Bursa Şehir Hastanesi’nin son teknoloji kablo sisteminde Prysmian Kablo imzası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bursa Şehir Hastanesi’nin son teknoloji kablo sisteminde Prysmian Kablo imzası
Türkiye’nin en önemli projelerinin enerjisini sağlayan Türk Prysmian Kablo, Eskişehir Şehir Hastanesi ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin ardından Bursa Şehir Hastanesi’ne de yangına karşı güvenli, yeni nesil kabloları ile hayat veriyor.

Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Kablo, Türkiye’nin sağlık alanında dev projeleri arasında yer alan şehir hastanelerine de son teknoloji, yangına karşı güvenli kablolarıyla hizmet sunmayı sürdürüyor. Eskişehir Şehir Hastanesi ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin ardından, Türkiye’nin 10’uncu şehir hastanesi olan bin 355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi’nin de enerjisini emanet ettiği Türk Prysmian Kablo, 16 Temmuz tarihinde hasta kabulüne başlayan 6 blok ve 6 hastaneden oluşan devasa sağlık kompleksinin tüm kablolarının tedarikini üstlendi. 


Türkiye’nin dev projelerinde Prysmian Kablo imzası

Bursa Şehir Hastanesi gibi Türkiye’nin dev projelerinde imzaları olmasından gurur duyduklarını söyleyen Türk Prysmian Kablo CEO’su Erkan Aydoğdu, Çanakkale’den Yalova’ya kadar yaklaşık 6 milyon kişiye hizmet verecek olan kompleksin kablo donanımını tamamladıklarını belirterek, “Güzel Bursa’mıza yapılan böylesine önemli bir projede yer almaktan ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Çünkü 1964 yılından bu yana üretim üssümüz Bursa Mudanya’da. Bu yüzden de, kendi şehrimizde hayata geçirilen bu projenin bizim için anlamı büyük. Türk Prysmian Kablo olarak “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuzu böyle önemli projelere imza atarak devam ettiriyoruz. Bugüne dek Avrasya Tüneli’nden İstanbul Havalimanı’na, Osmangazi Köprüsü’nden Eskişehir ve Ankara Şehir Hastaneleri’ne kadar pek çok prestijli projeye imza attık. Bursa Şehir Hastanesi’ni de yeni nesil, yangına karşı dayanıklı kablolarımızla donatarak, hızlı ve güvenli enerji iletimini sağladık. Geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de ülkemizin geleceğini yarınlara bağlama hedefiyle faaliyetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Uluslararası bir sağlık kompleksi

Türkiye’nin 10’uncu şehir hastanesi olan bin 355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi, 745 bin 364 metrekarelik bir alanda hizmet veriyor. Bünyesinde, genel hastane, onkoloji, kalp damar, kadın- doğum- çocuk, fizik tedavi ve rehabilitasyon, yüksek güvenlikli adli psikiyatri bölümleri bulunan sağlık kompleksi, 6 blok ve 6 hastaneden oluşan uluslararası bir sağlık merkezi olarak tasarlandı. Bin 55 yatak kapasiteli Ana Hastane, 200 yatak kapasiteli Türkiye’nin en büyüğü olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi ve 100 yatak kapasiteli Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri’nden oluşan Bursa Şehir Hastanesi’nde 403 poliklinik, 49 ameliyathane, 217 yataklı çocuk ve yetişkin Yoğun Bakım Ünitesi bulunuyor. 


Mudanya’da 22 bin farklı kablo üretiliyor

Teknoloji ve üretim kapasitesini artırmak için 1964 yılından bugüne dek birçok yatırım yapan Türk Prysmian, Mudanya’daki fabrikasında 22 bin farklı kablo üretebiliyor. 220 kV’a kadar tüm enerji kabloları, 3 bin 600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları, fiber optik kablolar, endüstriyel uygulamalarda kullanılan özel kablolar da Türk Prysmian Kablo’nun imzasını taşıyor.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir’deki inşaat projelerine Günsan imzasıÖnceki Haber

İzmir’deki inşaat projelerine Günsan imz...

“Hayatı Aydınlatan Kadınlar” projesi ilk mezunlarını verdiSonraki Haber

“Hayatı Aydınlatan Kadınlar” projesi ilk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar