaşın emanet ettiği parayı yüksek faizle kendisine bir rant aracı haline çeviriyor. Ama ben inanıyorum ki Merkez Bankamız ve devlet bankalarımız bu konuda kararlı adım atmak suretiyle inşallah bu işi aşağı çekeceklerdir” dedi.

Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl çektiğimiz onca sıkıntının sonunda Türkiye yüzde 2.9 büyürken bankalar yüzde 40 civarında kâr artışı elde etmişse burada bir sorun var demektir” şeklinde konuştu.

GİRİŞİMCİYİ DESTEKLEYİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bankalardan kredi şartlarını ve faiz oranlarını makul seviyelerde tutarak ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamalarını beklemek de hakkımızdır diye düşünüyorum. Parayı değerli kılan bankaların kasasında yatması değil; esnafın, sanatkarın, girişimcinin tezgahında bulunmasıdır. Şayet bankacılık sektörü piyasayı fonlama konusunda biraz daha cesaretli olursa ekonomideki yükselişimiz hızlanacaktır.”

GÜMRÜK KAPISINDA GERİ SAYIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarp Gümrük Kapısı’nın yeniden düzenlenmesi için yapılan inşaatı Bakanlar ile birlikte inceledi.

YABANCILAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

“Dünyayı ülkemize çekiyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rüzgar enerjisi santraliyle ilgili yapılan ihaleyi gördünüz. Bin megavatlık bir ihale hamdolsun Alman ve Türk işbirliğiyle gerçekleşti ve bu ihaleyle ilgili olarak Türkiye’ye adeta ambargo koyan Almanya’nın en güçlü firması Siemens, Türk firmalarıyla beraber bu ihaleyi kazandı. Bir süre önce de İstanbul İkitelli’de 2 bin 500 yataklı bir şehir hastanesi 1.5 milyar dolara Japon-Türk işbirliğiyle yapıldı. Bakın, kaçmıyorlar, geliyorlar. Daha da iyi olacak” şeklinde konuştu.

İHANET VE ATALETE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Unutmayın, Türkiye’nin adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı verdiği dönemdeyiz. Hiçbir atalete, hiçbir gaflete, hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. Terör örgütleri olan FETÖ’yü, PKK’yı, DEAŞ’ı görüyoruz” dedi. Kendi çıkarını, partisinin ve ülkesinin çıkarlarının önünde tutan hiç kimsenin, AK Parti’de yöneticiliğe talip olamayacağına dikkati çeken Erdoğan, davası ve ülkesi için çalışacak, milletle kucaklaşacak, proje üretecek herkese yüreklerinin ve kollarının açık olduğunu vurguladı.

www.itohaber.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eriyen Buzullarda Enerji RekabetiÖnceki Haber

Eriyen Buzullarda Enerji Rekabeti

Bir Kargo Şirketi Daha Yabancılara SatıldıSonraki Haber

Bir Kargo Şirketi Daha Yabancılara Satıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar